Panama heeft me als land enorm verrast. Ik wist toen ik de ticket vrij spontaan boekte niet goed wat het land te bieden had naast natuurlijk het bekende Panama kanaal. In een paar weken reisde ik het land door en werd er beetje bij beetje meer verliefd op. Ik deel de activiteiten in Panama die je echt niet mag missen.

In tegenstelling tot de buurlanden speelt in Panama bende-criminaliteit niet of nauwelijks een rol en vinden er zelden natuurrampen plaats, waardoor het land toch wel als vrij veilig te bestempelen is. De temperatuur is het gehele jaar aangenaam.

Het land heeft een interessante hoofdstad met een moderne skyline, een oud centrum en weelderige natuur. En zoals in iedere hoofdstad heb je daar wel wijken die je beter niet op kunt zoeken vanwege mogelijke criminaliteit. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken, van adembenemend mooie stranden tot avontuurlijke jungletochten. En er is dus heel veel tofs te ondernemen aan activiteiten in Panama.

De top activiteiten in Panama

Het Panama kanaal is een plek die vrijwel iedereen bezoekt tijdens een reis door Panama. Natuurlijk is het indrukwekkend, maar heel eerlijk… ik vond het echt niet een toppunt van de reis. Deze vijf activiteiten in Panama daarentegen kunnen niet ontbreken bij je reis door het mooie land.

Ga ziplinen

Ok, ik vond de ‘vlucht ‘van het eerste platform naar het tweede echt doodeng… maar wel ontzettend tof! Dit moet je echt een keer gedaan hebben.

Ik deed het op Bastimentos, waar het hele parcours acht lijnen en een Tarzan-sling heeft (oftewel aan een touw van de ene top naar de andere top slingeren – ziet er in de film makkelijker uit dan in het echt). Met knikkende knietjes ging ik er heen, maar het is met stip een van de tofste ervaringen ooit.

De afdaling

activiteiten in Panama

Snorkel bij de San Blas eilanden

Vier nachten op een onbewoond eiland, ik kon me er voor vertrek niet veel van voorstellen, maar wat was het heerlijk!

Ik verbleef op het eiland Narasgandup en vanaf daar namen de locals ons in een bootje mee naar een eilandje omringd door honderden zeesterren. Een van de mooiste plekken waar ik ooit gesnorkeld heb!

Wil je enkel een dagtrip naar de prachtige eilanden? Die boek je eenvoudig online via Get Your Guide.

img_7965.jpg

Bezoek een koffieplantage in Boquete

De omgeving is vooral geliefd om haar wandelmogelijkheden door het nevelwoud, maar huist ook veel koffieplantages. Koffie is export product nummer één van Panama.

Ook al hou je niet van koffie, dan nog is het erg leuk om te zien hoe er koffie gemaakt wordt, van de koffieboon aan een plant tot het in een zak zit om te exporteren.

activiteiten in Panama

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drink cocktails op Bocas del Toro

Stel je voor: een tropische omgeving groener dan groen met dieren die alleen op deze specifieke plek voorkomen, een azuurblauwe zee vol mooie visjes en zo’n relaxte sfeer dat je je meteen thuis voelt en eigenlijk nooit meer naar huis wilt. Dat is Bocas!

Begin de dag met een frisse fruitcocktail, nip bij La Buga aan je drankje bij zonsondergang en voor degene die wil kun je doorfeesten tot in de vroege uurtjes.

la buga
activiteiten in Panama

Ga een rooftop op

Dit is een uitdagende, want je kunt niet zomaar een wolkenkrabber in het moderne district van de hoofdstad binnen lopen en de lift naar de bovenste verdieping nemen. Overal zitten strenge receptionisten. Maar de moeite loont, want het uitzicht is fenomenaal.

Op Bocas leerde ik een expat kennen en die kende weer iemand en zo kwam ik dus toch op de rooftop terecht en bracht een zonnige dag aan het zwembad door. Lukt het je niet, dan zijn de rooftop-bars in de wijk Casco Viejo een alternatief.

Panama city

Praktische informatie

Ik reisde op eigen gelegenheid door Panama en ik vond dat prima te doen. Vluchten zocht ik via Skyscanner en via deze tips voor vliegtickets en overnachtingen boekte ik soms vooraf via Booking.com. Reis je liever georganiseerd, kijk dan bij de avontuurlijke rondreizen van Shoestring, Djoser of Fox.

De beste reistijd voor Panama is in de maanden december t/m april. Dan is het aangenaam en is er weinig kans op orkanen aan de kust.

Staan deze activiteiten in Panama op jouw wensenlijstje?