De grote hobby van Remco is karper vissen en ondanks mijn mening over vissen en dierenliefde gaf ik hem een lang weekend cadeau voor zijn verjaardag. Vier dagen met zijn tweeën bij Old Pollard Lake in een houten chaletje aan de waterkant in Frankrijk. Hoe het was? Heerlijk! Zelfs voor een niet-visfan!

Omdat ik er weinig verstand van heb, ben ik via The Carp Specialist gaan zoeken naar een goede bestemming. Dat is een Nederlandse organisatie die echt een tien verdient voor klantvriendelijkheid. Niet alleen wilden ze al mijn vragen netjes beantwoorden, ook het contact na de boeking was bijzonder leuk. We ontvingen voor vertrek zelfs een persoonlijke videoboodschap!

old pollard lake

Old Pollard Lake ligt in het kleine plaatsje Linay op ongeveer 2,5 uur rijden van Tilburg af. Dat is in de Ardennen in Noord Frankrijk. Het wordt beheerd door Jos, een vriendelijke Nederlander. Lekker makkelijk om te communiceren, want wat is het Franse woord voor voerboot? De visplas dankt haar naam aan de oude wilgen die je er ziet en er zijn drie verschillende stekjes (visplekjes), waaronder ons chalet.

Lees ook: tips voor hoe je een visvakantie leuk houdt voor iedereen

Het chalet bij Old Pollard Lake is geschikt voor vier personen met een slaapkamer voor twee en een slaapbank. Er is een keukentje, badkamertje met douche en een fijne veranda met BBQ. De gezamenlijke WC vind je 50 meter verderop. Er mag één persoon vissen met drie hengels, de andere drie zijn niet-vissers. Zo wordt voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd in de vijver van Old Pollard Lake hengelen. Let wel, het is een hutje bedoeld voor vissers. Die zijn gewend aan heel back to basic. Het chalet is fijn, maar past ook bij die sfeer.

old pollard lake

old pollard lake

Fijne ervaring bij Old Pollard Lake

Ik heb zo mijn gedachten over vissen en dierenwelzijn, maar ik moet eerlijk zeggen: de regels die bij Old Pollard Lake gelden borgen het welzijn wel optimaal. Naast het aantal vissers zijn er namelijk allerlei verplichtingen op de verzorging van de karpers wanneer je ze vangt. En Jos houdt natuurlijk een oogje in het zeil.

Wat ook heel handig is, is dat je een schepnet, onthaakmat en weegmat gratis mag lenen bij Old Pollard Lake. Deze dingen worden het meest nat en smoetsig (vergeet vooral niet de geur!) en dus is het fijn dat je die dus niet zelf mee hoeft te nemen en nat mee terug moet nemen. Je hengels, voerboot en dergelijke natuurlijk wel.

Aan de waterkant waan je je helemaal alleen met de natuur. Fluitende vogeltjes, koeien in de verte en verder alleen de wind door de bomen. Ik vond het echt heerlijk en ik ben bij Old Pollard Lake helemaal tot rust gekomen. En Remco? Ja, die was happy met zijn hengels in de weer en de karpers die hij ving !

old pollard lake

Om alle visspullen goed mee te kunnen nemen (vooral de lange hengels) heb je een ruime auto nodig. Voldoet je eigen auto niet, dan kun je er natuurlijk ook een huren. Voor een goede vergelijking kun je terecht op EasyTerra. Dat vind ik een erg handige site, want je kunt er makkelijk de juiste auto vinden door de opties van verschillende autoverhuurders te vergelijken. Alle opties en kosten worden duidelijk weergegeven en vervolgens kun je direct je keuze boeken.

Lijkt het jou wat om te gaan vissen?