fbpx

Alle berichten voor de backpacker!

Hier vind je een complete verzameling van alle berichten die over backpacken op Reismuts zijn verschenen. Heel veel leesplezier!

Alle informatie voor de backpacker

Backpacken is een manier van reizen waarbij je enkel je rugzak mee neemt. In het Nederlands heet het ook wel rugzaktoerisme. Maar backpacken klinkt een stuk leuker, hè? De meeste backpackers leggen niet veel plannen van tevoren al vast. Ze boeken een heenreis naar een bepaalde bestemming en vaak boeken ze ook al wel een terugreis. De rest van de reis en de route krijgt vanzelf wel verder vorm. Je kunt je voorstellen, dit geeft een enorme mate van vrijheid. Je kunt immers gaan en staan waar en wanneer je maar wilt.

Backpacken wordt vaak geassocieerd met low budget reizen, dus met een klein budget. Vooral veel jonge backpackers gaan vaak met weinig geld en enkel hun rugzak op reis. Bijvoorbeeld studenten die tijdens hun studie of tussen twee studies in een tussenjaar nemen. Of mensen die net afgestudeerd zijn en nog even extra vrijheid willen genieten voor ze aan hun werkend leven beginnen. Door te slapen in gedeelde kamers in hostels spenderen jonge backpackers relatief weinig geld aan overnachtingen. Zo blijft er meer budget over voor de verdere reis. Op deze manier kunnen backpackers soms wel maandenlang rondtrekken.

Tegenwoordig is dat stereotype backpacker wel een beetje achterhaald. Backpacken is gewoon voor jong en oud en ook voor gezinnen met kinderen. En het is ook niet persé meer low budget met overnachtingen in hostels. Zo is er de variant ‘Flashpacken’ bij ontstaan. Hiermee wordt backpacken bedoeld waarbij je een bed in een gedeelde kamer in een hostel inruilt voor een eigen kamer in een hostel of hotel. Zo heb je net meer luxe, maar be je nog steeds met je rugzak op pad.

Backpacken staat veel meer voor de relaxte manier van reizen die veel vrijheid geeft. En wie daar naar op zoek is, vind hier op Reismuts veel nuttige tips.

Ga je bijvoorbeeld alleen op reis? Of ga je voor de eerste keer en twijfel je over welke bestemming het beste bij je past? Over dit en veel meer vind je artikelen vol verhalen en tips op Reismuts. Allemaal met als doel om jouw reis onvergetelijk te maken.

Sluiten