Al maanden bestaat samen met een vriendin het plan om eind dit jaar drie weken door Cuba te gaan reizen. En als je iets al zo lang vooruit plant, dan is de kans natuurlijk aanwezig dat er dingen op je pad komen die vragen om je plannen aan te passen… En dus gebeurden er wat dingetjes, dienden onverwachte zaken zich aan en moest ik even heroverwegen of het nog steeds een goed idee was om dit jaar te gaan.

Om allerlei (gelukkig hele leuke 🙂 ) redenen hebben we besloten om Cuba te verzetten naar volgend jaar. En om te voorkomen dat van uitstel geen afstel komt, hebben we afgelopen weekend wel even de spreekwoordelijke koe bij de hoorns gevat. Met resultaat! De tickets zijn geboekt. En met bonus!

Op 13 januari 2016 (wow, dat klinkt ver weg!) vliegen we naar Havana. In drie weken tijd gaan we het eiland verkennen. Het liefst willen we met een huurauto zelf reizen. Zo’n oude cabrio, grote zonnebril op en vroemmm! Inmiddels zijn we al wel uit die nostalgische droom geholpen hoor. Ik heb begrepen dat het gros van de huurauto’s weinig spannende Aziatische modellen zijn en dat het “vroemmm “ gehalte van de wegen ook best tegen valt. Maar een avontuur zal het zeker worden. De komende maanden zullen we de bestemmingen en route verder uit gaan zoeken.

Thelma-and-louise

Dan drie weken later beginnen we vanaf Havana aan de terugreis. En die heeft een leuke verrassing. Bij het zoeken naar vliegtickets vonden we in eerste instantie de totale reistijd op de terugweg erg lang. Maar toen we de details wat verder bekeken, bleek dat we lang genoeg in Toronto zijn om die stad te kunnen bezoeken 🙂 . Het is natuurlijk maar een flitsbezoek, maar wel erg leuk om mee te pikken. En het lijkt me bizar om te acclimatiseren van hottiehot Cuba na vrieskou in Canada naar ehm, tja onvoorspelbaar Hollands weer thuis.

Vertrek is nog ver weg, dus natuurlijk bestaat nu nog net zo goed de kans dat er iets zou kunnen gebeuren waardoor de planning beter anders zou uitkomen. Maar met de tickets in the pocket is er maar weinig dat me nog kan tegenhouden om te gaan 🙂