Je partner houdt van vissen. Zodra er ergens water in zicht komt, vertelt hij enthousiast dat hij niet kan wachten om zijn hengels weer een keer uit te gooien. Tijdens een wandeling langs een plas zie je hem constant stekken spotten om te gaan vissen. En jij… jij hebt dat gewoon echt niet. En toch kan een visvakantie samen echt heel leuk zijn! Ik kan het je uit eigen ervaring vertellen. En ik deel natuurlijk mijn tips met je. Tips voor jou en voor je partner!

Kies een voor iedereen leuke plek

Zie je het niet zitten om in een klein tentje in the middle of nowhere te gaan slapen? Dat hoeft ook helemaal niet. Er zijn in Nederland en buitenland namelijk ook ‘gewone’ campings met een visplas. Daar kun je met je gewone tent of caravan gaan staan, zodat je net wat meer kampeer-luxe hebt.

Ook zijn er veel betaalde viswateren, vooral in Frankrijk en Duitsland, waar je huisjes kunt huren. En die variëren van eenvoudige vissershutten tot gehele bungalows met wat meer luxe. Old Pollard Lake in Noord Frankrijk is een voorbeeld. Daar verbleven wij in een vissershut met vier slaapplaatsen, een woonkamer, ingericht keukentje, badkamer en een heerlijke veranda. En natuurlijk een visvijver voor je neus.

De nieuwsgierige koeien achter het huisje kwamen iedere dag kijken (of wij naar hen 😉 )

Verken samen de omgeving

Mooie viswateren liggen vaak midden in de natuur. En voor succesvol vissen kan de plek waar je de hengels uit gooit soms erg nauw komen. Maak samen een gezellige wandeling. Je partner kan ondertussen de stek goed verkennen en jij kunt van de omgeving genieten.

Spreek verwachtingen uit

Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik ’s nachts wilde slapen. Voor Remco was het vanzelfsprekend dat de hengels er ’s nachts in bleven hangen. En dat hij er dus uit moest als de pieper af ging. Dat was wel even een dingetje. De sleutel tot succes is om vooraf dingen met elkaar te bespreken en af te stemmen.

Waar je ‘hij’ leest, kan natuurlijk net zo goed ‘zij’ staan. Alleen het leest een stuk lekkerder in plaats van overal ‘hij of zij’ te schrijven.

Combineer vissen met andere dingen

Rust op de stek is voor karpers belangrijk. Daarom wordt – zeker met warm weer – het advies gegeven om de eerste dag enkel te voeren en te observeren. En vervolgens om regelmatig de hengels een dagdeel binnen te halen. Dat zijn nou mooie gelegenheden om samen iets anders te gaan doen en ergens heen te gaan. Een stadje bezoeken, shoppen, dat mag de niet-visser dan kiezen 😉

Speel met de voerboot

Gebruikt je partner een op afstand bestuurbare voetboot? Dat is echt wel een leuk ding! Met warm weer is het goed om de vissen op vaste tijden meerdere keren kleine beetjes te voeren. Ik vond het wel grappig om de boot steeds uit te varen.

Maak gebruik van de rust

Als je dan toch zo heerlijk rustig in de natuur bent, maak er dan vooral gebruik van. Lees dat boek waar je maar steeds niet aan toe kwam. Doe extra dutjes om bij te komen van het drukke leven. Ga lekker sporten in de natuur of yoga doen.

Wakker worden met dit uitzicht is toch genieten!

Doe mee

Verveel je je toch een beetje? Misschien, heel misschien, word je verrast doordat je vissen ook best wel een beetje leuk vindt voor een keer. Dat overkwam mijzelf. Ik had vooraf nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik vond het ook wel leuk wanneer we weer beet hadden. Dan hielp ik ook met het binnenhalen van de karper, het wegen, op de foto zetten. Daarmee werd de visvakantie veel leuker!

Ik in actie!

Geniet!

En het allerbelangrijkste, geniet ervan! Het is natuurlijk leuk om een mooie vangst te boeken, maar een visvakantie samen is meer dan dat. (Deze tips is vooral voor de visser 🙂 ) Dus ongeacht de vangst, heb samen een leuke tijd. Geniet van gezellige gesprekken, lekker eten, spelletjes doen en alle andere dingen waar je nu samen tijd voor hebt 😉