Ik kan je vertellen over hoe snel het jaar is gegaan. Over dat het voorbij is gevlogen. Over de toppunten, zoals dat Reismuts sinds 2019 een heus bedrijf is geworden en ik een onwijs toffe andere baan heb gevonden. Over alle liefdevolle momenten met mijn gezin, vrienden en familie. Ik denk dat je dan morgen nog aan het lezen bent, want wat zat dit jaar tjokvol fijne, blije, liefdevolle, goede, gezellige en avontuurlijke momenten! Deze heb ik in de maandelijkse persoonlijke terugblikken eigenlijk al met je gedeeld, dus dat ga ik niet nog een keer doen. Wat ik wel heel graag doe, is nogmaals alle foto’s en verhalen van alle reizen van 2019 erbij pakken.

Januari: Keulen

Het jaar 2019 startte voor Remco, Mats en mij in Keulen in Duitsland. Vanaf het balkon van een gezellig appartement midden in de stad genoten we van champagne en vuurwerk. Ik vond de citytrip naar Keulen erg leuk en schreef er natuurlijk een blog over vol tips voor je verblijf in Keulen.

Februari: Texel

Nog nooit was ik op de Waddeneilanden geweest. Als fervente reiziger moest dat er toch echt een keer van komen. Samen met mama, Remco en Mats heb ik Texel bezocht. Er bleken heel veel leuke uitstapjes op Texel te doen, die ik natuurlijk in een blog voor je verzamelde. En wat vond ik ervan? Ik vond het tof, maar ik moet eerlijk zeggen dat Texel mijn hart niet heeft gestolen, zoals ik dat best vaak van anderen hoor.

April: Jordanië

De eerste verre reis samen met Mats, oei wat vond ik het spannend! Ik had ruim 8 jaar geleden in mijn up al door Jordanië gereisd en was op slag verliefd. Het leek me het fantastisch om met mijn gezin terug te gaan. Het is mijn meest favoriete reis allertijden geworden! Jordanië is zo mooi! Vooral Petra en Wadi Rum doen mijn hart sneller kloppen. En de mensen zijn ontzettend hartelijk. Bovendien vond ik het geweldig om er samen met Remco en Mats te zijn.

Petra Jordanië

Over Jordanië zijn inmiddels al meerdere blog verschenen vol tips en foto’s. Een overzicht ervan vind je op de landenpagina van Jordanië.

Mei: Luxemburg

Naast verre reizen hou ik heel erg van kamperen. En dat is dus wat Remco, Mats en ik in mei gingen doen. Met de auto en nieuwe tent reden we naar Luxemburg. Het was heerlijk om midden in de natuur te zijn. We stonden zelfs ook in oog met een vosje bij onze tent!

reizen van 2019

Juni: Frankrijk

Remco houdt van vissen. En stiekum moet ik toegeven dat het mij in 2018 ook wel goed bevallen was. Dus we gingen weer naar de fijne plek terug in ons houten huisje aan een waterplas in Noord Frankrijk. Op zo’n reis heb ik – naast visspullen en schone onderbroeken – eigenlijk niets nodig. Relaxen, goede gesprekken voeren onder het genot van een glas wijn en spelen met Mats, meer kon ik me niet wensen. En ik kreeg inspiratie voor een blog over hoe een visvakantie leuk gaat zijn voor iedereen.

uitzicht vissen

Juli: Slovenië en Italië

De zomervakantie was aangebroken. In de heetste nacht van het jaar, toen Remco en ik toch niet konden slapen, sprongen we met Mats de auto in en reden we in één keer naar Lake Bled. Een dag later zetten we onze tent op Camping Bled op. Een week lang bezochten we de mooiste plekken in Slovenië, de één nog groener dan de ander. Ik schreef al een blog over de schitterende Tolmin Kloof. Over de andere plekken, zoals de Sloveense kust, volgen dit jaar nog meer berichten.

Triëst ligt tegen Slovenië aan en we konden het niet laten een dagtripje te maken. En dus kwamen we ook nog in Italië terecht. Ook hier deelde ik de mooiste plekken van met je.

reizen van 2019
reizen van 2019

Augustus: Kroatië en Eersel

Hoe mooi Slovenië ook was, het was er af en toe voor ons een tikkeltje te fris. Daarom besloten we door te rijden naar het schiereiland Istrië in Kroatië. Daar was het iedere dag super warm en zonnig, perfect voor een tweede week zomervakantie. En ook een hele fijne afwisseling van Slovenië. Hoewel ik de schitterende bergen eerlijk gezegd wel miste.

De maand sloot ik af op een hele fijne camping in Eersel. Soms hoef je niet ver weg te gaan om er even tussenuit te zijn.

reizen van 2019
reizen van 2019

September: Litouwen

Het vinden van een spotgoedkope vliegticket naar Kaunas leidde tot een mini-rondreis door Litouwen. Kaunas is een vrij kleine stad met leuke en mooie plekken, die ik eerder al met je deelde. De hoofdstad Vilnius is bekender en groter en heeft ook hele toffe bezienswaardigheden. Verder bezocht ik het kasteel Trakaj en de mysterieuze Heuvel de Kruizen. Ik vond de rondreis avontuurlijk en vernieuwend. Nog niet eerder ben ik door een vergelijkbaar land gereisd en ik vind Litouwen wel echt een one of a kind.

reizen van 2019

November: Porto

Ohhh Porto! De verwachtingen waren hoog gespannen, want ik wilde al heel lang naar deze stad. En oh, wat was het fijn! Ik vind Porto een schitterende stad met hele bijzondere bezienswaardigheden en een super relaxte sfeer. Ik ben echt een beetje verliefd op Porto geworden. Met een huurauto reden Remco, Mats en ik ook een dag door het noorden van Portugal langs hele mooie plekken. Ik borrel van de ideeën voor artikelen die ik nog met je wil gaan delen over deze reis.

reizen van 2019

December: Sri Lanka

Het jaar sluiten Remco, Mats en ik af in Sri Lanka. We zijn na de kerst vertrokken. Omdat ik niet precies wist hoe de reis zou verlopen en waar ik op de dag van dit artikel zou zijn, heb ik een beetje gesmokkeld; ik heb dit artikel al eerder geschreven en gepland. En daarom kan ik je nog niet zoveel vertellen over Sri Lanka of een mooie foto laten zien. Wil je meer over de reis door Sri Lanka weten, volg mijn stories op Instagram. En blijf Reismuts natuurlijk volgen.

Reizen van 2019

Als ik zo op alle reizen van 2019 terugblik, dan kan ik enthousiast zeggen dat het een waanzinnig mooi reisjaar is geweest. Met korte trips dichtbij, stedentrips, kampeertrips en verre reizen. Een perfecte combi, want dat zijn precies de soorten reizen waar ik van hou. En reizen met mijn gezin is wat ik het liefste doe.

Winactie: reisgids naar keuze

De winactie is inmiddels gesloten. Om de reizen van 2019 af te sluiten en het nieuwe jaar extra goed te beginnen heb ik in samenwerking met Reisroutes een leuke winactie voor je! Ik mag namelijk shopping tegoed weggeven voor één of meerdere reisgidsen van The Media Bay. In deze digitale reisgidsen met voornamelijk Europese bestemmingen vind je de leukste bezienswaardigheden en verbogen plekken in steden en overzichtelijke reisroutes voor verschillende landen. De prijzen van een gids variëren van € 5,- tot € 15,- .

Er zijn maar liefst 4 shop cheques te winnen, namelijk € 25,- , € 10 en 2 x € 7,50. En je mag helemaal zelf weten hoe je het shopping money gaat besteden. Wat moet je ervoor doen om kans te maken? Simpel, laat voor 10 januari 2020 een reactie onder dit bericht achter of onder het bericht op Facebook. De winnaars worden random gekozen en krijgen daarna persoonlijk bericht.

Wat zijn jouw favoriete reizen van 2019?