Heyhoi! Ik ben Lindsay en sinds kort mag ik mij deel van het Reismuts team noemen! Mijn grootste passies zijn reizen en fotografie, om daarna met veel plezier mijn verhalen en foto’s met vrienden en familie te delen. En vanaf nu ga ik dus ook mijn verhalen en ervaringen hier op Reismuts delen! Graag stel ik me persoonlijk aan je voor. Dat doe ik onder andere door het beantwoorden van 13 reis dilemma’s. Lees je mee?

Ik hou ervan om nieuwe plekken te ontdekken, zowel in het binnen- als buitenland. Het ontdekken van andere culturen en gewoontes trekt mij enorm aan in het reizen. Ik vind het heerlijk om op te gaan tussen de lokale bevolking, het proeven van gerechten die ik nooit eerder heb gegeten en het ontdekken van unieke plekken die een stad/land te bieden heeft, heerlijk!

Op dit moment ben ik 25 jaar jong en woon ik samen met mijn vriend (Brian), 2 konijnen (Eevee en Noa) en 2 katten (Dexter en Milou) in Dordrecht. In mijn dagelijkse leven werk ik als ingenieur gezonde leefomgeving bij een middel groot ingenieurs- en adviesbureau. Hier hou ik mij bezig met alles wat te maken heeft met fietsers, voetgangers en groen in steden. In mijn vrije tijd stap ik graag op mijn fiets, al ben ik wel echt een mooi-weerfietser. Daarnaast klus ik graag met Brian in ons huis, waar we sinds vorig jaar wonen (mei ’19). Ik breng ook graag tijd door met familie en vrienden, van een bakje koffie of een spelletjesavond tot een dagje weg. Naast fotografie en reizen is koken ook een grote hobby van mij. Ik kook voornamelijk Aziatisch eten, wat voortgekomen is na mijn vakantie naar Thailand in 2017. Aardappelen zal je in ons huis dus ook niet snel vinden, misschien een keer voor een Hollandse stamppot.

reis dilemma's

Van het vooruitzicht dat ik geen vakantie gepland heb staan, word ik erg onrustig. Er staat bij mij dus altijd wel iets gepland. Dat kan een vakantie zijn in het buitenland, maar ook een weekendje weg in Nederland!

13 Reis dilemma’s

Om mij nog beter te leren kennen en je een voorproefje te geven van wat voor soort berichten je van mij kunt verwachten beantwoord ik 13 reis dilemma’s.

1. Zonvakantie of wintersport?

Eigenlijk ben ik van een zon- of wintersportvakantie geen grote fan, maar als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik voor een zonvakantie. De kou en de sneeuw trekt mij niet bij een wintersport vakantie. Een zonvakantie zie ik vaak als een plek waar je specifiek heengaat voor de zon, ook daar ben ik niet zo van. Maar als het een keuze is tussen zon en sneeuw, zal ik altijd voor de zon gaan.

2. Kust of binnenland?

Absoluut het binnenland! Ik vind het heerlijk om de binnenlanden te ontdekken, daar is voor mij vaak meer diversiteit in het landschap te vinden en valt er meer te ontdekken. Ik vind het prima om op een vakantie te gaan waar ik geen enkele dag de kust zie. Al is de kust vaak ook prachtig, ik ben niet van het bakken op de stranden (daarvoor hoef ik dus al niet naar de kust), dus zal ik toch snel het binnenland weer in trekken.

3. Europees of Aziatisch eten?

Zoals ik al had vertelt, vind ik Aziatisch eten echt heerlijk! Ik kook dit dan ook bijna alleen maar. Dit is ontstaan na mijn vakantie naar Thailand in 2017. Hiervoor was ik vanuit thuis gewend om Nederlandse pot (aardappelen, vlees en groente) te eten. Maar na het ontdekken van de heerlijke Aziatische keuken, wil ik niet meer anders.

4. Azië of Afrika?

De keuze tussen Azië en Afrika vind ik vrij lastig. Ik ben in Afrika namelijk alleen nog in Tunesië geweest en al vond ik dit een erg bijzondere ervaring, ligt mijn hart toch bij Azië (voor nu). Ik zou nog wel graag naar een aantal landen in Afrika gaan, zoals Zuid-Afrika en Tanzania. Misschien dat ik na deze landen bezocht te hebben een andere keuze maak als mij deze vraag weer gesteld wordt.

reis dilemma's

5. Actieve- of luiervakantie?

Soms probeer ik wel eens een luiervakantie te houden. Zo ben ik afgelopen September (2019) naar Gran Canaria geweest en was ik van plan vooral te gaan genieten van het zwembad en de zon. Dit heb ik precies één dag vol kunnen houden. Uiteindelijk werd dit dus ook weer een actieve vakantie waarin ik het hele eiland over gereden heb. Geef mij dus maar een actieve vakantie!

Leestip: 7 Pareltjes van hidden gems op Gran Canaria

6. Barcelona of Rome?

Voor nu zou ik Barcelona zeggen en dat heeft er puur mee te maken dat ik nog nooit in Barcelona ben geweest en wel in Rome. Al vind ik Rome echt een prachtige stad! Een stedentrip naar Barcelona staat nog niet gepland, maar staat zeker om mijn lijstje van stedentrips waar ik nog graag heen zou willen.

7. Hotel of camping?

Tot nu toe heb ik slechts een aantal keer op een camping geslapen. En hoewel ik echt wel de charmes hiervan zie, slaap ik toch liever in een hotel. Vooral als het echt een lange vakantie is. Voor een weekendje weg vind ik op de camping staan ook leuk.

reis dilemma's

8. Stedentrip of natuurvakantie?

Dan ga ik absoluut voor de natuurvakantie! Een stedentrip vind ik erg leuk, maar ik heb nooit het gevoel dat ik een land dan écht gezien heb. Tijdens een stedentrip probeer ik ook altijd zoveel als mogelijk te zien, waardoor ik aan het einde van de vakantie eigenlijk nog vermoeider ben dan wanneer ik er aan begon. Laat mij maar lekker wandelen en genieten van de rust tijdens een natuurvakantie, heerlijk! Hier kom ik vaak veel meer tot rust, ook al onderneem ik tijdens dit soort vakanties ook altijd heel veel.

9. Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?

Ik vind het heel knap van mensen die een wereldreis maken, zelf zou ik dit echt niet kunnen. Na een volle maand in Thailand te hebben gereisd, merkte ik dat ik echt behoefte had om weer naar mijn vertrouwde stulpje terug te gaan. Ik hou van het huisje, boompje, beestje gevoel. Al beginnen de reiskriebels vaak alweer zodra ik thuis ben.

10. Auto of vliegtuig?

Van alle reis dilemma’s vind ik dit echt een héél erg lastige keuze! Met de auto op reis vind ik heerlijk, lekker vanuit Nederland met je eigen auto op reis gaan. Wat lekkers mee, muziek op en gaan! Alleen als je slechts beperkt vakantie hebt, neemt het reizen met de auto vaak al veel tijd in beslag. Daarentegen zie je wel echt de omgeving waar je doorheen reist, waardoor de reis zelf een stuk leuker wordt. Met het vliegtuig heeft voor mij als voordeel dat je veel sneller op een andere bestemming bent en ook verder komt dan met een auto. Het grote nadeel voor mij: ik heb vliegangst. Toch weerhoudt mij dit niet om te gaan vliegen! Uiteindelijk denk ik dat ik toch liever met het vliegtuig op vakantie ga dan met de auto, puur vanwege de tijdwinst en het feit dat je landen en culturen kan ontdekken waar je met je eigen auto niet komt.

11. Backpacken of cruisen?

Absoluut backpacken! Dagen op een boot zitten vind ik helemaal niks en dan wanneer je eenmaal aankomt bij een haven met hordes mensen de boot af gaat. Dat betekent dat je dus nooit ergens alleen zal zijn en nooit de rust op kan zoeken. Geef mij maar een backpack en een vliegticket en ik ga! Heerlijk om met een rugzak op reis te zijn en te gaan en staan waar je wilt.

reis dilemma's

12. Roadtrip of op één plek blijven?

Ik hou ervan om verschillende plekken te ontdekken, voor mij is een roadtrip dan perfect. Soms verblijf ik tijdens mijn vakantie wel op één plek voor een week, maar dan zorg ik dat ik een auto gehuurd heb en vanaf daar dag roadtrips kan maken in de omgeving. 

13. Alles regelen of op de bonnefooi?

Dit hangt voor mij heel erg af van het soort vakantie. Als ik ga backpacken dan doe ik altijd alles op de bonnefooi. Meestal boek ik alleen mijn vliegticket en de eerste overnachting, vanaf daar zie ik wel wat het land mij brengt. Vaak heb ik globaal uitgezocht waar ik heen wil, maar niks ligt hierin vast. Als ik in Europa op vakantie ga boek ik meestal wel alles van te voren, althans de overnachtingen. Eigenlijk zou ik dit minder moeten doen, want de vrijheid die je krijgt door op de bonnefooi op vakantie te gaan vind ik heerlijk!

Wat vind jij van deze reis dilemma’s? Laat je reactie hieronder achter. Of als je het leuk vindt om deze vragen over te nemen op jouw blog, link dan ook even naar Reismuts.

Reis dilemma’s pinnen voor later?