Wuivende palmbomen, een stralende zon, een strand van hagelwit zand, een azuurblauwe zee met aangenaam warm water. De Malediven zijn een droombestemming voor velen. Dit soort paradijselijke plekken lijken soms knetterduur, maar met deze tips ligt een reis naar de Malediven met een normaal budget binnen handbereik!

Realistische verwachtingen

Op social media zie je vast wel eens mooie plaatjes en filmpjes van stijlvolle houten hutjes aan een pier. Je springt zo uit je huisje de zee in terwijl je privé butler een flesje champagne voor je koud zet. Deze watervilla’s op de Malediven zijn echt knetter duur. Dan hebben we het over honderden euro’s per nacht. Gelukkig zijn er heel veel eilanden met minder luxe in dezelfde schitterende omgeving. Dan moet je wel gewoon zelf je drankje halen 😉 en dat past het wel binnen je budget voor de Malediven.

Package deals

Vaak is alles zelf boeken interessant qua prijs. Daar kom ik zo nog verder op. Maar dat geldt voor deze bestemming niet persé. Aanbieders zoals De Vakantiediscounter en Prijsvrij hebben namelijk hele interessante package deals met vlucht, vervoer naar het eiland en verblijf samen tegen schappelijke prijzen. Zo kun je Malediven met een normaal budget prima boeken.

Alles inclusief

Eten en drinken is op eilanden in zijn algemeenheid vaak duurder dan op het vaste land, omdat alles per boot of vliegtuig(je) aangevoerd moet worden. Overweeg daarom om all-inclusive te boeken. Je komt dan niet voor verrassingen te staan qua kosten op de Malediven en vaak is het in een resort op deze manier goedkoper dan losse maaltijden. Vooral alcoholische dranken (enkel verkrijgbaar in resorts) zijn vrij prijzig.

-> Leestip: Mauritius, de parel in de oceaan

Wil je toch liever zelf je reis los boeken, ook daarvoor heb ik tips.

Combineer met een andere bestemming

Een vlucht vanuit een omliggend land naar de Malediven is qua budget meestal een stuk goedkoper dan vanuit Nederland. En vliegen naar bijvoorbeeld het buurland Sri Lanka is vanuit Nederland ook weer vaak goedkoper dan een vlucht naar het hoofdeiland Malé. Zo kun je je rondreis door Zuidoost Azië bijvoorbeeld relaxt op de Malediven afsluiten. Via Skyscanner kun je de vluchten eenvoudig uitzoeken. Veel mensen kiezen voor een combinatie met een rondreis door Sri Lanka.

Leestip: zo scoor je goedkope vliegtickets

Overnacht samen

Je betaalt bij accommodaties vaak voor kamers voor twee personen. Dus mocht je solo reizen, dan is een reisbuddy wel handig om de kosten mee te delen. Via Booking.com vind je ook goedkopere resorts en hotels op bijvoorbeeld het eiland Maafushi voor zo ongeveer € 45,- per nacht. Zo kun je de kosten voor de Malediven een beetje drukken.

Excursies

Vanaf sommige eilanden loop je zo een mooi rif in waar je uuuuuuren kunt snorkelen. Helemaal gratis! Wil je naar een ander eiland, gebruik dan de veerboot. Die doet er stukken langer over dan een privéboot, maar is op de Malediven vele malen beter voor je budget.

Zo zie je maar dat zelfs de Malediven on a budget mogelijk zijn! Lees voor meer tips over je verblijf op de Malediven mijn ervaringen op het Eriyadu eiland.