Sinds 2013 woont en werkt Carlijn in Barcelona als freelance journalist. Samen met twee andere Nederlandse meiden die ook in Barcelona wonen beheert zij een website vol met leuke en originele tips voor een bezoek aan Barcelona. En zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan een stad ontdekken aan de hand van tips van locals. Verborgen pareltjes en niet makkelijk te vinden zaakjes, Carlijn kent ze allemaal. En ze deelt de onontdekte plekken in Barcelona graag met je.

Bij Barcelona denk je al gauw aan lange rijen voor de Sagrada Família, voetje voor voetje over de drukke Rambla slenteren en tapas eten in een toeristische tent. Zonde! Want er zijn ook heel wat onontdekte plekken in Barcelona te ontdekken, die je een veel relaxtere kant van de stad laten zien. De redactie van Barcelonatips.nl tipt 10 topadressen.

#1 Pinhan Cafe

Verscholen in het Turó Park, in de chique wijk Sarria-San Gerviasi, zit dit schattige cafeetje. De Turkse eigenaresse weet wel wat lekker is: goed gevulde salades, heerlijke taartjes en verfrissende limonade. Alleen doen bij mooi weer, want de tafeltjes zijn niet overdekt.
Adres: Turó Park, Avinguda de Pau Casals 19


#2 Parc del Laberint d’Horta

In de onbekendere wijk Horta ligt het oudste park van de stad, een prima plek om lekker te picknicken of romantisch te wandelen. Fijn dat het een onontdekte plekken in Barcelona is, daardoor is het er lekker rustig. In het labyrint kun je flink verdwalen tussen de cipressen, maar geen zorgen: als je steeds rechts aanhoudt, kom je er weer uit. Je betaalt een paar euro entree voor het park.
Adres: Passeig dels Castanyers 1

Ook leuk: de bekendste plekken in Barcelona

#3 Casa Vicens

Wij kijken erg uit naar het najaar van 2017, als Casa Vicens eindelijk opengaat voor publiek. Dit huis was Antoni Gaudí’s eerste bouwwerk in Barcelona en de combinatie van Spaanse en Moorse stijlen, gecombineerd met de voor Gaudí zo typische elementen uit de natuur, is simpelweg schitterend.
Carrer de les Carolines 24


#4 Casa de les Punxes

Behalve Gaudi hebben ook andere Catalaanse modernisten heel wat moois aan de stad toegevoegd. Ooit gehoord van Josep Puig i Cadafalch? Een bijzonder werk van hem is het Casa de les Punxes aan de drukke Aviguda Diagonal. Ooit eigendom van drie rijke zusters, nu (tegen betaling) te bezoeken. Neem zeker ook even een kijkje op het dak, dat nu echt nog een van de onontdekte plekken in Barcelona is!
Adres: Avinguda Diagonal 420

Lees ook: 10 tips voor een roadtrip door de Costa Brava

#5 Carrer del Parlament

Vergeet paella of tapas aan de Rambla, por favor. Foodies gaan naar de Carrer del Parlament in de hipsterwijk Sant Antoni. Genoeg leuke eettentjes in één straat. Bij Bar Calders en La Cometa zit je altijd goed.

#6 Cementeri de Montjuic

Deze begraafplaats is zo groot dat er zelfs een stadsbus rijdt om mensen bij de rustplaats van hun overleden dierbaren af te zetten. Er zijn zeker 150.000 grafzerken te vinden, van sober tot enorm kitsch en kleurrijk. Erg indrukwekkend!
Adres: Carrer de la Mare de Déu de Port, 56 – 58

#7 El Ciclo

Fietsen in Barcelona is een must en een tour boeken of stalen ros huren kan tegenwoordig bij veel bedrijven. El Ciclo is een klein zaakje in het hart van de gotische wijk en eigenaar Ramiro zorgt persoonlijk dat je met een fijn exemplaar op pad gaat. Terwijl jij op de fiets zit, maakt hij van oude fietsonderdelen de prachtigste lampen en accessoires, die hij verkoopt in de sfeervolle winkel.
Adres: Carrer de Nou Sant Francesc 17

#8 Museo Frederic Marès

Aan musea geen gebrek in Barcelona, maar een persoonlijke favoriet is deze in de gotische wijk. Veel toeristen tref je er niet. Wat dan wel? Een enorme collectie van een van de grootste verzamelaars van Barcelona en omstreken: van graftombes tot haarspeldjes. Bizar! Na afloop kun je iets drinken in de prachtige binnentuin.
Adres: Plaça Sant Lu 5

#9 Can Recasens

Bij dit fijne tentje in de wijk Poblenou hebben ze extreem goed gevulde kaas- en vleesplankjes. Wijntje erbij en niets meer aan doen! Overigens mag de rest van de straat ook tot onontdekte plekken in Barcelona gerekend worden en daardoor een stuk relaxter dan die andere Rambla in het centrum van de stad.
Adres: Rambla del Poblenou 102

#10 CCCB

Hier ben je aan het juiste adres voor bijzondere exposities en documentaires. Elk najaar kun je de World Press Photo hier bekijken en in de zomer worden er op de patio van het gebouw films vertoond, die je gratis kunt bekijken (meestal wel in het Spaans of Catalaans).
Adres: Carrer de Montalegre 5

Wat zijn jouw onontdekte plekken in Barcelona?