Vroeger was het voor ons gezin vaste prik om te gaan kamperen in Oostenrijk. Het kamperen is me met de paplepel ingegoten, kun je wel zeggen. Mijn ouders namen de caravan mee. En toen ik oud genoeg was, mocht ik zelf in een tentje naast de caravan slapen. Kamperen vond ik toen ook al geweldig! Gezelligheid, in de natuur zijn, leuke sociale contacten. Ieder jaar was het weer genieten. Nog steeds geniet ik er enorm van. Maar je hoeft echt niet buiten Nederland voor een geweldige kampeervakantie. Ik geef je zeven redenen waarom kamperen in Nederland juist heel tof is. En je maakt zelfs kan op een week kamperen bij Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel!

#1 Geen lange autorit

Waar je in Nederland ook gaat, je hoeft nooit urenlang in de auto te zitten om bij je camping aan te komen. Geen drukke route du soleil, geen file in een tunnel. Zo’n 3 uur rijden is toch wel maximaal binnen ons landje.

#2 De taal

Je Duits is een beetje roestig en Frans krijg je maar niet onder de knie. Geen probleem wanneer je gaat kamperen in Nederland, want we spreken gewoon lekker allemaal dezelfde taal. Wel steeds met een ander dialect.

#3 Veel attractieparken

De Efteling, Walibi, Toverland, hoe klein Nederland ook is, we hebben wel enorm veel attractieparken. Waar je ook bent, binnen een korte reistijd ben je altijd wel bij een tof park vol vertier.

#4 Verschillende soorten campings

Of je nu op zoek bent naar een grote camping met veel animatieprogramma’s voor je kinderen of liever een kleine camping in de natuur zoekt. Het liefst een huisje aan zee huurt of liever ergens aan een waterplas de pootjes van je caravan uitdraait. In Nederland is er echt enorm veel aanbod in verschillende campings. En zo is er dus voor iedereen altijd wel een camping die aan je wensen voldoet.

Leestip: wat kost een camper?

#5 Nederland door andere ogen

Als ik het afgelopen jaar iets geleerd heb over Nederland, dan is het dat ons land echt heel veel te bieden heeft. Door als toerist in eigen land op zomervakantie te gaan leer je Nederland op een heel andere manier kennen. Dorpjes en steden waar je nog nooit eerder bent geweest, spreken je opeens heel erg aan. Om nog maar te zwijgen over de vele mooie natuurgebieden die Nederland rijk is.

#6 Voor kinderen al ‘anders’ genoeg

Kinderen merken echt geen verschil of de tent nou in het zuiden van Spanje staat of op de camping om de hoek. Zolang ze buiten kunnen spelen met andere kinderen, een speeltuinje, een zwembad of plas om te zwemmen, zijn ze eigenlijk al snel tevreden. En terugdenkend aan de eerste reden om te gaan kamperen in Nederland begint een vakantie in eigen land veel chiller wanneer je niet eerst een hele dag of langer in de snikhete auto hoeft te zitten.

#7 Binnen de mogelijkheden

Iets anders dat ik dit jaar geleerd heb – en wij allemaal wel – is dat de wereld er opeens compleet anders uit kan zien. En dat reizen buiten de landgrenzen niet meer vanzelfsprekend is. Voorzichtig kijk ik naar de mogelijkheden voor het volgende jaar. En dan is kamperen in Nederland denk ik wel een hele goede optie. Afgelopen jaar was er een relatief korte tijd dat zelfs dat niet mogelijk was. Al snel mochten we wel weer naar de camping en zo toch een welverdiende en broodnodige vakantie genieten. Ik hoop en verwacht dat dit voor het volgende jaar ook zal gelden.

Winnen: een week kamperen bij De Achterste Hoef!

Deze actie is inmiddels gesloten. En dan kom ik bij het allerleukste gedeelte: de winactie. Afgelopen jaar mocht ik met het gezin kamperen bij De Achterste Hoef in Bladel. Dat was echt geweldig! Ondanks dat Bladel op nog half uurtje rijden van ons huis ligt, had ik het gevoel er helemaal tussenuit te zijn. In de omgeving van Bladel is ook veel te doen. We hebben er echt genoten. Het recreatiepark heeft enorm veel te bieden aan vertier voor jong en oud. Aankomend jaar mogen we weer en daar heb ik nu al heel veel zin in!

En…. jij maakt kans om ook een week te komen kamperen bij De Achterste Hoef! Wat moet je ervoor doen? Laat in een reactie hieronder voor 19 november weten waarom jij graag een week wilt gaan kamperen bij De Achterste Hoef in Bladel en met wie. Van alle deelnemers wordt er één winnaar random gekozen.

Nog even wat spelregels voor de winactie:

  • Je mag één week kamperen op een comfortplaats bij De Achterste Hoef met één eigen kampeermiddel (tent, caravan of camper).
  • Het vervoer van en naar De Achterste Hoef is voor eigen rekening, evenals alles dat gebruikt wordt tijdens je verblijf (denk aan eten en drinken en bijvoorbeeld midgetgolf).
  • Je week plan je in overleg met De Achterste Hoef in 2021 op basis van beschikbaarheid.
  • De weken van Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie zijn uitgesloten.
  • Wil je meer winkansen? De winactie loopt ook via Facebook en via Instagram.

Heel veel succes!

Hou jij ook zo van kamperen in eigen land?

Dit bericht is in samenwerking met De Achterste Hoef tot stand gekomen.