Hoewel het nog ver weg lijkt, waren mijn lief en ik ons aan het beraden over de bestemming voor de komende jaarwisseling. We dachten aan een citytrip in Europa, aangezien dat de afgelopen jaren steeds goed bevallen is. Al zoekende kwamen we op verschillende bestemmingen uit, allemaal met hun eigen charme. En we wilden rekening houden met de beste reistijd. Wat was het lastig kiezen…. Dus we besloten er een rondreis van te maken!

Edinburgh kent een bijzondere nieuwjaarsviering genaamd Hogmanay. De nieuwjaar-festiviteiten starten er al in de week ervoor. Een perfecte plek om de rondreis door Europa te beginnen. Naast een ontmoeting met de stad gaan we ook de Schotse hooglanden in, langs kastelen en op zoek naar het monster van Loch Ness.

Het daadwerkelijke nieuwjaar vieren we in Boedapest. Deze stad staat al lang hoog op ons wensenlijstje en ik kijk er dan ook heel erg naar uit er eindelijk naar toe te gaan. Hier hebben we ook onze eerste kennismaking met AirBnB. De andere overnachtingen hebben we met Booking.com geboekt.

De reis vervolgt naar Athene. Na de koudere gebieden zoeken we graag een iets warmer oord op en dit leek op de wereldbol wel een logische volgende plek. De oude Acropolis lijkt me ook schitterend om te zien.

Daarna vliegen we door naar Rome, waar we de verjaardag van mijn lief vieren. Ik hou van Rome! Er zijn maar weinig plekken waar ik graag nog eens terug kom – er zijn immers nog zoveel mooie bestemmingen te ontdekken – maar dit is er absoluut één van.

Lees ook: de mooiste plekken in Rome

Ter afsluiting gaan we naar Andalusië. Deze zonnige regio staat ook al een tijdje op ons verlanglijstje. We verblijven in Sevilla, maar gaan natuurlijk ook naar het machtige Alhambra in Granada. Deze tour gaan we reserveren via Get Your Guide, omdat het heel snel uitverkocht is.

DSC_8499

En zo maken we in drie weken een rondreis door Europa. Het lijkt me een erg veelzijdige reis van het koude (natte?) Schotland naar het zonnige Spanje met bestemmingen boordevol cultuur en geschiedenis.

Ik heb alvast wat reisgidsen gehaald voor de bestemmingen van deze rondreis door Europa, dus nu kunnen de voorpret en verdere voorbereidingen beginnen 🙂

Ben jij al wel eens op één van deze bestemmingen geweest? Tips zijn welkom!