Hou je van vrijheid? Van vertrekken wanneer je maar wilt en van naar plekken gaan waar het openbaar vervoer je niet brengt? Dan is een roadtrip ideaal voor jou! Je vakantie begint zodra je je auto, busje of camper instapt en je weet nooit wat je onderweg tegen gaat komen. Heerlijk avontuurlijk, hè? Europa heeft veel moois te bieden en ik heb 6 waanzinnig mooie routes voor een roadtrip in Europa voor je op een rij gezet.

Maak een roadtrip in Europa

Pak je tas in, neem wat te eten mee en download wat toffe muziek. Denk ook nog even aan een stukje voorbereiding, zoals een goede autoverzekering afsluiten en de nodige wegenvignetten aanschaffen en you’re good to go!

Van het noorden naar het zuiden van Slovenië

Groener en dan groen, indrukwekkende bergen en een bergpas waar je ‘u’ tegen zegt, dat is Slovenië. De Vrsic pass is de hoogste van het land en volgens sommige een van de mooiste routes van Europa! Combineer je roadtrip door Triglav Nationaal Park met een bezoek aan de lieflijke hoofdstad Ljubljana, verken het minder bezochte hart van het land en rij vervolgens door naar de zonnige kust in het zuidwesten.

Dwars door de Schotse Hooglanden

De naam zegt het al, in de Schotse Hooglanden ben je verzekerd van hoge bergen. De slingerende wegen brengen je ook langs middeleeuwse stadjes en kastelen die vaak een rol hebben gespeeld in interessante historische verhalen. En de Schotse Hooglanden hebben ook schitterende meren, waarvan het bekendste natuurlijk Loch Ness is.

roadtrip in Europa

Andalusië in het zonnige zuiden van Spanje

Mijn favoriete zonnige roadtrip in Europa is zonder meer die door het Spaanse Andalusië. In deze regio kun je je ook makkelijk langer dan een week vermaken. Voor je roadtrip heb je een ruime keuze in steden, zoals Sevilla en Córdoba. Breng een bezoek aan het prachtige Alhambra. Of kies voor kleinere, maar schitterende plaatsen zoals het mooie Ronda. Ook kun je van het strand genieten, zoals bij Málaga of bij Cádiz. Vergeet naast het kijken naar al het moois vooral ook niet om Andalusië te proeven. De tapas zijn er verrukkelijk!

Malaga

Het afwisselende noorden van Portugal

Nog niet zo lang geleden waren we in Portugal en maakten we vanuit Porto een hele toffe roadtrip. We wandelden door de oude stad Braga en bezochten de bekende kerk Bom Jesus de Monte. Vervolgens reden we door naar de levendige stad Guimarães. En weer een hele andere sfeer was er in de kustplaats Aveiro met de vrolijk gekleurde huisjes. Een bezoek aan de Douro vallei met alle wijnvelden is ook goed te combineren.

De bruisende Moezelstreek in Duitsland

Voor een avontuurlijke roadtrip in Europa hoef je niet eens ver te rijden. De Moezel streek in Duitsland is namelijk prachtig. Bezoek bijvoorbeeld de stad Trier, vol met Romeinse overblijfselen. De stad Cochem is ook prachtig. Ook andere mooie bezienswaardigheden kun je in je roadtrip combineren, zoals Burg Eltz en de Geierlay Brug. En overnachten is natuurlijk leuk bij een van de vele wijnhuizen, zodat je ook de streek kunt proeven.

roadtrip in Europa

Het diverse zuiden van Engeland

Via Calais steek je over naar Dover in Engeland en zo kun je met eigen vervoer een toffe roadtrip maken door het woeste Engelse landschap. Kijk om te beginnen maar eens achterom naar de White Cliffs of Dover. Verder zijn steden zoals Canterbury en Winchester natuurlijk historische pareltjes die mooi in je route passen. Eventueel kun je een bezoek aan Londen brengen of juist de unieke Stonehedge met eigen ogen bekijken.

roadtrip in Europa

Welke roadtrip door Europa spreekt jou aan?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.