Inmiddels alweer 15 maanden geleden stapten Remco en ik op de Malediven in het huwelijksbootje. En nog steeds denk ik heel vaak aan die schitterende dag terug. Daar met onze voetjes in het witte zand, de zon boven ons en de azuurblauwe zee om ons heen werd onze liefde vereeuwigd. Haast een sprookje.

Eerder deelde ik mijn tips en tricks met je en schreef ik over het besteedde budget. Nog regelmatig krijg ik vragen over het trouwen in het buitenland. Als ik het over zou mogen doen, zou ik het dan anders willen? Nee, absoluut niet! Ik vond alles perfect aan die dag. Maar dat vergde wel wat flexibiliteit en vertrouwen. Ik vertel je how to handle 😉

Overweeg je op de Malediven (of ergens anders in het buitenland) te gaan trouwen, dan is een flexibele instelling misschien wel het allerbelangrijkste. Je moet immers op afstand van alles regelen. Dat gaat veelal per mail en in het Engels. De taal zorgde soms voor grappige, maar ook verwarrende momenten, omdat zij dingen anders interpreteerden dan wij bedoelden. Check, check, dubbel-check dus, of gewoon mee gaan met hun ideeën.

Op sommige momenten heb je letterlijk een flexibele houding nodig, hoe kom je anders schoon en droog van en naar de zandbank ;)

Op sommige momenten heb je letterlijk een flexibele houding nodig, hoe kom je anders schoon en droog van en naar de zandbank 😉

Realiseer je dat je gaat trouwen in een vreemd land met andere gewoontes dan die wij kennen en dat zul je ook tijdens de grote dag merken. Dat vonden wij juist extra bijzonder. Maar dit alles maakt dat je dus niet alles zelf van A tot Z kunt regelen.

Er komt ook een stukje geduld om de hoek. Door het tijdverschil of gewoon doordat ze het druk hebben, kan een reactie wel even op zich laten wachten. Ik heb geprobeerd te bellen, maar ik merkte al snel dat dat de communicatie geen goed deed. Het liefst had ik natuurlijk steeds direct antwoord op mijn prangende vragen, maar vaak ging er minimaal een dag overheen voor ik een mail terug kreeg. Adem in en adem uit, ze reageren echt wel.

Dan bestaat er nog zoiets als vertrouwen op dat alles goed komt. Dit vond ik misschien nog wel het moeilijkste, want je laat je mooiste dag toch aan volslagen vreemden over die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Bedenk dan dat trouwen waar ook ter wereld altijd een bijzondere dag is en dat de mensen die erbij betrokken zijn daarom vast alles in gang zullen zetten om het een onvergetelijke dag te maken.

Lijkt het jou wat, trouwen in het buitenland?