fbpx
Canarische eilanden

Op de planning: Wandelen, relaxen, vulkanen en wijn!

 • 30 juli 2017

Over een paar dagen vertrekken Remco en ik naar La Palma. Eerder vertelde ik je in een paar hints al wat bijzondere feitjes over het subtropische eiland. Zo is het bijvoorbeeld het steilste eiland ter wereld. Het is er super groen (de bijnaam “isla verde” is niet voor niets). Het gevarieerde landschap bestaat uit vulkanen, erosiekraters, watervallen, groene kloven, lavavlaktes en -stranden, bergen en rots kliffen. En goed nieuws, het toerisme is daar (nog) niet booming. Maar wat ga ik daar dan allemaal doen?

We starten in de hoofdstad Santa Cruz aan de oostkant van het eiland. Vanaf het vliegveld rijden we met de huurauto van Auto Europe naar ons appartement La Fuente. Dit bevindt zich in het oude centrum van de stad en op nog geen 50 meter van de zee. De eerste dag zullen we vooral lekker uitrusten aan het strand en bijkomen van de reis. Een dagje strand is ook al een ervaring op zich. De meeste stranden zijn namelijk zwart van het lavazand. Ook zullen we de hoofdstad gaan ontdekken en vanaf daar uitstapjes maken naar andere plekken van het eiland.

Na vier nachten rijden we verder naar Garafia vlakbij Puntagorda in het noord-westen van het eiland. Daar verblijven we in Los Cardones, een mooie bungalow met drie slaapkamers en een eigen zwembad. Het ziet er werkelijk uit als een plaatje! Deze bungalow is een stuk hoger gelegen, wat en mooi uitzicht oplevert. En hoe fijn is het om na een dag wandelen lekker te kunnen plonsen in je achtertuin!

En verder? Het lijkt me heel gaaf om de wandelroute van ‘Ruta de los Volcanes’ te lopen. Deze eindigt in Fuencaliente, een van de bekendste wandelroutes langs een vulkaan. Hoewel ik vulkanen al eerder bezocht heb, vind ik ze nog steeds fascinerend. Ik zou dan ook graag een krater van dichtbij bezoeken. Ook zou ik het fenomeen van een glijdend wolkendek (volgens mij is er geen echte naam voor) willen zien. Door bepaalde winstromen drijven de wolken over het land. Vanaf 1800 meter hoogte kijk je op de wolken en terwijl ze langs bergen glijden, lijken het haast watervallen.

De zoete kleurtjes van het havenstadje Puerto de Tazacorte spreken me ook wel aan voor een bezoek. In het kleine stadje El Paso wil ik gaan zien hoe sigaren met de hand gerold worden. Het lijkt me ook tof om in het rotszwembad in de oceaan bij San Andres te zwemmen. Er is een hele hoop te doen dus! En natuurlijk gewoon genieten, van de zon, de omgeving, van elkaar en van een goed wijntje!

Heb jij nog tips voor een verblijf op La Palma?

Dit bericht is mede tot stand gekomen door samenwerking. Ik ga uitsluitend samenwerkingen aan met producten en diensten waar ik volledig achter sta. Wil je hier meer over weten, lees dan hier verder.

5 Reacties

 • Susanne

  Ik ben hier nog nooit geweest maar klinkt allemaal erg goed. Volgens mij ook om echt tot rust te komen en van de natuur te genieten. Fijne vakantie! Groetjes Susanne

  Beantwoord
 • Sabine

  Supertoffe plannen! Schijnt inderdaad een heel mooi eiland te zijn. Ik zeg: kom maar op met die verhalen en foto’s! 😀 Veel plezier! x

  Beantwoord
 • Terugblik: augustus 2017 – Reismuts.nl

  […] een aflevering van 3 op Reis erover gezien had. En die kwamen uit èn werden overtroffen! Ik had je onze plannen al een beetje verteld en ik ga je er in andere blogs uiteraard nog meer over vertellen. Maar in het […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.