Het laatste en zonnige weekend in augustus sloot ik met mijn gezin af op Recreatiepark TerSpegelt in het Brabantse Eersel. Het ligt op nog geen half uur rijden van ons huis vandaan. Soms hoef je niet ver te gaan om er even helemaal tussenuit te zijn. Het kampeerweekend is zo leuk geweest, dat ik je er graag meer over vertel.

Recreatiepark TerSpegelt is een vijf sterren camping in Eersel met verschillende kampeermogelijkheden. Wij stonden met ons tentje op een comfortplek op een kinderveldje. De plek voor je kampeermiddel is behoorlijk ruim, zeker zo’n 100 vierkante meter. Ondanks dat het een behoorlijk grote camping is, heb je dat idee op de veldjes helemaal niet. Ze zijn namelijk van elkaar gescheiden door struiken. Terwijl wij voor onze tent zaten, zagen we alleen de mensen op ons veldje en heb je geen idee van de (vele) andere kampeerders. Alle kinderveldjes hebben een zandbak met speeltjes en een speeltoestel in het midden van het veld.

Naast je eigen kampeermiddel kun je ook overnachten in een van de luxe huisjes en huurtenten. Hoewel “tenten”… het lijken net huisjes, maar dan van tentdoek. Ook zijn er vaste plaatsen voor stacaravans.

Enorm veel faciliteiten

TerSpegelt heeft enorm veel faciliteiten op en net buiten het park. Wij bezochten met onze Mats van 11 maanden de kinderboerderij met alpaca’s, geiten, kippen en een zwijntje. En we gingen iedere dag zwemnen. Het water in een van de buitenplassen was ons net iets te koud. Het overdekte Sterrenstrand vonden we fantastisch. Er zijn allerlei klim- en klautermogelijkheden in het zand, binnenbaden, glijbanen, een bubbelbad en een peuterbad. Het Sterrenstrand kun je overigens tegen betaling ook bezoeken als je niet op TerSpegelt verblijft. Een tip voor een regenachtige dag!

Koken voor de tent vind ik altijd kei gezellig en bij kamperen horen. Heb je geen zin om te koken, dan kun je terecht in een van de restaurants of bijvoorbeeld afhalen bij de snackbar.

Kinderen – en natuurlijk ook volwassenen! – kunnen zich op het park verder heel goed vermaken met allerlei sportieve mogelijkheden, zoals een MTB track, sportveldjes, vissen, waterfietsen, speeltuinen, een knutselzolder en ga zo maar door. Bij de receptie kun je een knapzak ophalen voor het ontdekpad langs een van de meren op het park.

Iets wat voor mij een ervaring kan maken of breken en niets kost, is gastvrijheid. En die is bij TerSpegelt super groot! Of je nou bij de receptie bent of het zwembad binnen loopt, iedereen is even vriendelijk en behulpzaam.

Prachtige omgeving

Je kunt ook fietsen huren en een route door het prachtige natuurgebied De Kempen rijden, dat voor de ingang van TerSpegelt begint. Of een van de vele wandelroutes nemen.

Wij kozen met Mats het kabouterpad. Dat is super grappig opgezet. De route herken je natuurlijk aan de kabouters langs het pad. Er is een kabouterhuisje en een kabouter picknickplek. Bij de receptie van het park kun je opdrachten en een kaboutermuts ophalen.

We zaten nog steeds dicht bij huis, maar we waren er voor een lang weekend echt even tussenuit. Een ware mini vakantie!