Normaliter houden we van kleine campings midden in de natuur. Toen we eenmaal besloten hadden om tijdens de zomervakantie naar Slovenië te gaan, waren al die campings al via internet vol geboekt. Niet zo gek natuurlijk, want we wilden in het hoogseizoen gaan. Camping Bled was nog wel beschikbaar. Niet erg klein met ruim 400 plekken, wel midden in de natuur, namelijk direct aan Lake Bled. Die plek vinden we zo mooi dat we het proberen waard vonden. En het is super goed bevallen!

Camping Bled is dus een grote camping met verschillende velden op verschillende hoogtes. Daardoor oogt de camping helemaal niet massaal. Er zijn ook verschillende plekken, met grind of gras, zonnig of schaduwrijk, grotere en kleinere plekken. Wij hadden plek 160 op een hoek en deze was voor ons precies goed. Tot ca. 14 uur stond de tent in de schaduw, de rest van de dag hadden we de zon. Ook was de plek ruim genoeg voor onze grote tent van ruim 4 bij 7 meter en een fatsoenlijk zit gedeelte ervoor.

Super faciliteiten

De faciliteiten op camping Bled zijn echt super. Er zijn meerdere gebouwen met douches en toilet en zo, dus je zit er nooit ver vanaf. ‘Ons’ gebouw was volgens mij redelijk nieuw en had heerlijke regendouches. Die ook gewoon werken met een thermostaatkraan, geen gedoe met muntjes of de knop steeds indrukken.

En ieder gebouw heeft een grote doucheruimte voor kinderen met een kleine wc, kleine wastafel, een babybad op werkhoogte en een douche. Die ruimte vond ik super fijn, nu we met onze baby gingen kamperen. En – voor mij een belangrijk punt voor kampeer plezier – ik heb geen enkele keer voor toilet of douche hoeven wachten.

Ook leuk: Tips voor kamperen met een baby!

Dit is de baby- en kinder badkamer.

Voor de camping heb je een supermarkt en een restaurant. Daar vind je ook alle animatie voor de kinderen zoals een springkussen en pijl en boog schieten. En heb je zin in eens potje tafeltennis, dan kun je er ook aan de gang. Vers brood kun je iedere dag bij de bakkerskraam halen, die tussen 7 en 11 op de camping rond loopt.

Zet je nog een paar stappen verder, dan sta je met je voetjes in het water van het meer van Bled. Hoe fantastisch is dat! Wij kregen geen genoeg van het prachtige uitzicht op het meer, het kasteel en het eilandje met het kerkje. We vonden het fijn om aan het meer te chillen en af en toe te zwemmen. Recht voor de camping is een ligweide met altijd voldoende plek. En vrijwel iedere avond genoten we van een wandeling rond het meer.

Wil je de gezelligheid van een camping, maar iets meer luxe? Dat kan ook. Op Camping Bled kun je een privé badkamer boeken. En voor nog meer comfort kun je hele mooie huisjes boeken, oftewel glamping.

De omgeving

Een verblijf rond het meer van Bled is een fijne uitvalsbasis. Je kunt je lekker makkelijk aan het meer vermaken en binnen zo’n veertig minuten zit je al in Triglav Nationaal Park of in de mooie hoofdstad Ljubljana. Lake Bohinj en de Vintgar kloof zijn nog dichterbij.

Ook leuk: de mooiste plekjes in Ljubljana

Verblijf je in de periode juni tot en met september minimaal drie dagen in Bled, dan krijg je een pasje van het toeristenbureau waarmee je gratis ritjes met de shuttlebus rond het meer kunt maken, de hop on hop of bus kunt nemen, 2 uur per dag fietsen kunt huren en één keer gratis met de stoeltjeslift naar boven kunt. Er rijdt ook een treintje rond het meer, voor een paar euro kun je daar mee reizen.

Mocht je overwegen om naar Camping Bled te gaan, ik kan je een verblijf van harte aanbevelen. Wij hebben er en heerlijke tijd gehad! Vooraf hoorden we verhalen over deze “mega camping” met mega drukte, maar wij hebben het alles behalve zo ervaren. In het drukke seizoen is reserveren wel aan te raden, want in de tijd dat wij er waren, was de camping iedere dag volgeboekt. Wij hebben via ANWB geboekt.

Dit bericht is op geen enkele wijze gesponsord. Wij hebben zelf gekozen voor de camping en zoals je leest, is dit onze eigen ervaring.