fbpx
Malediven

Trouwen op de Malediven, wat kost dat?

 • 9 augustus 2016

Meerdere keren heb ik de vraag gekregen wat het nou heeft gekost, onze bruiloft op de Malediven. Vandaag is het alweer precies 11 maanden geleden. Tijd om je eindelijk eens wat inzicht in het budget te verschaffen.

Voor trouwen op de Malediven geldt hetzelfde als voor iedere bruiloft, je kunt het zo duur en gek maken als je zelf wilt. Maar eerlijk is eerlijk, trouwen op de Malediven is niet echt goedkoop. (Vooral niet als je van champagne houdt… )

Je hebt natuurlijk een bruidsjurk, een pak, ringen, en dat alles zal al een behoorlijke aanslag op je portemonnee zijn, voor ons zelfs de grootste kostenposten (de duurste onderbroek ever 😉 ). Ik zal me voor nu vooral richten tot de bijzonderheden van een bruiloft specifiek op de Malediven.

Het begint met een reis naar de Malediven en een verblijf. Aangezien eten en drinken op de eilanden over het algemeen vrij prijzig is, is een all inclusive verblijf aan te bevelen. Wij waren voor 8 dagen inclusief internationale vluchten en bootvervoer van en naar het vliegveld ongeveer € 4.000,- kwijt. Dit is redelijk normaal volgens mij. Je hebt ook resorts met ultra luxe bungalows op het water en een privé butler, reken dan op minimaal € 1000,- per nacht.

Als je je jurk en pak zelf mee wilt nemen, dan kan dat bij veel airlines als handbagage, maar er kunnen wel extra kosten voor gevraagd worden.

Wij waren met zijn tweetjes, dus we hadden geen kosten voor gasten. Je kunt je voorstel dat dat enorm scheelt voor je budget.

De organisatie van de trouwdag zelf hebben we in overleg met het resort waar we verbleven opgezet. De F&B manager daar, die tevens onze weddingplanner was, had al vele Indiase bruiloften georganiseerd met honderden gasten, dus een kleine ceremonie voor ons tweeën was aan hem ook wel toevertrouwd.

Basil, onze fantastische wedding planner
Basil, onze fantastische wedding planner

Van uur tot uur namen we per mail door wat wij wilden en hij maakte er een offerte op maat voor. Ik vind het lastig precies te achterhalen hoe de offerte precies was opgebouwd. Sommige details werden namelijk moeiteloos voor ons geregeld zonder dat de rekening toe nam. Terwijl de simpele tosti die we die dag even als snack bestelden weer idioot duur leek, namelijk $ 50,- per stuk.

Het is dus aan te raden om vooraf goed na te denken wat je wilt, zodat je in ieder geval weet waar je aan toe bent.

De officiële ceremonie met een lokale imam was denk ik het lastigste om te regelen. De Malediven zijn streng moslim en wij zijn niet eens moslim, dus dat was wel een dingetje. Veel resorts bieden een renewal pakket aan, oftewel mensen die al getrouwd zijn beloven elkaar nog een keer eeuwige liefde en trouw. Dit is iets anders dan daadwerkelijk trouwen, dus let daar wel op.

De opbouw van de zandbank waar de ceremonie plaats vond
De opbouw van de zandbank waar de ceremonie plaats vond

Al met al zou je voor de trouwdag zelf ongeveer € 2.000 tot € 2.500 moeten rekenen. Bij onze dag was inbegrepen samen een uitgebreide massage, een bruidsboeket, een kapster voor mij, de hele dag een fotograaf en een cameraman, een fotoshoot van een uur, een privé zandbank afgehuurd speciaal voor ons incl. romantische setting, een ceremonie van ongeveer een half uur met een lokale imam, een bruidstaart, een drankje en hapje tussendoor, een vier gangen diner op het strand met privé butler (excl. drank) en de volgende morgen een privé ontbijt aan het strand.

De lieve meisjes van de spa / mijn kapsters
De lieve meisjes van de spa / mijn kapsters

Daar kwam de drankrekening nog bij. Voor een fles champagne mag je rekenen op minimaal € 200,- per fles (!!).

De genoemde prijzen zijn ook exclusief de fooi voor alle mensen die de mooiste dag ever mogelijk hebben gemaakt. En dat waren er nogal wat.

231 (2)

Sommige kosten vielen erg mee. We hoefden niet perse een professionele fotograaf, maar gewoon iemand die mooie foto’s kan nemen. De chefkok van het restaurant was daar prima geschikt voor. Dit scheelt natuurlijk in je budget.

Als ik het nog een keer over mocht doen, dan zou ik het weer precies hetzelfde willen. Het was echt de mooiste dag ooit, perfect! En iedere cent dubbel en dwars waard 🙂

231

11 Reacties

 • Ria Brands

  Hoi Lizette, dit is een interessant inkijkje van wat er aan jullie huwelijk is voorafgegaan. Alweer 11 maanden getrouwd, waar blijft de tijd! Jullie kunnen in ieder geval terugkijken op een onvergetelijke mooie dag.

  Groetjes en liefs tante Ria

  Beantwoord
 • Sabine

  Leuk overzicht! Het valt me nog mee met de kosten eigenlijk. Wij trouwen in Nederland maar voor ons is dat ook buitenland en veel duurder dan in Colombia. Plus de vliegtickets natuurlijk. Scheelt bij jullie ook een hoop in kosten dat er niet 40 mensen mee kwamen eten 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik vond het ook nogal meevallen. Vooral het verblijf en drank tikt erg aan. Maar 40 gasten maken zeker het verschil! 🙂

   Beantwoord
 • Deborah

  Ja tijd gaat snel ik ben al 1 jaar en morgen 1 maand getrouwd,
  echt super mooi op het strand met alleen je partner trouwen
  maar ik zou mijn familie en vrienden missen.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Gefeliciteerd met je jubileum 😉 We zouden sommige geliefden hoe dan ook moeten missen, met ons tweeën was daarom des te mooier voor ons.

   Beantwoord
   • Deborah

    Ja dat geloof ik!
    ik heb geen opa en oma meer al aantal jaar dat was wel beetje moeilijk we hadden een kaarsje aan gezet voor die gene die er niet bij konden zijn dat was erg mooi !
    We hadden rond 27 dag gasten en s’avonds totaal 72 ongeveer en mooi weer was onvergetelijk !
    Maar veel geluk samen!
    Ohja en nu een dochter van 16 weken

    Beantwoord
    • Reismuts

     Klinkt als onvergetelijk! Mooi gebaar hoor! En gefeliciteerd met je dochter! <3

 • Linda | One Day Trip

  Wat leuk om te lezen!

  En inderdaad, het is maar net hoe duur je het zelf wil maken. Scheelt inderdaad wel ontzettend dat jullie geen gasten hadden, dat tikt lekker aan.
  Maar even serieus, $50,- voor een tosti?!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Haha ja,en hij was wel heel lekker hoor, maar of ie dat nou waard was…

   Beantwoord
 • Trouwen op de Malediven, how to handle – Reismuts.nl

  […] deelde ik mijn tips en tricks met je en schreef ik over het besteedde budget. Nog regelmatig krijg ik vragen over het trouwen in het buitenland. Als ik het over zou mogen doen, […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.