Na 117 dagen wachten was het afgelopen vrijdag dan eindelijk zover. Vriendlief en ik hadden met srprs.me een city trip geboekt naar … een onbekende bestemming! Een paar dagen voor vertrek zagen we de weersverwachting. Dertig graden en zon, dat beloofde al veel goeds 🙂

Op het vliegveld

Vrijdag ochtend moesten we om half 8 op Schiphol zijn en mochten we eindelijk de code invoeren om de bestemming te ontdekken. Dat lukte me nog net met mijn trillende handen. En het werd…

Ljubljana in Slovenië! Toevallig had ik de bestemming nog niet zo lang geleden bij iemand anders voorbij zien komen. De naam van de stad kwam me daarom vaag bekend voor, maar ik had verder werkelijk geen idee wat ons te wachten stond. Wat een avontuur!

Ook leuk: smullen in Ljubljana, de lekkerste zaakjes

Omdat we de bestemming niet wisten, konden we natuurlijk niets voorbereiden en waren we overgeleverd aan het toeval dat ons daar bracht. En iedere ontdekking was steeds weer een nieuwe verrassing. Ontzettend gaaf om op zo’n manier op avontuur te gaan.

Lieflijk Ljubljana

De onbekende bestemming Ljubljana bleek een schitterende stad te zijn met prachtige gebouwen en een betoverend mooi kasteel op de heuvel in het centrum. Vanaf die heuvel kijk je over de hele stad uit en zie je de toppen van de Alpen in de verte trots boven het groene landschap uit steken. Een onontdekte parel!

We hebben drie onvergetelijke dagen gehad! Genoten van de verrukkelijke keuken, rondgestruind door de leuke straatjes, ontmoetingen met vriendelijke mensen en de geweldig mooie omgeving verkend. Daarover vertel ik je in andere berichten graag meer, maar nu alvast een voorproefje met wat sfeervolle kiekjes.

Lees ook: een dag in de omgeving van Ljubljana

Heb jij wel eens en reis geboekt naar een onbekende bestemming?

stad

kerk

roze

lake