fbpx
Griekenland Hongarije Italië Spanje Verenigd Koninkrijk

Rondreis door Europa

 • 14 augustus 2016

Hoewel het nog ver weg lijkt, waren mijn lief en ik ons aan het beraden over de bestemming voor de komende jaarwisseling. We dachten aan een citytrip in Europa, aangezien dat de afgelopen jaren steeds goed bevallen is. Al zoekende kwamen we op verschillende bestemmingen uit, allemaal met hun eigen charme. Wat was het lastig kiezen…. Dus we besloten er een rondreis van te maken!

Edinburgh kent een bijzondere nieuwjaarsviering genaamd Hogmanay. De nieuwjaar-festiviteiten starten er al in de week ervoor. Een perfecte plek om de reis te beginnen. Naast een ontmoeting met de stad gaan we ook de Schotse hooglanden in, langs kastelen en op zoek naar het monster van Loch Ness.

Het daadwerkelijke nieuwjaar vieren we in Boedapest. Deze stad staat al lang hoog op ons wensenlijstje en ik kijk er dan ook heel erg naar uit er eindelijk naar toe te gaan. Hier hebben we ook onze eerste kennismaking met AirBnB.

De reis vervolgt naar Athene. Na de koudere gebieden zoeken we graag een iets warmer oord op en dit leek op de wereldbol wel een logische volgende plek. De oude Acropolis lijkt me ook schitterend om te zien.

Daarna vliegen we door naar Rome, waar we de verjaardag van mijn lief vieren. Ik hou van Rome! Er zijn maar weinig plekken waar ik graag nog eens terug kom – er zijn immers nog zoveel mooie bestemmingen te ontdekken – maar dit is er absoluut één van.

Ter afsluiting gaan we naar Andalusië. Deze zonnige regio staat ook al een tijdje op ons verlanglijstje. We verblijven in Sevilla, maar gaan natuurlijk ook naar het machtige Alhambra in Granada.

DSC_8499

En zo maken we in drie weken een ronde door Europa. Het lijkt me een erg veelzijdige reis van het koude (natte?) Schotland naar het zonnige Spanje met bestemmingen boordevol cultuur en geschiedenis.

Ik heb alvast wat reisgidsen gehaald, dus nu kunnen de voorpret en verdere voorbereidingen beginnen 🙂

Ben jij al wel eens op één van deze bestemmingen geweest? Tips zijn welkom!

21 Reacties

 • Lotte - scratchingmymap

  Ha wat leuk! Wel een speciale combinatie en dat maakt het niet zo leuk en afwisselend denk ik!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dat denk ik ook! Waar een wereldbol al niet goed voor kan zijn in de voorbereiding. 🙂

   Beantwoord
 • Co - opreismetco.nl

  Goed idee en leuke afwisselende locaties! Ik ga dit najaar voor het eerst naar Boedapest, lijkt me echt een hele leuke stad. Succes en veel plezier met de voorbereidingen!

  Beantwoord
 • Jennifer

  Ik ben 5 jaar geleden in Boedapest geweest. Toen nog onbekend voor een citytrip dus tips heb ik niet voor je, aangezien reisblogs er nu bol van staan en dat veel actueler is haha. Ik ben ook in Rome geweest, maar daarvoor ook geen tips omdat we gewoon de toeristische dingen af zijn gegaan. In Travastere (die studentenwijk, als ik het goed heb) is wel een heel leuk marktje. En daar kun je ook goed eten. Verder geniet van deze reis! 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik heb de eerste keer ook gewoon alle toeristische plekken in Rome bezocht en die zulken we vast ook weer bezoeken, maar de studentenwijk ben ik nog niet geweest, thanks!

   Beantwoord
 • Kelly | Dutchie on the Road

  Wat gaaf! Rome is favoriet bij mij! Ik ben er al twee keer geweest en weet zeker dat een derde keer ook gaat komen 🙂 .

  Beantwoord
 • Sabine

  Wat superleuk zeg! Edinburgh vond ik echt één van de leukste steden van Europa. Lekker klein en veel variatie: stad en natuur bij elkaar. En gewoon de oude gebouwen daar zijn zo mooi… Athene ben ik ook geweest met de jaarwisseling. Het was dus géén warme bestemming 🙂 Ook niet ijskoud, maar zeker niet warm. Maar misschien hadden wij gewoon pech met het weer. Sevilla staat zoooo hoog op de lijst!! Zou ik echt graag heen willen 😀

  Beantwoord
  • Reismuts

   Goed om te weten dat we onze winterjas ook in Athene nodig zullen hebben! Maar het heeft ook wel iets, de kou tijdens die dagen. Hoewel ik wel een beetje bang ben voor het natte weer waar Edinburgh zo bekend om staat. Toch kijk ik ook wel erg uit naar Sevilla, iets warmer en volgens mij heel mooi inderdaad.

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Ahh, heerlijk dat jullie zoveel plekken gaan bezoeken. Heel vet!! Budapest is mijn nummer één, maar ook de overige bestemmingen klinken goed!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ook heel veel zin in, lekker afwisselend 🙂 Ben ook heel benieuwd naar Boedapest.

   Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Wat een verrassende rondreis! Lijkt me een super leuke rondreis met heel veel afwisseling. Boedapest is een van mijn favoriete steden in Europa en Edinburgh staat hoog op mijn bucketlist 🙂 Veel plezier met de voorpret, maar dat zal wel lukken met zoveel verschillende bestemmingen.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Nou ,aan voorpret geen gebrek 🙂 Ben ook heel benieuwd naar Boedapest.

   Beantwoord
 • ivonne

  Wat een leuke plannen weer en dan 3 weken weg in de winter, bijzonder (lekker)! Ik was in Rome en Sevilla dus voor eventuele tips die kant uit, vraagt u maar…..

  Beantwoord
  • Reismuts

   Binnenkort keertje meeten? Dan vraag ik je ook alles over die steden 😀

   Beantwoord
 • Terugblik: oktober 2016 | REISMUTS

  […] leek me een goed idee om mijn nog redelijk nieuwe bergschoenen in te wandelen voor onze Europatrip. De blaren op mijn hielen bewijzen dat ik daarvoor nog een lange, pijnlijke weg te gaan […]

  Beantwoord
 • Susanne

  Hoi, mijn tripje naar Edinburgh staat voor april gepland. Duurt nog wel even maar de tijd vliegt. Is het verstandig om de excursie naar de Hooglanden en Loch Ness al te voren te boeken of kan dat gemakkelijk ter plaatse? Dank je wel alvast en liefs Susanne

  Beantwoord
  • Lizette

   Hi! Ohhh dan staat je een geweldige trip te wachten want het is echt een waanzinnig mooie stad! Je kunt het beste zo’n tour vooraf boeken want het zit hier op de dag zelf steeds vol. Get your guide biedt via rabbie’s aan, die is heel leuk!
   En beter koop je ook al kaartjes voor het kasteel online. En stirling castle is ook een aanrader, uurtje met de trein.
   Binnenkort zal ik er meer over bloggen. Liefs!

   Beantwoord
 • Susanne

  Thanks voor je supersnelle reactie! Ja ga ik dan ook zeker tevoren al boeken, heb er nu al zin in als ik jullie foto’s zie op Instagram! Leuk!

  Beantwoord
 • Terugblik: december 2016 – Reismuts.nl

  […] Na deze vliegende start is het natuurlijk de kunst om een gezonde leefstijl vol te blijven houden. En dat viel niet mee deze maand, want toen stonden de kerstdagen voor de deur. Persoonlijk heb ik er een beetje mixed feelings over. Aan de ene kant is het natuurlijk erg gezellig met de families. Aan de andere kant word ik altijd een beetje recalcitrant van het verplichte karakter. Dit jaar hebben we een mooi compromis gesloten: kerstavond en eerste kerstdag waren we bij de families (en kon ik mijn kersttrui en kerstsokken lekker aan ) en 2e kerstdag arriveerden we in Schotland, het startpunt van onze Europa reis. […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.