Het ‘Hawaii van Europa’ wordt Fuerteventura ook wel eens genoemd. Naast ideale omstandigheden voor kite- en golfsurfen kent het eiland ook hele mooie plekken. Gastblogger Yvonne ging er met haar gezin naar toe. Ze hebben het enorm naar hun zin gehad in het hotel met all inclusive service. Natuurlijk bleven ze niet alleen in het hotel, maar gingen ze ook op pad op het eiland. Yvonne deelt haar mooiste plekken van Fuerteventura.

Vertel eens wat meer over jezelf

Ik ben Yvonne, een vrolijke jonge vrouw en moeder van drie kinderen (zoons). Ik ben geboren en getogen in Drenthe (Meppel) en ik ging 14 jaar geleden voor de liefde naar Groningen. De liefde is sinds vorig jaar voorbij. Samen met de boys woon ik in een woonwijk in Groningen (stad). En ik ben trotse eigenaar van een leuke blog Vegalifestyle.nl

Je vertelde dat je naar Fuerteventura ging. Waarom heb je voor die bestemming gekozen?

Voor de reisbestemmingen heb ik een bucketlist en daar staan onder andere alle Spaanse eilanden op. Naar Gran Canaria waren we jaren geleden al een keer geweest. Het is echt zo mooi daar. En tijdens het speuren naar de ideale vakantiebestemming kwam er een leuke aanbieding voor Fuerteventura voorbij. Het had ook Mallorca of Tenerife of zelfs nog een keer Gran Canaria kunnen worden. De jaren ervoor kozen we altijd voor een huisje en kookte ik altijd tijdens de vakantie. Vroeger gingen mijn ex en ik naar Turkije all inclusive en dit trok mij ook erg om een keer met de boys te doen.

Nu wil je zeker weten wat er boven aan mijn bucketlist staat. IJsland en Noorwegen. IJsland wil ik graag met mijn middelste zoon, Dylan, heen. We willen beide zo graag de papagaaiduikers zien. Ook het Noorderlicht zou ik graag een keer zien. En Noorwegen trekt mij al heel lang. De oudste wil heel graag een keer naar Amerika en de jongste naar Afrika. Dus er staan nog genoeg leuke tripjes op mijn wensenlijstje. Nu hoor ik jullie denken, waarom met eentje. Ieder jaar probeer ik een weekendje naar een leuke stad te gaan met 1 van de boys. Om zo even lekker 1 op 1 aandacht te geven en samen leuke dingen te doen en te zien. De reisjes naar bijvoorbeeld IJsland, Afrika en Amerika gaan wel iets langer dan een weekend duren!

Hoe zag je reis naar Fuerteventura er uit?

Samen met mijn ex en de kids reisden we met het vliegtuig (anders doe je er zo lang over). Het was voor Milan (de jongste) de tweede keer vliegen. Op het vliegveld werden we ontvangen en vervolgens met de bus naar ons hotel gebracht. Het hotel lag op een een paar uur rijden afstand. Tijdens de rit konden we al veel moois van het eiland zien. Fuerteventura ziet er vooral dor en droog uit. Behalve bij de dierentuin. Het was voor ons als gezin de eerste keer dat we all inclusive gingen. Het leek mij ideaal, kids kunnen namelijk eten en drinken wat ze willen. Het hotel bood veel activiteiten en had een heerlijk zwembad.

Wat ik zelf leuk vind aan het all inclusive is dat je makkelijk contact maakt met andere vakantiegangers. Zelf vind ik de combinatie van relaxen en dingen van de omgeving zien erg leuk. Mijn ex is meer van het relaxen. Een paar dagen hebben we een auto gehuurd. Overdag gingen we dan paar uur op pad en ’s middags waren we terug bij het hotel. Wie dan wilde zwemmen, kon dan lekker zwemmen en meestal ging ik dan nog met één of twee van de boys in de buurt wat doen.

Welke plekken op Fuerteventura vind je het mooiste?

Dat is zonder twijfel Ajuy. Toen de reisleiding vertelde over Ajuy en er foto’s van liet zien, wist ik zeker dat ik er heen wilde. Het zwarte strand en de grotten trokken mij aan. Het is gevaarlijk om bij het zwarte strand te zwemmen. Er zit namelijk een gevaarlijke stroming in het water. De grotten zijn via een spannend en smal pad te bereiken. Als je slecht ter been bent of met een rolstoel/kinderwagen, zou ik het pad afraden. Het is namelijk erg smal en soms moet je over rotsen klimmen. Bovendien zitten er kuilen in de weg.

Wanneer je aan het einde van dit pad komt, word je beloond met een prachtig uitzicht en natuurlijk met de grotten. Je ziet de grillig verweerde kliffen goed met de verschillend gekleurde aardlagen die door de jaren heen zijn ontstaan. Het is dus geen makkelijke weg, maar eentje met veel hobbels en obstakels. Desalniettemin is het zeer de moeite waard door de vele prachtige uitzichten. Ook de grotten zelf schijnen erg mooi te zijn om te bezoeken. Wij zijn niet heel ver de grotten in gegaan, omdat het erg donker was.

Welke bijzondere plekken op Fuerteventura wil je delen, die je niet zomaar in een reisgids vindt?

Off road! De woeste natuur van het eiland is echt heel erg mooi. Met een huurauto mag je helaas niet off road, omdat er dus echt geen wegen zijn en je over zand en hobbels moet. Er zijn gelukkig wel excursies te boeken. Ook kun je er zelf heen rijden en vanaf de onverharde weg gaan lopen.

Als iemand naar Fuerteventura op vakantie gaat, wat moet diegene dan zeker gaan zien of doen?

Ajuy dus, dat is echt een eyecatcher. Ook is het erg leuk om een Aloë Vera boerderij te bezoeken. Je kunt er gratis heen en je wordt er ook nog eens rondgeleid. De eigenaren weten alles over Aloë Vera. Uiteraard kun je er van alles kopen als je wilt. De crème (pot) van 2 euro die je op verschillende plekken op het eiland kunt kopen, vind ik echt een aanrader. Die is zo fijn voor je huid.

Fuerteventura

De eekhoorntjes bij het strand zijn ook erg leuk en schattig.  Dit zijn de Barbarijse grondeekhoorns. Ooit zijn ze met een boot uit Marokko meegekomen. En tegenwoordig horen ze bij Fuerteventura.

Is er een bepaalde plek tegengevallen?

Op Fuerteventura is de zee echt super mooi, maar lekker relaxen op het strand is er helaas niet bij. De wind is zo krachtig, dat je er echt gezandstraald word. Dat vond ik super jammer. Fuerteventura is daardoor wel ideaal om te surfen. De wereldkampioenschappen worden er zelfs gehouden. Je vindt er lange stranden met veel wind.  

Heb je nog een laatste advies over Fuerteventura?

Ieder seizoen is mooi op Fuerteventura. Het is er altijd lekker warm en dus altijd goed te bereizen.

Staat Fuerteventura op jouw bucketlist?