Een jaar is nog nooit zo verrassend geweest als 2018. En ja, het is weer voorbij gevlogen. Achteraf gezien dan, want tijdens de zwangerschap kropen de weken soms voorbij tot ik eindelijk onze Mats in mijn armen kon sluiten. En door de zwangerschap werden de reisplannen van Remco en mij ook een tikkeltje anders. Ik heb een terugblik op 2018 gemaakt aan de hand van onze reizen. 

Het jaar begon in Luxemburg. Na enkele dagen in het Moesel gebied te hebben gespendeerd proostten Remco en ik in de hoofdstad van dat kleine landje. We bezochten wat kastelen en werden verrast door de schoonheid van de natuur. Onze wandelschoenen hebben er dan ook flink wat kilometers gemaakt. 

Verder hadden Remco en ik heel wat toffe reisjes op de planning staan. Met de kerst in 2017 had ik hem passende reisgidsen kado gedaan. Vliegtickets waren geboekt. Vignetten voor de auto waren geregeld. Laat de voorpret maar beginnen! Tot ik op 11 januari een positieve zwangerschapstest in mijn handen had. Toen werd alles anders. 

Ons eerste tripje was naar Noord Frankrijk.  Dat ging door zoals gepland. Ik had Remco een visvakantie kado gedaan. En hoewel ik een beetje argwanend ertegenover stond, was het super gezellig! Bovendien kwam ik aan de waterkant heerlijk tot rust. 

In tropische temperaturen met een backpack van eiland naar eiland hoppen op de Filipijnen zag ik met mijn dikke buik niet zitten. We annuleerden de tickets en vlogen in plaats daarvan naar Gran Canaria. Daar konden we in een luxe vakantiebungalow van mijn oom verblijven.

We wisselden dagen met relaxen aan het zwembad en op het strand af met roadtrips over het eiland. De natuur is er schitterend en er is buiten de toeristische plekken ook echte Canarische cultuur te vinden. En Puerto Mogan is zo’n schilderachtig mooi plekje. 

De roadtrip naar Bosnië en Montenegro die we uitgestippeld hadden voor in de zomer viel tegelijk met mijn verlof. Om daar nou hoogzwanger heen te gaan, nèh. Aangezien mijn zwangerschap best wel pittig was en lopen steeds lastiger werd, werd het een weekendje luxe in Utrecht. Voor het eerst sliep ik in een vijfsterrenhotel! Wauw! En de airco was zo onwijs aangenaam met de hitte van afgelopen zomer. 

Bij de start van mijn verlof wilde ik heel graag nog even met zijn tweetjes weg. We vonden via Airbnb een leuk chaletje aan de IJssel. Perfect voor het weekendje. 

Toen begon de spannende tijd, want wanneer zou de baby nou komen…. Mats werd op zondag 23 september geboren. Van alle reizen die ik ooit heb gemaakt en nog zal maken is hij toch wel mijn allergrootste en favoriete avontuur

Uiteraard duurde het niet al te lang voor we Mats voor de eerste keer mee op reis namen. Nou ja, “reis”… zo exotisch was de Belgische kust niet. Maar genieten was het wel. En kleine Mats deed het kei goed. Een wereldreiziger in de dop 😉

As usual vierden we ook de afgelopen jaarwisseling in het buitenland. Deze keer in Keulen. En deze keer geen uitbundig feest op straat, maar lekker knus in een appartement in hartje centrum. Vanachter de ramen zagen we het vuurwerk, om zo toch een beetje in de sfeer te komen. 

En zo is er weer een jaar voorbij gevlogen. Met dit jaar allerlei reisjes binnen Europa en in eigen land. Daarnaast hebben we natuurlijk ook leuke dagtripjes gemaakt, zoals naar de Posbank en Maastricht.

Voor mij was het werkelijk een onvergetelijk jaar, vooral op persoonlijk vlak. Het eerste jaar zonder papa. De wonderbaarlijke zwangerschap. De extreem hete zomer. Vijf maanden verlof van werk. De geboorte van Mats. Een nieuwe rol als moeder. Behoorlijk wat lifechanging events 🙂  

Wat 2019 in petto heeft? Een heleboel dromen en plannen. Zodra ze concreter worden, ga ik ze natuurlijk met je delen. 

Ik ben heel tevreden over deze terugblik op 2018. Wat een bijzonder jaar was het en toch ook wel hele bijzondere reizen weer aan mijn rugzakje toe mogen voegen!

Wat was jouw favoriete avontuur in 2018?