fbpx
Malediven

Zes dingen om rekening mee te houden als je gaat trouwen op de Malediven

 • 12 februari 2017

Trouwen op de Malediven klinkt niet alleen als een sprookje, het is ook echt als een sprookje. Al jaren staan de eilanden in de top van de meest populaire trouwlocaties in het buitenland. Wie wil er nou niet met zijn voetjes in het zachte witte zand onder de wuivende palmbomen elkaar het ja-woord geven? Toch zijn er dingen die jullie sprookje kunnen verstoren. En dat wil je natuurlijk niet!

Wil je verzekerd zijn van een prachtige dag in een waar bounty paradijs, hou dan rekening met de volgende zes punten.

#1 Check de periode dat je van plan bent daar te gaan trouwen
De temperatuur is het hele jaar aangenaam op de Malediven, maar wil je ook een stralende blauwe lucht en de zon boven je bol? Kies dan voor een datum in december tot en met april. Van mei tot en met november is de moesson periode en valt er dus regelmatig een flinke bui. Dat wil niet zeggen dat die maanden ongeschikt zijn, maar wees dan wel berekend op de kans dat het net even regent tijdens je ja-woord.

#2 Regel extra bagage ruimte tijdens je vlucht
Ten minste, als je van plan bent een trouwjurk en pak mee te nemen. Die wil je natuurlijk niet in het bagageruim geworpen hebben. Veel luchtvaartmaatschappijen hangen de kleding voor je op bij de stewards-ruimte, sommige maatschappijen rekenen er extra voor.

Mocht het je nou echt niet lukken om dit vooraf te regelen, geef het dan op het vliegveld aan bij de incheckbalie. Vaak is ‘trouwen’ toch wel het magische woord om iets gedaan te krijgen. 😉

#3 Bespreek je wensen goed met de fotograaf
Klinkt voordehand liggend en geldt waarschijnlijk voor iedere bruiloft, maar op de Malediven is er voor ons Hollanders iets bijzonders om rekening mee te houden. De mensen daar zijn namelijk gemiddeld een stuk kleiner dan wij zijn. Met als gevolg dat foto’s veelal van onderen genomen worden of een lang persoon er zelfs gedeeltelijk af kan vallen.

Simpele oplossing: vraag aan de fotograaf om te werken met een trapje. Daarmee kan hij vanuit allerlei hoeken foto’s maken.

DSCN0629

#4 Zorg voor de juiste dekking van je verzekering
Afhankelijk van wat je allemaal wilt meenemen kun je behoorlijk wat kostbaarheden bij je hebben. Een jurk, pak, de ringen. Waarschijnlijk je duurste bagage ever. Natuurlijk hoop je dat er niets kapot gaat of kwijt raakt, maar stel… Dan is het goed om te weten dat je reisverzekering alles dekt. Er bestaan zelfs ook bruiloftsverzekeringen die zaken als afgelasting dekken.

#5 Denk aan een warmte proof kapsel en make up
Op je mooiste dag wil je op je mooist zijn. Dat valt niet mee bij temperaturen van boven de 30 graden. Investeer daarom in goede make up. Ik koos voor het merk Smashbox, verkrijgbaar bij Douglas, en ik ben daar erg tevreden over.

Een kapsel met lang los haar kan heel mooi zijn, maar op de Malediven is het vooral erg warm. Je kunt er daarom misschien beter voor kiezen je haar (gedeeltelijk) op te steken. Dat voelt in ieder geval wat luchtiger aan.

En voor de man, zorg voor een stevige gel en/of lak, zodat het kapsel niet smelt en inzakt.

haar

#6 Arriveer een aantal dagen eerder
Je bent minimaal 14 tot 18 uur met het vliegtuig onderweg om er te komen. Het is er 3 (zomertijd) of 4 (wintertijd) uur vroeger dan in Nederland. Bovendien is het klimaat er compleet anders. Om een beetje relaxt en uitgerust te kunnen zijn op de grote dag heb je toch wel een paar dagen nodig om te acclimatiseren en de jetleg te verwerken.

Dit geeft je meteen mooi de gelegenheid met je contactpersoon de laatste details door te nemen en je trouwlocatie vooraf te bekijken.

Met deze zes tips in gedachten kan het niet anders dan dat jullie dag als een sprookje verloopt!

12 Reacties

 • Sabine

  Goede tips! Ik weet nog niet met welke maatschappij we naar NL vliegen maar mijn trouwjurk gaat ook absoluut mee met de handbagage 🙂

  Beantwoord
  • Lizette

   Graag gedaan , hopelijk Kun je er wat mee, hoewel de bruiloft voor jou juist weer een bekendere omgeving is. Ik had mazzel dat mijn stof niet kreukt, anders zou ik je adviseren te vragen of je hem meteen uit mag hangen en dan dus niet eens de moeite doen om ‘m in een koffer te proppen.

   Beantwoord
 • Diana | Stripe Away

  Ten eerste trouwen op de Malediven is al geweldig natuurlijk. Maar wat een handige tips. Ook dat van de fotograaf. Daar denk je zo snel nog niet aan. En heb echt een hekel aan foto’s die van onderuit gemaakt worden (onderkin allert).

  Beantwoord
  • Lizette

   Haha, ja dat heb ik dus ook! Wil toch wel graag op Mn voordeligste op de foto, zeker op zulke foto’s die me levenslang bij blijven.

   Beantwoord
 • Ilona

  Wat een mooie foto’s van jou en Remco. En absoluut handige en praktische tips voor trouwen en de trouwreis op zo’n tropisch paradijs.

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! Ik raak er na anderhalf jaar ook nog niet op uitgekeken 🙂 (gelukkig maar).

   Beantwoord
 • Jenny - IkReis

  Prachtige locatie! Mocht ik ooit gaan trouwen dan wordt het waarschijnlijk Bali 🙂

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! Was het zeker 🙂 Bali hoor ik ook veel mooie dingen over als trouwlocatie.

   Beantwoord
 • Marlies

  Oh ik hoop dat ik dit zelf ook kan meemaken 🙂 Dan ga ik zeker je tips gebruiken!

  Beantwoord
 • Marcella

  Wat een sprookjeshuwelijk hadden jullie. Slimme tips!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je 🙂 Denk graag terug aan die dag. Het huwelijk is niet altijd een sprookje hoor 😉 maar ook dat gaat eigenlijk wel heel goed

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.