Eigenlijk al jaren wilde ik heel graag in de nazomer naar het gebied dat de Posbank genoemd wordt. Dan staat de heide namelijk in bloei en dat leek me schitterend om te zien. Afgelopen weekend waren Remco en ik op zondag toevallig vroeg wakker. Dat komt niet echt vaak voor. Toen ik zag dat het zonnetje scheen en in het weerbericht las dat vooral de ochtend en de middag mooi zouden blijven, hoefden we niet lang na te denken. Krap een uurtje later zaten we spontaan in de auto, onderweg naar de Posbank!

Vanaf Tilburg is het ongeveer 75 minuten rijden tot het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Dit is met de bewegwijzering eenvoudig te vinden. Dat we zo vroeg gingen had twee voordelen: er was gemakkelijk parkeerplaats te vinden en – nog veel belangrijker – tegen half 11 liepen er nog niet veel mensen in het gebied rond. Het was dus lekker rustig.

De Posbank is een stenen bank op een hoog punt met een fraai uitzicht over het gebied. De bank is een geschenk geweest voor het jubileum van meneer Pos, die in de vorige eeuw veel voor de natuur heeft betekend. De naam van het heidegebied is Nationaal Park Veluwezoom, maar in de volksmond noemen veel mensen het de Posbank.

Vanaf het bezoekerscentrum kozen we de route met de zwarte pijltjes. Deze is zo’n 5,5 km lang en op je gemak doe je er zo’n anderhalf uur over. Het eerste gedeelte gaat door een stukje bos. Al snel kom je op de bijzondere paarse heide. De route is vrij eenvoudig, met wat klimmetjes en kleine afdalingen. Ik vond het schitterend! Kijk maar mee 🙂

Het eerste stukje loop je door een groen bos.

Soms wilde ik even van het pad af wandelen.

Leestip: een avontuurlijke wandeling op de Veluwe. 

De Posbank is niet zo heel ver van de stad Almere vandaan. Wist je dat die stad erg leuk is voor een stedentrip? Kim van Ontdek je Bestemming vertelt wat je zoal kunt doen in Almere.

Ben jij al eens bij de Posbank op de Veluwe geweest?