Gran Canaria staat vooral bekend als zonzekere bestemming met vele stranden. Het Canarische eiland heeft echter veel meer te bieden! Een rauwe natuur vol palmbomen, cactussen en aloë vera planten. Schitterende vergezichten vanaf de bergtoppen. En ja, ook hele mooie stranden. Hoewel er heel wat busverbindingen zijn, is de beste manier om het eiland te verkennen met een huurauto. De route die ik deze keer met je deel is een hele relaxte route, met het mooiste stukje route, het bekendste stadje en het mooiste strand van het eiland!

Het startpunt is het bergdorpje Mogán, in het zuidwesten van het eiland. (Niet te verwarren met het Puerto de Mogán, daar komen we straks pas!) Vanaf daar neem je de GC-605 de bergen in. Op de bordjes zie je San Bartolome aangegeven. Dit stukje van de route is soms vrij uitdagend (oppassen voor tegenliggers), maar wat mij betreft het mooiste stukje weg van het eiland. De rauwe bergtoppen nemen steeds andere vormen aan. Schitterend!

Niet veel verder zul je al Presa de las Ninas aangegeven zien staan. Dat wordt je eerste stop! Presa betekent stuwmeer en dit is een van de grootste van het eiland. Als je merkt dat je vrij hoog gekomen bent en de weg minder haarspeltbochten heeft, blijf vooral naar rechts kijken, want daar zie je het stuwmeer al liggen. Onderweg zijn er verschillende plekjes om even te stoppen voor een foto.

Op een gegeven moment, dan ben je toch wel een uurtje vanaf Mogán onderweg, zie je een recreatiegebied aangegeven die pal aan het meer ligt. Dat is je eerste stop. Vanaf de bankjes in de schaduw of juist in de zon aan het water neem je het mooie landschap in je op. Vissen springen regelmatig omhoog uit het water.

Lees ook over een route langs natuur en cultuur op Gran Canaria!

Waarschijnlijk hoor je bellen rinkelen van de vele geiten die er rond het meer lopen. Verder hoor je helemaal niets in dit schitterende afgelegen stukje natuur. Voor de wandelaars onder ons zijn er verschillende mogelijkheden om het meer heen. Oh ja, er zijn toiletten (wel zo handig) en plekken om te bbq-en als je zin hebt.

Dan ga je weer verder, of eigenlijk terug, want je neemt dezelfde route. En nee, dat is helemaal niet saai. Je zult merken dat vanaf deze kant de route wederom prachtig is! Deze keer rij je wel door het dorpje heen naar Puerto de Mogán, het havenstadje en misschien wel het bekendste stadje van het eiland. De witte huizen steken af tegen de felblauwe lucht. De bogen over de straten zijn versierd met bloemen en seringen. Het stadje lijkt zo uit een schilderij te komen!

Ok, het is wel wat toeristisch. Dat merk je ook aan de prijzen van het eten. Desalniettemin is het eten er over het algemeen wel goed. Dus neem na een wandeling door het stadje de tijd voor een heerlijke lunch.

Hoe aanlokkelijk dit strand misschien wel lijkt, want je zult het inmiddels wel warm gekregen hebben, er is nog een mooiere plek! Je pakt dus de auto voor nog een laatste stukje verder langs de kust (hou de bordjes Playa d’Ingles aan) naar Playa Amadores. Dat is een kunstmatig aangelegd strand met een half afgesloten baai en wat mij betreft het mooiste strand van het eiland. Hier eindigt je route met een welverdiende duik in de zee!