Sinds een tijdje is Judith onderdeel van het Reismuts team als vaste blogger. Inmiddels zijn er al meerdere blogs van Judith verschenen. Hoog tijd om zich wat verder voor te stellen aan je! Dat doet Judith aan de hand van enkele vragen en een paar reisdilemma’s.

Ik ben Judith en ik woon in het mooie Wijk bij Duurstede. Ik heb een lieve kat, Billy. Ik hou van reizen en ik vind het erg leuk dat ik sinds kort voor Reismuts schrijf. Daarnaast vind ik het erg leuk om met interieurstyling bezig te zijn. Als ik vrij ben, bezoek ik vaak mijn zussen en ouders en vrienden. Daarnaast vind ik het ook leuk om op pad te gaan. Een wandeling te maken of een stad bezoeken. Ik ben niet iemand die alles van te voren precies uitzoekt qua wat er te doen is of wat de historie is. Ik laat me graag verrassen door wat ik zie.

reisdilemma's

Hoe is je passie voor reizen ontstaan?

Ik weet nog dat ik als kind graag rondjes wilde fietsen. En ik ging met vriendjes op avontuur in het kasteelbos en een grote tuin van een villa, waar wij stiekem in konden door een gat in het hek. Ik heb het altijd al leuk gevonden om nieuwe plekken te ondekken, net even van de gebaande paden af zonder concreet plan. De passie voor reizen is denk ik er dus gewoon altijd al geweest, het zit in mijn bloed. Daarnaast zijn wij vroeger altijd gaan kamperen met een caravan in de zomer, op de bonnefooi. Daar heb ik goede herinneringen aan.

Wat is je favoriete land buiten Europa?

Panama staat bovenaan. Zo veel variatie. Panama city met zijn mooie skyline,  De meest tropische eilanden, party op Bocas del Torro….

Welk land staat er boven aan je bucketlist?

Voor ver weg staat Zuid-Afrika bovenaan, omdat ik daar familie heb wonen. En Peru staat op mijn bucketlist, vanwege Machu Picchu. Voor dichterbij staan Oostenrijk en Noorwegen erop. Er staan dus wel meer landen op mijn bucketlist!

Wat is je favoriete manier van reizen?

Ik reis het liefste met de auto en eigen tent; ik hou van kamperen en backpacken.

reisdilemma's

Een paar reisdilemma’s:

Zon, zee strand of bergen en meren?

Bergen en meren. Maar dan wel graag ook met wat zon erbij.

Een land per fiets of een land per trein ontdekken?

Per fiets zie je heel veel. Ik heb kennissen die jaarlijks een half jaar naar het buitenland gaan en dan gaan fietsen. Ze zijn al in de 70! Super om hun reizen te lezen, dus ik zou daar ook voor kiezen. Ik denk dat ik dan ook meer vrijheid zou ervaren. Alhoewel een treinreis ook zeker heel gaaf is.

Azië of Latijns Amerika?

In Azië ken ik alleen Thailand en in Latijns Amerika ben ik in meer landen geweest. Ik kies daarom voor Azië, omdat ik daar nog heel veel landen niet ken en best zou willen ontdekken.

Voor altijd in Nederland op vakantie of nooit meer in Nederland op vakantie?

Nederland heeft heel veel mooie plekken, maar als ik moet kiezen dan toch nooit meer in Nederland op vakantie. Afgelopen zomer heb ik een heerlijke vakantie in Nederland gehad. Maar ik mis toch wel het buitenland. De totaal andere omgeving en ook de lange autorit met stops onderweg.

Op een kameel door de Sahara of met een duikboot naar Antartica?

In een duikboot naar Antartica, dat lijkt mij wel wat. Alhoewel een duikboot mij ook wel benauwend lijkt, zo diep onder water. Maar Antartica is zo bijzonder dat ik daarvoor zou kiezen. 

reisdilemma's

Duiken met schildpadden of vliegen met een helicopter?

Ik heb beide al gedaan, al was het snorkelen waarbij ik schilpadden heb gezien i.p.v. duiken. Samen met Lizette heb ik gesnorkeld in Belize. En ik heb in Nieuw Zeeland boven de gletsjers gevlogen. Als ik nog een keer mag kiezen, dan kies ik weer voor helikopter vliegen. Dat was wel erg leuk om te doen.

Inmiddels heeft Judith een eigen blog, die vol tips en inspiratie staat voor de solo reizigers. Neem een kijkje bij solo Judith!

Hoe zou jij deze reisdilemma’s beantwoorden?