Een paar weken geleden vertelde onze zuiderbuurvouw Sofie dat ze graag over Los Angeles wilde vertellen, een stad die vaak als ‘fake’ wordt afgedaan, maar haar ongelofelijk veel heeft geboden. Ik was direct nieuwsgierig! De west kant van de VS heb ik nog niet bezocht en lijkt me fantastisch. Over LA hoor en lees ik wisselende verhalen en daardoor was ik wel erg benieuwd naar haar ervaringen. En die deelt ze in de reizigerslounge.

Even voorstellen
Hoi! Ik ben Sofie en ik woon samen met mijn vriend in Leuven, België. Ik startte de reisblog WonderfulWanderings.com in de zomer van 2012 en zei eind 2014 mijn job op om me volledig op mijn eigen zaak te richten. Mijn ouders hebben mij en mijn jongere broer ieder jaar op vakantie meegenomen naar het buitenland, maar ik reis pas echt zelf sinds mijn ouders me er vanaf mijn 18e alleen lieten op uit trekken.

Die eerste reis ging naar Barcelona. Samen met een schoolvriendin verbleef ik er in een kamer de grootte van een kast, maar we hadden een geweldige tijd. Sindsdien heb ik vooral veel bestemmingen in Europa bezocht, maar de rest van de wereld, daar geraak ik ook nog wel!

Sofie-Couwenbergh-Wonderful-Wanderings-in-Bulgaria-1000

Wat betekent reizen voor jou?
De vrijheid om zowel te ontdekken wat je wil als te zijn wie je eigenlijk bent, zonder de beperkingen die je je thuis oplegt omwille van je omgeving en de angst om wa tmensen van je zullen denken. Wanneer je reist, is elke dag een nieuwe kans om andere mensen te leren kennen, maar ook om dingen die minder goed gingen achter je te laten.

Wat is je favoriete land?
Verdorie dat is een moeilijke. Portugal heeft wel een erg goede indruk op me nagelaten en ik trek er waarschijnlijk later dit jaar voor een tweede keer heen. Ze hebben er een echte zomer, het eten is er heerlijk en je vindt er zowel cultuur, natuur als entertainment.

Over welke plek wil je graag iets delen?
Los Angeles! De eerste keer dat ik er heen trok, zeiden mensen me dat ik een slechte keuze maakte. Dat alles in Los Angeles fake is en de mensen er onvriendelijk zijn. Niets was minder waar. Ja, de Angelenos hebben een andere manier van omgaan met elkaar dan wij Belgen, maar dat was voor mij net iets positiefs. Mensen bieden elkaar er hulp aan op straat, beginnen een praatje in de koffieshop en hebben echt die “alles is mogelijk”-mentaliteit.

Toen ik naar Los Angeles reisde, was dat deels om er danslessen te gaan volgen – LA staat erom bekend een mekka te zijn voor (voornamelijk hiphop) dansers. ik weet nog hoe nerveus ik was die eerste les, maar aan het einde van de week moest ik toegeven dat ik me nog nooit zo vrij had gevoeld tijdens een dansles, en ik had daar op een week tijd meer vorderingen gemaakt dan in België op een maand. Ook dat kwam door die andere mentaliteit. Iedereen kwam er om te werken, maar ook om elkaar te steunen zonder een oordeel te vellen.

santa-monica-beach-los-angeles
santa-monica-los-angeles

Natuurlijk weet ik ook wel dat er ook een ander kantje zit aan LA. Dat van de daklozen en de plastic surgery, bijvoorbeeld. En de stad kent zeker haar problemen. Maar toch had ik er steeds een positief gevoel dat ik zelfs nu nog kan oproepen en dat me zin geeft alweer het vliegtuig naar daar te nemen.

Daarnaast vind ik het een geweldige plek om te bezoeken, omdat het er zo divers is. Waar je ook bent in LA, op maximum een uurtje rijden ben je aan de zee, in het midden downtown, in een winkelbuurt of in de Santa Monica mountains waar je verbazend goed kan hiken – naar het Hollywood-teken bijvoorbeeld. Het is ook echt een shoppingparadijs en alles blijft er lekker lang open.

runyon-canyon-los-angeles
venice-beach-los-angeles-2

LA was ook de eerste plek waar ik graag naar de supermarkt ging. California is de gezondheidsstaat van de VS en dat merk je ook in LA erg hard. Je kan er op veel plaatsen allerlei gezonde en lekkere dingen vinden en je hoeft zeker geen week lang fast food te eten als je wat op je budget wil letten – al is een burger van In’N Out wel een absolute must!

Ten slotte, de zon. in Zuid-Californië is het echt het hele jaar door mooi weer. Je kan er zelfs kerst op het strand vieren. Het klimaat is er erg aangenaam, zonder vochtige hitte en met een zon die vaker wel dan niet schijnt. Heerlijk!

Ben jij al eens in LA geweest?