fbpx
Sloveniƫ

Op avontuur naar het onbekende

 • 14 juli 2015

Na 117 dagen wachten was het afgelopen vrijdag dan eindelijk zover. Vriendlief en ik hadden met srprs.me een city trip geboekt naar ā€¦ bestemming onbekend! Een paar dagen voor vertrek zagen we de weersverwachting. Dertig graden en zon, dat beloofde al veel goeds šŸ™‚

Vrijdag ochtend moesten we om half 8 op Schiphol zijn en mochten we eindelijk de code invoeren om de bestemming te ontdekken. Dat lukte me nog net met mijn trillende handen. En het werdā€¦

Ljubljana in Sloveniƫ! Toevallig had ik de bestemming nog niet zo lang geleden bij iemand anders voorbij zien komen. De naam van de stad kwam me daarom vaag bekend voor, maar ik had verder werkelijk geen idee wat ons te wachten stond. Wat een avontuur!

Omdat we de bestemming niet wisten, konden we natuurlijk niets voorbereiden en waren we overgeleverd aan het toeval dat ons daar bracht. En iedere ontdekking was steeds weer een nieuwe verrassing. Ontzettend gaaf om op zo’n manier op avontuur te gaan.

Lieflijk Ljubljana bleek een schitterende stad te zijn met prachtige gebouwen en een betoverend mooi kasteel op de heuvel in het centrum. Vanaf die heuvel kijk je over de hele stad uit en zie je de toppen van de Alpen in de verte trots boven het groene landschap uit steken. Een onontdekte parel!

We hebben drie onvergetelijke dagen gehad! Genoten van de verrukkelijke keuken, rondgestruind door de leuke straatjes, ontmoetingen met vriendelijke mensen en de geweldig mooie omgeving verkend. Daarover vertel ik je in andere berichten graag meer, maar nu alvast een voorproefje met wat sfeervolle kiekjes.

stad

kerk

roze

lake

15 Reacties

 • Sabine

  Ziet er mooi uit zeg! Leuk zo een verrassingstripje šŸ˜‰

  Beantwoord
 • Sigrid | My Travel Secret

  Jaaaa wat een verrassing he! Ik vond Ljubljana ook te gek. Mooie foto’s šŸ™‚

  Beantwoord
  • Reismuts

   Echt een super verrassing! Zou er zelf niet snel op gekomen zijn daar heen te gaan, maar ben toch wel verlifd geworden op de plaats.
   Dank je!

   Beantwoord
 • Daphne | LiveTheLifeYouLove

  Was leuk je even te spreken in Ljubljana šŸ˜‰ En fijn dat jullie ook zo’n te gekke reis hebben gehad!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Was grappig elkaar steeds soort van mis te lopen en toch in de buurt te zijn šŸ˜‰ Leuk je gesproken te hebben!

   Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Echt super leuk zo’n verrassingstrip, moet ik toch ook echt een keer proberen. Helemaal super dat je naar Ljubljana bent geweest. Ik vind SloveniĆ« echt fantastisch. Mooie foto’s!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Zo’n verrassingstrip is zeker aan te raden! En wat een geweldig mooie stad en mooi land (voor zover ik kon ontdekken in drie dagen) is het!

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Ljubljana is geweldig! Super dat je het zo fijn hebt gehad. Ben benieuwd naar je posts erover!

  Beantwoord
 • Van comfortzone naar paradijs | REISMUTS

  […] Een ding is namelijk zeker, dat niets zeker is en dus alles mogelijk is. Onlangs gaf ik zelfs het ticket boeken uit handen bij een verrassingsreisje. Dat was een nieuw level van spanning en vond ik ook helemaal te […]

  Beantwoord
 • Reisplannen voor het nieuwe jaar | REISMUTS

  […] dan komt maart. Vorig jaar zijn we met srprs.me weggeweest en het concept waarbij je je bestemming tot het laatste moment niet weet vond ik echt geweldig! […]

  Beantwoord
 • Je volgende bestemming kiezen… dat doe je zo! – Reismuts.nl

  […] natuurlijk niet zelf te kiezen, je kunt het ook aan een ander over laten. Al twee keer reisde ik met srprs.me naar bestemmingen die tot aankomst op het vliegveld onbekend waren en dit beviel me erg goed. Je […]

  Beantwoord
 • Van comfortzone naar paradijs – Reismuts.nl

  […] Een ding is namelijk zeker, dat niets zeker is en dus alles mogelijk is. Onlangs gaf ik zelfs het ticket boeken uit handen bij een verrassingsreisje. Dat was een nieuw level van spanning en vond ik ook helemaal te […]

  Beantwoord
 • Reisplannen voor het nieuwe jaar – Reismuts.nl

  […] dan komt maart. Vorig jaar zijn we met srprs.me weggeweest en het concept waarbij je je bestemming tot het laatste moment niet weet vond ik echt geweldig! […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.