fbpx
Vietnam

Modderen in Nha Trang

 • 22 december 2014

Nha Trang, een stad aan de kust in het zuiden van Vietnam, heeft een prachtige lang en breed strand met uitzicht op groene eilandjes. Het is de laatste jaren duidelijk flink opgeknapt met een mooie boulevard met parken en lounge- en beach clubs waar je onwijs lekker kunt eten. De menukaarten in het Russisch verraden dat het een geliefde plek is voor Russen, de onwijs lage prijzen herinneren je eraan dat je nog steeds in Vietnam bent. Je vindt er ook tal van gezellige barretjes, waar je tot in de vroege uurtjes terecht kunt voor biertjes en shotjes. Het bleek in mijn geval vooral een heerlijke plek om te relaxen.

Des te verder je van het strand gaat, des te meer herken je weer de typische Aziatische straten met eetstalletjes, winkeltjes en, of course, heel veel scooters. En wat is er dan leuker dan zelf ook de stad en omgeving per scooter te verkennen! Twee plekken zijn dan zeker tof om te bezoeken.

De Long Son Pagoda is een boeddhistische tempel met een mega grote witte Boeddha. Je moet er wel wat voor over hebben om die te zien, namelijk 152 treden omhoog. Vanuit dat platform heb je ook prachtig uitzicht over de omgeving.

temp

De tweede plek is de tempel met de Po Nagar Cham torens. Deze ligt wat verder uit het centrum vandaan tegen een heuvel bij de rivier. Oorspronkelijk waren er meer torens en de overgebleven vier hebben door de tijd heen best wel geleden. Toch worden ze nog dagelijks gebruikt voor aanbidding.

torens

“Wat is er nou zo relaxt aan Nha Trang?” denk je dan. Nu komt het: modderbaden! Modderbaden zijn wel echt een topic in Nha Trang en ik moest het dan ook zelf uitproberen. De keuze viel op I Resort, een thermaal resort aan de rand van de stad. Voor nog geen 10 euro heb je een privé modderbad (met je vrienden, je kunt er gemakkelijk met 4-5 personen in) en mag je daarna onbeperkt gebruik maken van de zwembaden met mineraalwater.

Zo’n modderbad is een soort hottub, maar in plaats van water dat bubbelt laten ze het voor je vol lopen met lichtbruine, dunne modder. De modder is net dik genoeg om aan je lichaam te blijven plakken. Iets in de modder maakt dat je erop blijft drijven. Een dikke twintig minuten heb ik de warme smurrie rond gedobberd, heerlijk! Met als resultaat een zachte huid en een bruine bikini.

Vervolgens zijn er verschillende douches met redelijk harde stralen waar je onderdoor, overheen en langs komt, om je zoveel mogelijk weer schoon te spoelen. En daarna kun je verder relaxen in de baden, langs de kant in het water zitten, of bij de waterval.

Het resort is helemaal in de open lucht. Handdoeken zijn inclusief. Eten en drinken is bij de baden niet toegestaan (helaas, geen vruchtensapje vanaf je ligbedje), maar het restaurant gedeelte is groot genoeg voor iedereen en de menukaart is enorm uitgebreid met Vietnamese gerechten, smoothies en drankjes.

Een geweldige plek om een dag helemaal tot rust te komen!

kokosnoot

2 Reacties

 • Christa

  Leuk stukje! Zelf hebben we destijds gekozen voor het wat rustigere Mui Ne iets verderop. Wat mij betreft echt een aanrader met mooie stranden en leuke restaurantjes zonder de hoogbouw hotels!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Was graag langs Mui Ne gegaan, maar dat lukte door tijdgebrek helaas niet.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.