fbpx

Alle berichten over kamperen

Hier vind je een complete verzameling van alle berichten die over kamperen op Reismuts zijn verschenen. Heel veel leesplezier!

Alle informatie over kamperen

Hoezeer ik van citytrips en verre reizen hou, er is altijd een speciale plek voor kamperen in mijn reizigershart. Van jongs af aan ben ik ermee opgegroeid. Iedere zomervakantie ging ons gezin met de caravan naar de camping in Oostenrijk. Nog steeds ga ik graag kamperen, zowel in eigen land als in andere landen in Europa. Tegenwoordig doe ik dat wel liever met een tent.

Het leuke aan kamperen vind ik de back to basic sfeer die het met zich mee brengt. Ik kies dan ook graag vooral voor kleine campings. Maar zelfs al is de camping wat groter, je bent eigenlijk altijd gewoon veel meer op jezelf aangewezen. Van het opzetten van de tent tot het koken van je maaltijd en het afwassen. Alles is simpeler. Hoewel ik misschien fysiek meer bezig ben kom ik ook meer tot rust. Want met kamperen hoe je niet zoveel en dat vind ik heerlijk.

Daarnaast vind ik de gemoedelijkheid op een camping erg kenmerkend voor kamperen. Vaak groet iedereen elkaar op de camping en voor kinderen ontstaan er de eerste dag al leuke vakantie vriendschappen. Wat ik bovendien tof vind aan kamperen is de eenvoudige mogelijkheid om rond te trekken. De tent is immers vaak makkelijk weer in te pakken, de caravan is zo aan de auto gekoppeld. Dus komt er minder goed weer aan of ben je simpelweg toe aan een andere omgeving, dan reis je eenvoudig weer verder naar de volgende plek.

Leestip: een overzicht van de beste reistijd per maand

Zoek je inspiratie voor toffe kampeerbestemmingen? Via het menu kun je per bestemming informatie en inspiratie over specifieke landen lezen. Zoek je tips, bijvoorbeeld voor de eerste keer kamperen met een kleine? Over dit en veel meer vind je hier artikelen vol verhalen en advies. Allemaal met als doel om jouw reis onvergetelijk te maken.

Sluiten