“In de nacht word ik altijd wakker als mijn partner zich omdraait op het luchtbed”. “Het luchtbed voelt zo koud aan”. Dit zijn slechts twee van de vele argumenten die het slaapgenot op een camping verminderen. Hou jij net als ik enorm van kamperen en wil je op de camping net zo lekker slapen als thuis? Lees dan deze 5 tips van de kampeerspecialisten van Luchtbedshop en beloon jezelf met een betere nachtrust op de camping!

Tip 1: Pomp je luchtbed 5x op

Is jouw luchtbed ‘s ochtends ook minder hard dan de avond daarvoor? Dit komt deels door het materiaal van het luchtbed en deels doordat warme lucht uitzet en koude lucht krimpt. Overdag als je het luchtbed opblaast, is het warm. ’s Nachts zakt de temperatuur en koelt de lucht binnenin het luchtbed af. Met als gevolg dat je luchtbed zachter wordt.

Wil je langer genieten van een hard luchtbed? Pomp het luchtbed dan de eerste dag van de vakantie 5 à 6 keer op. Het is even wat werkt, maar je zal merken dat je de rest van de vakantie een stuk minder hoeft bij te pompen.

Tip 2: Koop een luchtbed met ingebouwde pomp

Een luchtbed 5x oppompen gaat een stuk makkelijker met een luchtbed met een ingebouwde pomp. De pomp zorgt ervoor dat het luchtbed binnen 3 minuten is opgepompt. Ander voordeel van deze luchtbedden is dat de pomp het luchtbed ook elektronisch kan laten leeglopen. Superhandig!

Leestip: 7 tips voor kamperen met een baby

Afbeelding afkomstig van Luchtbedshop

Extra tip: De meeste luchtbedden met ingebouwde pomp zijn voorzien van een 220 volt stekker. Ga je naar een camping zonder stroom? Kies dan voor een luchtbed met een batterijpomp. 

Tip 3: Koop een isolatiematje

Een luchtbed kan in de winter koud aanvoelen. Dit komt omdat een luchtbed is gevuld met (je raad het al) lucht en niet isoleert. Een luchtbed wordt in de winter koud omdat de koude lucht van de grond het luchtbed intrekt.

Om dit te voorkomen kun je een isolatiemat onder het luchtbed leggen. De isolatiemat zorgt ervoor dat de koude lucht van de grond niet in je luchtbed trekt. Heb je het met een isolatiematje nog niet warm genoeg? Leg dan een extra deken over het luchtbed voor extra warmte.  

Extra tip voor de zomer: neem een katoenen hoeslaken mee voor het luchtbed. Hoeslakens van satijn en polyester zijn minder geschikt voor de hete zomers. Een hoeslaken van katoen voelt koel, fris en lekker zacht aan. Het materiaal ademt goed en is vochtregulerend.

Tip 4: Kies een passende isolatiewaarde

Ben je gek van kamperen en zoek je een bed die je het hele jaar door kan gebruiken? Kies dan voor een slaapmat met een hoge R-waarde. De R-waarde geeft op een schaal van 1 tot 11 het isolerend vermogen aan van slaapmatten. Hoe hoger de R-waarde, hoe hoger het isolerend vermogen en hoe minder lichaamswarmte er in de ondergrond verdwijnt.

Ben je benieuwd welke R-waarde je nodig hebt? Hou dan de volgende richtlijnen aan:

  • Tot +7° C = R-waarde van 1 á 1,5
  • Tot +2° C = R-waarde van 1,5 á 2,5
  • Tot -11° C = R-waarde van 2,5 á 4,5
  • Tot -17° C = R-waarde van 4,5 á 6
  • Van -17° C tot -61° C = R-waarde van 6 á 11

Tip 5: Koop een luchtbed met Dura-Beam technologie

Wil je een luchtbed dat minder rekt, langer meegaat en misschien wel beter slaapt dan je boxspring thuis? Kies dan voor een luchtbed met Dura-Beam technologie.

Afbeelding afkomstig van Luchtbedshop

Traditionele PVC luchtbedden hebben lamellen die ervoor zorgen dat de lucht door het luchtbed beweegt. Een luchtbed met Dura-Beam technologie is veel sterker en stabieler dan een normaal luchtbed. Dit komt doordat een luchtbed met Dura-Beam technologie binnenin is verstevigd met duizenden fiber draadjes. De lucht worden nog gelijker verdeeld. Ook het slaapcomfort is veel hoger dan bij een normaal luchtbed.

Wat voor luchtbed gebruik jij tijdens kamperen?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Zoals je gewend bent, ga ik enkel samenwerkingen aan met bedrijven en merken waar ik persoonlijk gebruik van maak en achter sta.