Geweldig vind ik het om inspiratie op te doen uit reisverhalen van anderen. Gunter ontmoette ik tijdens mijn reis in Vietnam. Hij vertelde enthousiast over zijn reis door Zuid-Afrika en Botswana. Ik als enorme dierenliefhebber had deze bestemmingen al een tijdje op mijn wensenlijstje staan en wilde er maar al te graag meer over weten. En hij deelt zijn ervaringen ook graag met jou!

Even voorstellen …

Hoi, ik ben Gunter, 38 en ben woonachtig in België. Net zoals velen ben ook ik geïnfecteerd door het reizigersvirus, bijna al mijn vrije tijd tracht ik in te vullen door te reizen.
gunter

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen is voor mij voornamelijk nieuwe dingen ontdekken, nieuwe ervaringen op doen, kennis maken met de lokale bevolking van een land of regio. Ik voel me nooit toerist, maar steeds reiziger. Er zijn zoveel mooie plaatsen op de wereld om te bewonderen. Bij het reizen is luxe voor mij helemaal niet belangrijk en neem ik met veel plezier afscheid van het comfort waar ik dagelijks in vertoef. Reizen gaat voor mij namelijk over de beleving van een land, natuur en lokale bevolking, en dit ga je zeker niet ervaren door in luxe resorts te verblijven.

Over welke plek wil je graag iets delen?

2 jaar geleden heb ik rondgereisd in Zuid-Afrika en Botswana. Deze beide landen zijn geweldig, zowel de natuur is wonderbaarlijk en de bevolking is super behulpzaam. Doordat ik beperkt was in tijd, maar toch zo veel mogelijk wou zien heb ik voor de rondreis doorheen Zuid-Afrika geopteerd voor een avontuurlijke groepsreis met een expeditie truck bij www.drifters.com , dit is een Zuid-Afrikaanse organisatie, gespecialiseerd in kleine groepen met internationaal gezelschap. De verlenging naar Botswana heb ik zelf geregeld.

kudde

Wildparken in Zuid-Afrika

Wie Zuid-Afrika zegt, zegt natuur, en uiteraard wildparken, die hier in overvloed zijn. Het eerste wildpark dat op de rit lag, is het Balule game reserve, waar ik de eerste nacht in een tentenkamp doorbracht. Een onafgebakend tentenkamp in het midden van het wildreservaat. De gids stelde ons gerust dat we geen schrik dienden te hebben en dat er een bewaker rond het kamp bleef.

Maar ik kan je verzekeren, als je ’s nachts wakker wordt van het gestamp en geritsel van wild naast je tent, met op de achtergrond de geluiden van brullende leeuwen, doe je geen oog meer dicht! Er gaat dan van alles door je hoofd: is het een hyena, een leeuw, een olifant,….? Dit is de eerste kennismaking met de Afrikaanse wildernis. Maar wanneer je dan bij het ochtendgloren je tent uitkomt en je ziet een kudde olifanten en neushoorns drinken uit het poeltje 20m verderop,….., well, dat is echt genieten! Welcome to Afrika!

giraf

Ook gamewalks behoren tot de activiteiten. Hierbij neemt de gids je mee op wandeltocht door de savanne, waar je letterlijk op 1,5m van de giraffen, zebra’s, gazelles,….en onnoemlijk veel ander wild wandelt. Dit is echt relaxen.

zebra

De Big Five spotten

Via de Blyde river canyon, wat een van de grootste canyons ter wereld is met een spectaculair uitzicht, werd de tocht vervolgd. Kruger park en Hluhluwe wildpark kwamen nog aan bod waar the big five kunnen worden gespot. Met uitzondering van de leeuw mocht ik me gelukkig prijzen dat ik ze allemaal mocht waarnemen. Via Dolphin Coast trokken we richting de Drakensbergen. Dit is een prachtig bergmassief op +/-3000m hoogte, waar bergbokken, gieren, bavianen en elanden kunnen worden gespot.

olifant

De bekende Table Mountain

En je bent niet in Zuid-Afrika geweest of je hebt de tafelberg of ‘Table Mountain’ in Kaapstad beklommen. Of je nou in V&A Waterfront, Robbeneiland of het centrum van Kaapstad loopt, de Tafelberg is je oriëntatiepunt die altijd en overal vanuit de stad (en de wijde omtrek) te zien is. Met veel moed begon ik aan de hike, maar op een hete dag van wel 34°C, zakte de moed me toch al snel in de schoenen. Echter de beloning was groot. Aangekomen op de top na een 2 tal uurtjes, was het uitzicht onnoemelijk mooi. Wel heb ik mij er makkelijk vanaf gemaakt en het kabelbaantje terug naar beneden genomen. Hier eindigde dan ook de rondreis van Zuid-Afrika.

neushoorn

Omdat ik zo gebeten was om leeuwen te kunnen spotten, heb ik nog op eigen houtje een vlucht richting Botswana genomen, waar ik via Kasane het Chobe nationaal park wilde bezoeken. En ja hoor, mijn gedrevenheid werd beloond. Bij het binnenrijden van het park, op de eerste game drive, kon de spoorzoeker al meteen verse leeuwensporen traceren. En een beetje verder lag een hele familie lekker te luieren in de vroege ochtendzon.

Leestip: De beste reistijd per bestemming

leeuw

De omgeving van Kasane

In de omgeving van Kasane is heel veel wildlife te spotten. Olifanten lopen gewoon door de straten in het dorp en de rivier zit overvol met nijlpaarden. Deze omgeving is een must see voor elke natuurliefhebber. Het zal niet snel zijn, maar ooit ziet men mij hier zeker nog terug!

Wil jij ook je ervaringen van een bijzondere bestemming delen? Laat je reactie dan achter.