Vaak wordt de oude Koningsstad als hoofdstad van Marokko aangezien. Dat is ze niet. Wat Marrakech wel is, is de perfecte bestemming voor een citytrip. En ik ga je vertellen waarom!

Magische sferen

Ik hou ervan om op reis echt weg te zijn en verwonderd te worden. En dat is precies wat er in Marrakech gebeurt. Je wordt ondergedompeld in een wereld vol kleuren, geuren en gastvrijheid. Zodra je vanaf het vliegveld richting de oude stad rijdt, merk je al dat je echt in een andere wereld terecht gekomen bent. Eenmaal in je kamer in je riad aangekomen – want daar ga je natuurlijk overnachten – waan je je in een sprookje.

Budgetvriendelijk

Marrakech is een budgetvriendelijke bestemming. Met Transavia vlieg je voor zo’n € 170,- rechtstreeks vanaf Amsterdam. Vervolgens boek je een mooie riad in of dichtbij het oude centrum van de stad al vanaf € 35,- per nacht. Ook het eten is er niet duur. Fijn toch!

Op prima reisafstand

Een van de voorwaarden voor een ideale citytrip van een paar dagen is natuurlijk dat de bestemming niet te ver weg is. Binnen nog geen vier uur sta je al in Marrakech. Dat valt mee he?

Lekker eten

Er zijn meer dan genoeg restaurants in Marrakech, van simpel tot erg luxe en uitgebreid waar je als foodie erg blij van wordt. Ook het streetfood moet je zeker proberen. Het eten kent daar vaak een hoge omloopsnelheid, waardoor het vaak vers en goed is. De avondmarkt op Place Jemaa el Fna heeft ook veel lekkers te bieden. Wil je er nog meer van weten, boek dan een kookles om de Marokkaanse keuken je meer eigen te maken.

Vriendelijke mensen

Er heersen allerlei vooroordelen over Marokkaanse mensen. En ja, ik ben vast hier en daar afgezet met een te hoge prijs voor iets. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik alleen maar vriendelijke mensen heb ontmoet. Iedereen is aardig tegen je. Op een gegeven moment voelde ik me niet zo lekker en ik ben nog niet eerder zo vriendelijk door het personeel van de riad verzorgd. Ik denk dat het voor vrouwen wel prettig is om je enigszins netjes te kleden.

Het hele jaar door

Een citytrip naar Marrakech kun je het hele jaar door plannen. In de periode van de Ramadan is overdag vaak rustig(er). En hartje zomer is iets minder geschikt als je liever niet met 30 graden door een stad loopt. In de winter kan het sporadisch een keertje richting het vriespunt gaan, maar vaak is het klimaat zelfs dan ook aangenaam.

Geschikt voor vriendinnen, stelletjes en gezinnen

Of je nou met je vriendinnen wilt gaan shoppen, met je partner een romantische getaway zoekt of met het hele gezin op pad wilt, een citytrip Marrakech is altijd goed. De souks zullen de shopaholics verblijden. Tapijten, schalen en borden, tassen, sjaals, kruiden, je vindt er werkelijk van alles. En wat dacht je van met de lady’s genieten van een traditionele hamman behandeling.

Met de charme van de stad kan het niet anders dan dat je samen met je liefje de romantiek voelt. Als cultuurliefhebber vind je de theologische school Medersa Ben Youssef, het schitterende Bahia paleis met alle mooie tegeltjes en de ruïnes van het Badia paleis indrukwekkend. (Ook als je niet persé van cultuur houdt, wil je deze top bezienswaardigheden zien hoor 😉 )

De kleurrijke botanische tuin Jardin Majorelle vinden kinderen vaak heel tof. En de bijzondere slangenbezweerders op het Place Jemaa el Fna plein zullen je kids niet snel meer vergeten. Er is echt zoveel te zien en te doen in Marrakech voor jong en oud!

Staat Marrakech al bij jou op de planning?