Trouwen op de Malediven klinkt niet alleen als een sprookje, het is ook echt als een sprookje. Al jaren staan de eilanden in de top van de meest populaire trouwlocaties in het buitenland. Wie wil er nou niet met zijn voetjes in het zachte witte zand onder de wuivende palmbomen elkaar het ja-woord geven? Toch zijn er dingen die jullie sprookje kunnen verstoren. En dat wil je natuurlijk niet!

Wil je verzekerd zijn van een prachtige dag in een waar bounty paradijs, hou dan rekening met de volgende zes punten.

#1 Check de periode dat je van plan bent daar te gaan trouwen

De temperatuur is het hele jaar aangenaam op de Malediven, maar wil je ook een stralende blauwe lucht en de zon boven je bol? Kies dan voor een datum in december tot en met april. Van mei tot en met november is de moesson periode en valt er dus regelmatig een flinke bui. Dat wil niet zeggen dat die maanden ongeschikt zijn, maar wees dan wel berekend op de kans dat het net even regent tijdens je ja-woord.

Ook leuk: hoe organiseer je een bruiloft op de Malediven

#2 Regel extra bagage ruimte tijdens je vlucht

Ten minste, als je van plan bent een trouwjurk en pak mee te nemen. Die wil je natuurlijk niet in het bagageruim geworpen hebben. Veel luchtvaartmaatschappijen hangen de kleding voor je op bij de stewards-ruimte, sommige maatschappijen rekenen er extra voor.

Mocht het je nou echt niet lukken om dit vooraf te regelen, geef het dan op het vliegveld aan bij de incheckbalie. Vaak is ‘trouwen’ toch wel het magische woord om iets gedaan te krijgen. 😉

#3 Bespreek je wensen goed met de fotograaf

Klinkt voordehand liggend en geldt waarschijnlijk voor iedere bruiloft, maar voor trouwen op de Malediven is er voor ons Hollanders iets bijzonders om rekening mee te houden. De mensen daar zijn namelijk gemiddeld een stuk kleiner dan wij zijn. Met als gevolg dat foto’s veelal van onderen genomen worden of een lang persoon er zelfs gedeeltelijk af kan vallen.

Simpele oplossing: vraag aan de fotograaf om te werken met een trapje. Daarmee kan hij vanuit allerlei hoeken foto’s maken.

DSCN0629

#4 Zorg voor de juiste dekking van je verzekering

Afhankelijk van wat je allemaal wilt meenemen kun je behoorlijk wat kostbaarheden bij je hebben. Een jurk, pak, de ringen. Waarschijnlijk je duurste bagage ever. Natuurlijk hoop je dat er niets kapot gaat of kwijt raakt, maar stel… Dan is het goed om te weten dat je reisverzekering alles dekt. Er bestaan zelfs ook bruiloftsverzekeringen die zaken als afgelasting dekken.

Ook leuk: een bruiloft op de Malediven, wat kost dat? 

#5 Denk aan een warmte proof kapsel en make up

Op je mooiste dag wil je op je mooist zijn. Dat valt niet mee bij temperaturen van boven de 30 graden. Investeer daarom in goede make up. Ik koos voor het merk Smashbox, verkrijgbaar bij Douglas, en ik ben daar erg tevreden over.

Een kapsel met lang los haar kan heel mooi zijn, maar op de Malediven is het vooral erg warm. Je kunt er daarom misschien beter voor kiezen je haar (gedeeltelijk) op te steken. Dat voelt in ieder geval wat luchtiger aan.

En voor de man, zorg voor een stevige gel en/of lak, zodat het kapsel niet smelt en inzakt.

haar

#6 Arriveer een aantal dagen eerder

Je bent minimaal 14 tot 18 uur met het vliegtuig onderweg om er te komen. Het is er 3 (zomertijd) of 4 (wintertijd) uur vroeger dan in Nederland. Bovendien is het klimaat er compleet anders. Om een beetje relaxt en uitgerust te kunnen zijn op de grote dag heb je toch wel een paar dagen nodig om te acclimatiseren en de jetleg te verwerken.

Dit geeft je meteen mooi de gelegenheid met je contactpersoon de laatste details door te nemen en je trouwlocatie vooraf te bekijken.

Met deze zes tips in gedachten kan het niet anders dan dat jullie dag als een sprookje verloopt!

Overweeg je om te gaan trouwen op de Malediven?