December 2018, de laatste maand van het jaar is alweer voorbij. Een maand met donkere dagen die gelukkig knus verlicht werden door gezelligheid met familie en vrienden. De laatste maand van een onvergetelijk jaar. Kijk je mee terug? 

Waar werd ik blij van?

Voor het eerst sinds lange tijd voelde ik me tijdens de feestdagen echt happy. Natuurlijk mis ik op die dagen mijn vader nog steeds meer dan op andere dagen. Tegelijkertijd is er met kleine Mats zoveel extra liefde en gezelligheid bij gekomen.

Sinterklaas hadden we al bij mijn werkgever en bij oma gevierd. Op Sinterklaasavond gingen Remco en ik lekker gourmetten. Ik had mijn kadootje al eerder uit mogen zoeken, namelijk een nieuwe laptop! Yes, ik kan weer op volle toeren gaan bloggen met een snel en betrouwbaar apparaat 🙂 Voor Remco had ik een gedichtje gemaakt en voor Mats en hem zaten er wat pakjes in de zak van Sinterklaas. 

Niet veel later stonden de kerstdagen voor de deur. Om extra van de sfeer te genieten, leek het me wel gezellig naar wat kerstmarkten te gaan. Op een zaterdag gingen we naar Winterwonderland in ‘s-Hertogenbosch. Jeetje, dat viel wel tegen hoor! Slechts een paar kraampjes en het was er zo kaal dat overdag de sfeer ook gewoon echt niet over kwam. Erg jammer.

De dag erna besloten we een Duitse markt op te zoeken. De Duitsers weten de stemming er immers goed in te brengen. Mijn idee was Oberhausen. Het was immers een regenachtige dag en na een rondje markt konden we dan lekker droog door shoppingmall CentrO wandelen. Ja…. nee dus, want CentrO is op zondag dicht. Daar kwam ik achter toen we zo’n 20 minuten er vandaan waren.

Ok, nieuw plan. Navigatie opnieuw instellen en hup naar Valkenburg. De kerstmarkten in de grotten zijn immers ook overdekt en dus droog. Ja, … dat hadden natuurlijk meer mensen bedacht. Toen we aankwamen, stond er een mega rij voor de ingang van de Gemeentegrot. We hebben een flinke ronde moeten rijden – ondertussen een half uur gestopt om Mats in de auto even te voeden – om uiteindelijk een parkeerplekje te kunnen bemachtigen. Een geluk bij een ongeluk. Het was inmiddels droog en de wachtrij was weer wat kleiner was geworden. Remco bestelde snel online tickets en binnen vijf minuten stonden we opeens al binnen 🙂 Deze kerstmarkt is echt een aanrader! Zo gezellig, sfeervol, kramen vol leuke snuisterijen en lekkere dingen. Erg leuk en de gevraagde entree van € 7,- zeker waard. Sowieso is Valkenburg prachtig in deze tijd van het jaar.

En dan de kerstdagen zelf. Het is altijd passen en meten met alle agenda’s van de familie, schoonfamilie en de schoonfamilie daarvan. Het kwam gelukkig ook dit jaar weer zo uit dat we met zijn allen bij elkaar konden zijn. Op één dag welteverstaan. De lunch op eerste kerstdag was bij de zus van Remco met zijn familie. Later in de middag reden we naar huis voor het kerstdiner bij ons thuis met mijn kant van de familie. Je kunt je voorstellen, aan het einde van de dag zaten we bommetje vol. Maar het was heel erg gezellig.

Tweede kerstdag was een stuk rustiger. Mijn moeder kwam ’s middags naar ons toe. Als verrassing hadden we wat kleine pakjes onder de boom gelegd. (Plek voor een echte kerstboom hadden we niet, omdat de box in de woonkamer staat. Dan maar lichtjes in een andere boom 😉 .) ’s Avonds deden we gourmet. Lekker makkelijk en vooral lekker.

De volgende dag was het inpakken, want onze citytrip naar Keulen stond voor de deur. Jaren terug heb ik met vriendinnetjes de kerstmarkten bezocht. Die bleken na de kerst al weg te zijn, op één na en die was nog steeds gezellig. Verder hebben we natuurlijk de stad verkend, een bezoek aan de bekende Dom gebracht en de stad vanaf de overkant van de Rijn bekeken. Ook gingen we een dagje naar Düsseldorf, waar de broer van Remco met zijn gezin was. Daar waren nog wel alle zes de kerstmarkten in volle gang.

En toen was het alweer de laatste dag van het jaar. Silverster, zoals ze dat in Duitsland noemen. De dag dat Mats 100 dagen oud was (wat een wiskundig toeval 😉 ). En de dag dat het nieuwe jaar zou gaan aanbreken. We hebben nog even getwijfeld om buiten ergens vuurwerk te gaan kijken, maar vanuit ons fijne appartement hadden we prima uitzicht op de Dom en omgeving. Daarom besloten we Mats lekker in bed te laten en zelf vanaf het balkon te genieten en te proosten. Niet veel later lagen we al in bed. Tja, want een baby slaapt niet echt uit 😉 .

De eerste Sinterklaas, eerste Kerst en eerste Oud & Nieuw van en met Mats zijn fantastisch geweest. Deze mijlpalen moesten natuurlijk uitgebreid op de foto. Spreken de mijlpaalkaarten van Sofie Lambrecht je aan? Dan heb ik iets leuks voor je. Met de code REISMUTS ontvang je namelijk tot en met februari 15% korting op je bestelling. 

Andere dingen waar ik vrolijk van werd?

  • Mats stond in het tijdschrift Ouders van Nu. Ik was natuurlijk best wel trots dat hij uitgekozen was.
  • Er waren regelmatis dagen dat alles op rolletjes verliep. Mats sliep lekker uit en ik dus ook. Vervolgens deed ik het huishouden tussen zijn voedingen en slaapjes door, die ook allemaal vlot gingen. Wanneer hij wakker was, speelden we samen of gingen we wandelen. En aan het einde van de dag zorgde ik voor een lekkere maaltijd op tafel. Nou, dan voelde ik me echt een powervrouw! Het liefst deed ik een high five met mezelf 🙂 
  • Er waren naast de feestdagen ook veel andere eerste keren voor Mats. Eerste keer iets vast pakken. Eerste keer de klank van de letter r maken. Big deal, zou je denken. Maar echt, bij dit soort ontwikkelingen, hoe klein ook, doe ik een vreugdedansje van trots en gaat er een denkbeeldig confetticanon af 🙂
vrolijke baby
Van dit gezicht word je toch ook vrolijk?

Waar werd ik minder blij van?

Het einde van mijn verlof. Ja. Echt. Zo. Ontzettend. Jammer. De voornaamste reden dat ik er van baal is dat ik gewoon graag bij Mats ben. Dat lijkt me logisch. Maar ook het relaxte tempo, jeetje wat was dat genieten. Echt mee kunnen veren met wat goed voelt of wat nodig is op een moment. In bed blijven om te rusten, erop uit trekken, of juist even niet. Dat ga ik ook echt missen.

Het lijkt op dat gevoel van langere tijd op reis zijn. En dan neem ik mezelf steeds voor het vast te houden als ik weer aan het werk ga. Inmiddels weet ik van mezelf dat dat verdomde lastig is. Eenmaal in de achtbaan van werk, vraagstukken en projecten komt daar ook weer een bepaalde drive naar boven. En die is ook prettig hoor! Maar toch net ietsjes minder.

Konden alle ochtenden maar zo relaxt als deze zijn 🙂

En nog andere dingen waar ik minder blij van werd?

  • Die dagen die vlot verliepen? Ja, er zijn ook dagen dat het even anders liep. Mats wilde weer eens een nachtvoeding, ik voelde me geradbraakt. De was wilde ik een dagje laten liggen tot ik ontdekte geen schoon ondergoed meer te hebben. Lunchen was er bij ingeschoten, want ik wilde ‘s middags toch liever een keer douchen en aankleden. En net op het moment dat ik dacht na dit alles even lekker met Mats naar buiten te gaan tussen de regenbuien door, voelde ik een warme plakkerige plek op zijn rug. Iets minder powervrouw gevoel, maar gelukkig kan ik er wel om lachen. 

Welke reisjes heb ik gemaakt?

Yes, weer een reisje gemaakt, naar Keulen dus. En daar ga ik zeker nog wel wat blogjes aan besteden, want ik heb natuurlijk weer goed opgelet en allerlei tips verzameld voor als jij een bezoek wil brengen aan deze veelzijdige stad. Van de bekende Dom naar een traditioneel brauhaus tot een bezoek aan het goddelijke chocolademuseum, alles zal ik met je delen.

December 2018, je was geweldig!