Hopelijk kunnen we de sneeuw en kou nu echt achter ons laten, want ik heb echt wel heel veel zin in het voorjaar! Net nu slaap me zo dierbaar is, werd het vorig weekend een uurtje korter. Een beetje jammer, want het was zo’n gezellig weekend, dat had wat mij betreft juist wel langer mogen duren. Maar het heerlijke prille zonnetje dat zo nu en dan doorbreekt maakt wel weer een hoop goed. Over dit en alle andere dingen die me de afgelopen maand bezig hielden vertel ik je graag weer meer in deze terugblik!

Het was een drukke maand op het werk. Onder andere ben ik met de AVG bezig geweest, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De wat? Nou, dat is per 25 mei a.s. de nieuwe wetgeving rondom persoonsgegevens. Als HR adviseur heb ik er veel mee van doen en schreef ik er onlangs een zakelijke blog over. Maar ook voor Reismuts ben ik ermee bezig. Ook al is deze blog geen onderneming, door jullie reacties op berichten heb ik beschikking over jullie naam en e-mailadres en dus moet ik onder de AVG per 25 mei netjes zorgen dat jullie weten hoe het met deze gegevens zit en zorgen dat alles veilig is. Dat had ik al goed geregeld hoor, maar met de aanstaande veranderingen heb ik de privacy verklaring aangepast en uitgebreid. En mocht je er vragen over hebben, dan mag je die natuurlijk altijd stellen!

Nu de reis naar de Filipijnen niet door gaat, hebben we meteen een nieuwe reis geboekt. We gaan naar Gran Canaria! Ik kijk er erg naar uit om mijn familie weer te zien die daar wonen. En natuurlijk ga ik genieten van wat het eiland te bieden heeft. Het is nog een beetje de vraag hoe actief ik op dat moment in de zwangerschap kan zijn, maar er zijn genoeg mogelijkheden, van chillen aan het zwembad voor de deur tot uitdagende wandelingen in de bergen.

Deze maand waren er ook veel gezellige momenten met familie en vrienden. Een etentje in Den Bosch met mijn leuke P&O-team, een lunch met vriendinnetjes in Eindhoven, dinertjes bij vriendinnen thuis. Vooral veel met eten dus 😉 De kids van mijn broer kwamen een weekend logeren. Dan kan en mag altijd (bijna) alles. Dat hakte er wel even in qua energie en slaap, maar de oneindig grappige opmerkingen en blijdschap van hen maakt alles goed.

Reismuts verbrak afgelopen maand alle records. De meeste bezoekers per dag, per maand, de meeste views. Ik vind het super leuk dat de blog zo goed gelezen wordt! Vooral het bericht over auteurs- en beeldrecht deed wat stof opwaaien. En via het bericht over mijn gewijzigde reisplannen kwam ik tot een leuke ruil met Fenna van Fashionchick. Zij gaat veel plezier beleven van de reisgidsen van de Filipijnen en ik ben heel blij met het leuke kettinkje dat ze me toestuurde 🙂

En hoe staat het met mijn zwangerschap? Goed hoor! Men zegt dat in het tweede trimester kwaaltjes als misselijkheid vaak verdwijnen. Nou, letterlijk op de dag dat deze termijn aan brak heb ik in 48 uur meer misselijkheid en vervelende wc bezoekjes ervaren dan in de complete drie maanden daarvoor. Virusje, iets verkeerd gegeten, geen idee maar een complete interne cleaning was het gevolg. Voor alle zekerheid ben ik even langs de verloskundige geweest om eventuele uitdroging in de gaten te houden. Dat viel gelukkig wel mee. Het was wel meteen een mooi excuus om naar het hartje te luisteren. Erg bijzonder!

Verder voel ik me wel goed. Meer energiek dan eerst, hoewel ik merk dat het belangrijk is een goede balans te houden en genoeg rust te nemen. Dat vind ik soms lastig, want ik wil zo veel en ik kan me (mede door de hormonen) ook druk maken om van alles en nog wat. Maar dat komt vast wel weer goed.

Afgelopen week heb ik voor het laatst mijn bijdrage aan Moeders voor Moeders kunnen doen. Tien weken lang heb ik thuis mijn plas in flessen bewaard. Omdat urine in het begin van een zwangerschap vol HcG hormoon zit, is dat erg nuttig om medicatie van te maken die vrouwen weer kan helpen bij het zwanger worden als dat niet vanzelf lukt. Ik weet als geen ander dat zwanger zijn niet vanzelfsprekend is, dus ik ben blij op deze manier mijn steentje, mijn plasje welteverstaan, bij te kunnen dragen.

De echo’s waren deze maand ook weer goed en mooi en cool en, tja, gewoon heel leuk! De aanstaande wereldburger groeit goed (ik ook…) en beweegt lekker (voel ik nog niets van). En inmiddels weten we wat het geslacht is… Het is wat ik al die tijd al vrij overtuigd dacht te weten. Mensen die me goed kennen weten dan wel genoeg 😉 Ik had verwacht de uitkomst meteen met de hele wereld te willen delen, maar om eerlijk te zijn vind ik het vooral belangrijk dat ons kuikentje tot nu toe gezond is en het goed doet. Dus van het geslacht wil ik geen big thing maken nu en houden we het nog een beetje voor onszelf, maar ik vertel het je later vast nog wel.

Voor nu wens ik je hele fijne Paasdagen toe!

Vertel, hoe was jou maand maart?