Over een paar dagen vertrekken Remco en ik naar La Palma. Eerder vertelde ik je in een paar hints al wat bijzondere feitjes over het subtropische eiland. Zo is het bijvoorbeeld het steilste eiland ter wereld. Het is er super groen (de bijnaam “isla verde” is niet voor niets). Het gevarieerde landschap bestaat uit vulkanen, erosiekraters, watervallen, groene kloven, lavavlaktes en -stranden, bergen en rots kliffen. En goed nieuws, het toerisme is daar (nog) niet booming. Maar wat ga ik daar dan allemaal doen?

Start route La Palma

We starten in de hoofdstad Santa Cruz aan de oostkant van het eiland. Vanaf het vliegveld rijden we met de huurauto van Auto Europe naar ons appartement La Fuente. Dit bevindt zich in het oude centrum van de stad en op nog geen 50 meter van de zee. De eerste dag zullen we vooral lekker uitrusten aan het strand en bijkomen van de reis. Een dagje strand is ook al een ervaring op zich. De meeste stranden zijn namelijk zwart van het lavazand. Ook zullen we de hoofdstad gaan ontdekken en vanaf daar uitstapjes maken naar andere plekken van het eiland.

Lees ook: 10 redenen om naar La Palma te gaan

De route La Palma gaat verder. Na vier nachten rijden we verder naar Garafia vlakbij Puntagorda in het noord-westen van het eiland. Daar verblijven we in Los Cardones, een mooie bungalow met drie slaapkamers en een eigen zwembad. Het ziet er werkelijk uit als een plaatje! Deze bungalow is een stuk hoger gelegen, wat en mooi uitzicht oplevert. En hoe fijn is het om na een dag wandelen lekker te kunnen plonsen in je achtertuin!

Wandelroutes langs vulkanen

En verder? Het lijkt me heel gaaf om de wandelroute van ‘Ruta de los Volcanes’ te lopen. Deze eindigt in Fuencaliente, een van de bekendste wandelroutes langs een vulkaan. Hoewel ik vulkanen al eerder bezocht heb, vind ik ze nog steeds fascinerend. Ik zou dan ook graag een krater van dichtbij bezoeken. Ook zou ik het fenomeen van een glijdend wolkendek (volgens mij is er geen echte naam voor) willen zien. Door bepaalde winstromen drijven de wolken over het land. Vanaf 1800 meter hoogte kijk je op de wolken en terwijl ze langs bergen glijden, lijken het haast watervallen.

Lees ook: wandelroute langs de vulkanen van La Palma

Zoete kleurtjes

De zoete kleurtjes van het havenstadje Puerto de Tazacorte spreken me ook wel aan voor een bezoek. In het kleine stadje El Paso wil ik gaan zien hoe sigaren met de hand gerold worden. Het lijkt me ook tof om in het rotszwembad in de oceaan bij San Andres te zwemmen. Er is een hele hoop te doen dus! En natuurlijk gewoon genieten, van de zon, de omgeving, van elkaar en van een goed wijntje!

Heb jij nog tips voor een route over La Palma?

Dit bericht is mede tot stand gekomen door samenwerking. Ik ga uitsluitend samenwerkingen aan met producten en diensten waar ik volledig achter sta. Wil je hier meer over weten, lees dan hier verder.