fbpx
Malediven

Trouwen op de Malediven, how to handle

 • 10 december 2016

Inmiddels alweer 15 maanden geleden stapten Remco en ik op de Malediven in het huwelijksbootje. En nog steeds denk ik heel vaak aan die schitterende dag terug. Daar met onze voetjes in het witte zand, de zon boven ons en de azuurblauwe zee om ons heen werd onze liefde vereeuwigd. Haast een sprookje.

Eerder deelde ik mijn tips en tricks met je en schreef ik over het besteedde budget. Nog regelmatig krijg ik vragen over het trouwen in het buitenland. Als ik het over zou mogen doen, zou ik het dan anders willen? Nee, absoluut niet! Ik vond alles perfect aan die dag. Maar dat vergde wel wat flexibiliteit en vertrouwen. Ik vertel je how to handle šŸ˜‰

Overweeg je op de Malediven (of ergens anders in het buitenland) te gaan trouwen, dan is een flexibele instelling misschien wel het allerbelangrijkste. Je moet immers op afstand van alles regelen. Dat gaat veelal per mail en in het Engels. De taal zorgde soms voor grappige, maar ook verwarrende momenten, omdat zij dingen anders interpreteerden dan wij bedoelden. Check, check, dubbel-check dus, of gewoon mee gaan met hun ideeƫn.

Op sommige momenten heb je letterlijk een flexibele houding nodig, hoe kom je anders schoon en droog van en naar de zandbank ;)
Op sommige momenten heb je letterlijk een flexibele houding nodig, hoe kom je anders schoon en droog van en naar de zandbank šŸ˜‰

Realiseer je dat je gaat trouwen in een vreemd land met andere gewoontes dan die wij kennen en dat zul je ook tijdens de grote dag merken. Dat vonden wij juist extra bijzonder. Maar dit alles maakt dat je dus niet alles zelf van A tot Z kunt regelen.

Er komt ook een stukje geduld om de hoek. Door het tijdverschil of gewoon doordat ze het druk hebben, kan een reactie wel even op zich laten wachten. Ik heb geprobeerd te bellen, maar ik merkte al snel dat dat de communicatie geen goed deed. Het liefst had ik natuurlijk steeds direct antwoord op mijn prangende vragen, maar vaak ging er minimaal een dag overheen voor ik een mail terug kreeg. Adem in en adem uit, ze reageren echt wel.

Dan bestaat er nog zoiets als vertrouwen op dat alles goed komt. Dit vond ik misschien nog wel het moeilijkste, want je laat je mooiste dag toch aan volslagen vreemden over die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Bedenk dan dat trouwen waar ook ter wereld altijd een bijzondere dag is en dat de mensen die erbij betrokken zijn daarom vast alles in gang zullen zetten om het een onvergetelijke dag te maken.

Lijkt het jou wat, trouwen in het buitenland?

9 Reacties

 • Roos

  Oh jeetje ik zie dat ik je budget blog gewoon helemaal heb gemist door onze vakantie, en ik was er nog zĆ³ nieuwschierig naar! Super fijn om te lezen wat de kosten zo’n beetje zijn. Het lijkt me nog steeds zooo gaaf, maar zoals je in deze blog zegt lijkt het me ook heel spannend en best lastig om te lezen, en vooral de dingetjes uit handen geven…. haha

  Beantwoord
  • Lizette

   Het uit handen geven is misschien bij iedere bijzondere dag lastig, maar de taal en afstand maken het inderdaad nog een beetje extra spannend. Hoop dat je met de budget blog een beetje een beeld hebt. En als je nog vragen hebt, stel ze gerust!

   Beantwoord
 • Saskia

  Gaaf zeg zo trouwen in het buitenland. Wij zijn toen der tijd in onze woonplaats getrouwd, wel helemaal op onze eigen manier. Denk er nog steeds met heel erg veel plezier aan terug. Ik zou graag als we 10 jaar samen zijn en 5 jaar getrouwd (2017) een fotoshoot houden op het strand <3

  Beantwoord
  • Lizette

   Fijn dat jullie ook een mooie en onvergetelijke dag hebben gehad. Waar het is, maakt niet uit, als het maar bij je past. Wel heel tof om dan een foto shoot te doen!

   Beantwoord
 • Sabine

  Zo leuk weer wat te lezen over jullie dag! Echt prachtig! Wij zijn in mijn nieuwe land getrouwd en de bruiloft is in Nederland volgend jaar, wat voor ons eigenlijk buitenland is. Heel vreemd allemaal want we kunnen zelf helemaal niks zelf regelen of van tevoren zien. Ondanks dat we de lokatie zelf hebben uitgezocht zijn we daar nog nooit geweest en zal de dag van de bruiloft de eerste keer worden. Best een beetje spannend en ik hoop maar dat de wedding planner het allemaal goed regelt ā˜ŗ

  Beantwoord
  • Lizette

   Haha dat is inderdaad maf hĆØ, er dan pas voor de eerste keer te zijn. Is het geen plek die je al kende van toen je nog in Nl was? Ik ben wel heeeeel benieuwd naar jullie Hollandse dag! En naar je jurk natuurlijk!

   Beantwoord
 • ivonne

  Het leek me altijd zo leuk. Helaas moest onze bruiloft zo snel dat we alleen nog maar tijd hadden voor een gratis ceremonie op het gemeentehuis. Mijn schoonfamilie noemt het nog steeds een “moetje”. šŸ™‚
  Zo super gaaf wat jullie gedaan hebben, echt een droombruiloft. Best wel dapper om de regie een stuk uit handen te geven, maar zie wat je er voor terug kreeg! Die foto van jou op dat trapje vind ik echt geweldig! Heb je trouwens je boek al gemaakt?

  Beantwoord
  • Lizette

   Jullie bruiloft op het gemeentehuis werd wel een leuke verrassing toch? Dat is ook wat waard!
   Ohhh schaam me dood, maar nee, het boek is nog niet klaar. Erg he? Heb inmiddels wel alle foto’s uitgezocht en op volgorde genummerd, maar moet ze nog in een album gieten. Ik vind dat altijd best veel werk i.v.m. foto’s bijsnijden, recht zetten, tekst erbij. Maar deze winter moet het toch echt een keer goed komen. Van de bon die ik van jou gewonnen heb, heb ik een verjaardagskalender gemaakt met de mooiste reisfoto’s van Remco en mij samen šŸ™‚

   Beantwoord
 • Reismuts bestaat drie jaar! En daarom een leuke winactie! – Reismuts.nl

  […] noemen, maar de voornaamste dingen zijn toch wel: Verliefd geworden op Remco, samen gaan wonen en getrouwd op de Malediven , heel veel mooie reizen samen gemaakt die haast Ć©Ć©n lange honeymoon lijken (en waar ik jullie nog […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.