Jarenlang ging menig kinderhart sneller kloppen in het land van graaf en gravin van Ooit. Bij de grens werd je verwelkomt met de ‘Ooit groet’ en kinderen waren er de baas. Acteurs speelden personages uit het verhaal en gaven kinderen een onvergetelijke dag.

In 2007 ging het park failliet. De deuren gingen op slot en het terrein in de verkoop. Stilletjes aan verdwenen de Reuzen, Sap, Kloontje, de Luie Lakei en alle andere figuren.

poort

Sinds dit jaar werd het park weer opengesteld. De natuur heeft terrein veroverd. Zo is de houten arena overwoekerd met klimop.

vast
arena

Maar nog steeds ademen delen er de sfeer van de ooit glorieuze Ooit tijd. Het roze kasteel steekt nog majestueus boven de boomtoppen uit. Het leger van Napoleon staat nog immer bevroren in de vijver bij Waterloo alsof de tijd stil is blijven staan.

roze kasteel
waterloo1

En zo is een prachtig wandelgebied ontstaan. Twee weken terug bracht ik er een stralende zondagmiddag door en dat leverde een leuke middag en mooie plaatjes op. De enige bewoners van het park die ik tegen kwam, zijn de kikkers die vrolijk rond springen. En de wind door de bomen… of is het misschien toch Stor de Bostor die je nog hoort jammeren…

kikker
bos

Het park vind je onder de naam Poort van Heusden. Je auto parkeer je op het industrieterrein en de toegang is gratis. Behalve bij evenementen, zoals de vlooienmarkt twee weken terug. Maar bijkomend voordeel, het roze kasteel heeft dan haar deuren open.

brug
weide

Ben jij wel eens in het land van Ooit geweest?