fbpx
Nederland

Mijn wishlist: slapen in een vijfsterrenhotel

 • 16 september 2018

Hoewel ik hutjes in de jungle en andere back-to-basic slaapplekken enorm waardeer, kan ik zo nu en dan ook echt genieten van luxe. Zodoende staat slapen in een vijfsterrenhotel al een tijdje op mijn wishlist. In juli was het opeens zover. Remco en ik gingen overnachten in Grand Hotel Karel V in Utrecht!

Eigenlijk was het een beetje spontaan ontstaan. Al weken lang was het heet en ik had zwaar behoefte aan een verkoelende, relaxte omgeving voor een laatste getaway met zijn tweeën voor de baby komt. Al zoekende stuitten we op dit waanzinnig mooie hotel in een 14e eeuwse klooster in het hart van Utrecht.

Via de telefoon ontdekten we een aantrekkelijke zomerdeal, waardoor we een upgrade van de kamer kregen, namelijk een emperor room. En die was mooi! Een grote ruimte met daarin een klassiek bed, extra breed en lang. Dit paste helemaal bij de aankleding van de kamer. Er waren twee zitjes in de kamer. Een minibar, koffie en theefaciliteiten. Badjassen en slippers.

Shampoo en zo van Rituals stonden in de ruime badkamer met bad en douche klaar. (Van de Lucky Buddha lijn, heel toepasselijk, want zo voelde ik me op dat moment 😉 ) Eigenlijk alles was er dat je je kunt wensen. Oh ja, en airco. Wel zo fijn voor de warme dagen.

Vooral de bijzondere service en vriendelijkheid van het hotel viel me erg op. Toen we belden om te reserveren, onthielden ze meteen al onze naam. (Het kan aan mij liggen, maar ik ben heel slecht in een naam onthouden als ik iemand voor het eerst spreek en nog niet weet of ik de naam moet onthouden.) Na een dagje shoppen, eten en drinken kwamen we terug op de kamer en ontdekten we dat ze de gordijnen al dicht en de nachtlampjes aan hadden gedaan. Ook de sprei van het bed was al netjes eraf gehaald en opgevouwen.

Het ontbijt wordt dagelijks in het restaurant beneden geserveerd. We waren best wel moe en hadden ook een Lazy Sunday (tot 17.00 uur de kamer), dus een ontbijt op de kamer leek ons wel fijn. Als je dat voor 16 uur daags ervoor doorgeeft, komen ze het kosteloos brengen. Wij dachten er ’s ochtends pas aan. Dat was geen probleem, we konden alle wensen door geven en nog geen driekwartier later stonden er twee dienbladen vol verse broodjes, hartig en zoet beleg, sapjes, crepes, wafels en fruit klaar. Verrukkelijk! Het ontbijt mondde zo uit in een heuse zondagsbrunch.

Voor extra ontspanning kun je kosteloos gebruik maken van de spa faciliteiten in de Romeinse vleugel. Er is een stoomcabine, sauna, whirlpool en binnenzwembad. En daar zijn handdoeken genoeg aanwezig om te gebruiken. Het is geopend van 6.00 tot 23.00 uur, dus heerlijk voor ieder moment van de dag!

In de tuin vind je een fontein en enkele beelden. Wij keken vanuit onze kamer hierop uit. Via de achterkant van het terrein loop je zo het centrum van Utrecht in. Dan loop je ook nog langs de Brasserie, die bij het hotel hoort, en waar je op het terras of binnen van drankjes en lekker eten kunt genieten.

Was het wat ik had verwacht of gehoopt! Ja! Ik voelde me helemaal in de watten gelegd. Dat gevoel ontstaat natuurlijk net zo goed in een hotel of plek met minder of geen sterren, maar toch, de typische sfeer van luxe en weelde in combinatie met de historie die het pand uitademt vond ik voor een keer echt wel heel tof om mee te maken!

Zou ik er de hoofdprijs voor betalen? Waarschijnlijk niet. Dan kies ik er namelijk liever voor om vaker weg te gaan dan één keer heel prijzig. Maar wij profiteerden van een leuke deal en als dat een volgende keer week kan, zou ik er heel graag weer overnachten.

7 Reacties

 • Dionne

  Ziet er heel mooi uit. De laatste tijd kies ik steeds vaker voor een luxe of luxere hotel, omdat de comfort toch ook wel heel erg fijn is!

  Beantwoord
  • Lizette

   Afhankelijk voor de soort reis kies ik er ook steeds vaker voor. Toch wel heel lekker om na een dag citytrippen in een heerlijk comfortabel bed te duiken 🙂

   Beantwoord
 • ivonne

  Wat een heerlijk plekje om even tot rust te komen en genieten. Met zo’n mooie deal kan het ook voor ons binnen bereik komen.

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik had het toen echt even nodig (vond ik 😉 ) Zo’n deal maakt het wel extra aantrekkelijk hè?

   Beantwoord
 • Marcella Molenaar

  Voor mij iets te klassiek, maar klinkt als een heerlijk verblijf én goed arrangement! Fijn om je zo even te kunnen opladen!

  Beantwoord
  • Lizette

   Het was precies wat ik toen even nodig had. Mijn eigen slaapkamer zou ik zo niet wensen, maar ik vind dit soort kasteel kamers altijd wel iets romantisch hebben. Jij houdt meer van war moderner denk ik hè?

   Beantwoord
 • Een terugblik op 2018 in reizen - Reismuts.nl

  […] mijn zwangerschap best wel pittig was en lopen steeds lastiger werd, werd het een weekendje luxe in Utrecht. Voor het eerst sliep ik in een vijfsterrenhotel! Wauw! En de airco was zo onwijs aangenaam met de […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.