De lentezon breekt door, de vogels fluiten vrolijk, dan weet je dat het tijd is voor nieuwe avonturen met de camper. Het seizoen is officieel begonnen! Wat is een betere manier dan dit jaar van start te gaan dan met een campervakantie in Zeeland? Zeeland was altijd al een favoriete provincie voor vakanties. Zeker voor camperaars is het een fijne bestemming. Met onze camper zijn we langs verschillende mooie plekjes van deze waterrijke provincie gereden. Van de bruisende Brouwersdam tot de gezellige drukte van Vrouwenpolder; ik deel met jullie mijn top 5 plekken in Zeeland voor de ultieme campervakantie en de best passende camperplaats in Zeeland.

1. Brouwersdam

Met stip bovenaan vind ik de Brouwersdam de leukste camperplek in Zeeland. Dit is niet zomaar een plek, maar een ervaring op zich. Voor liefhebbers van windsurfen en kitesurfen is dit een waar paradijs. En datv maakt de dam juist heel erg leuk voor mensen die van leven houden. De dam, die de Noordzee van het Grevelingenmeer scheidt, is daarmee bijna een vakantiebestemming op zich. Met de camper zoek je zelf een plekje uit om een dagje te staan. En vanaf hier kijk je naar de watersporters, de zeehonden die gedag komen zeggen en geniet je van het zonnetje. Ook kun je vanaf hier mooie strandwandelingen maken. Je mag er blijven tot de zonsondergang. Wil je blijven overnachten, kies dan een camperplek direct bij de dam. En check voor vertrek nog wel even de uit-agenda. Want soms zijn er festiviteiten waardoor je met je camper de Brouwersdam helaas niet op kunt.

Campertip: Camperpark Zeeland in Kerkwerve ligt dicht bij de Brouwersdam. En hou je van iets meer luxe, recreatiepark Klaverweide ligt op 15 minuten afstand. Daar kun je kiezen voor privé sanitair en voor kinderen is er veel vertier.

2. Vrouwenpolder

Een ander juweeltje in Zeeland is het dorp Vrouwenpolder. Vooral rond Hemelvaart verandert dit rustige dorpje in een bruisend hart van festiviteiten. Wij vielen twee jaar geleden tijdens onze campervakantie in Zeeland met onze neus in de boter. De kermis die dan plaatsvindt, is een jaarlijks hoogtepunt voor jong en oud. Enkele spannende attracties, verse oliebollen en de nostalgische kermisattracties zorgen voor een kei gezellige sfeer. En het mooie is dat de ritjes op de kermis helemaal niet duur zijn. Zo is het nog eens leuk voor je portemonee om je kinderen te laten smincken of jezelf op wat lekkers te trakteren op de kermis. ’s Avonds treden er artiesten op en kun je tot de late uurtjes dansen. Vanaf de campings en camperplaatsen in de omgeving ben je zo in Vrouwenpolder. En hou je meer van de rust, of zoek je beide, ook dan is dit echt een heerlijke plek.

Campertip: Camperplaats Vrouwenpolder is eenvoudig, maar prima en, je raadt het al, zo goed als in Vrouwenpolder.

3. Het Verdronken land van Saeftinghe

Voor een totaal andere ervaring neem ik je mee naar het Verdronken land van Saeftinghe. Dit ligt aan de Schelde en is het grootste brakwatergetijdengebied van Europa. Het is een erg bijzonder en waterrijk landschap. Als natuurliefhebber kom je hier helemaal tot rust. En biedt tijdens je campervakantie in Zeeland een fijne afwisseling met de kust, de zee en de dorpjes. Pluspunt vind ik ook dat het Verdonken land nog niet door de groepen toeristen is ontdekt, dus het is er echt lekker rustig om te wandelen.

Campertip: Camperparking de Griete ligt tegen het natuurgebied aan, dus is een perfect startpunt voor je wandelingen hier.

4. Zierikzee

Je kunt natuurlijk twisten welke stad het leukste is voor een campervakantie in Zeeland. Wat mij betreft is dat Zierikzee. Deze stad heeft een rijk verleden. De prachtige oude haven, monumentale gebouwen en gezellige terrasjes maken het een leuke stad voor een wandeling. Het centrum is compact, waardoor je gewoon lekker vrij door de straten kunt dwalen. Camperplaatsen in de buurt bieden een comfortabele uitvalsbasis om deze historische stad te verkennen.

Campertip: Camperplaats Nieuwerkerk ligt niet in de stad zelf, maar is wel fijn en met de stad binnen bereik, zeker met de fiets. Camping Zierikzee ligt wel dicht tegen de stad aan.

5. De Deltawerken

Een bezoek aan Zeeland zou niet compleet zijn zonder de Deltawerken te hebben gezien. Dus deze horen ook in de top van leukste plaatsen voor een campervakantie in Zeeland. De Deltawerken zijn gebouwd om het land tegen het water te beschermen en zijn een waar toonbeeld van Nederlandse ingenieurskunst. Zelfs internationale toeristen komen de Deltawerken bekijken.. Dus dan mag je dat ook wel doen als toerist in eigen land. Het meest bekende de hiervan, de Oosterscheldekering, wordt soms wel eens het achtste wereldwonder genoemd. In het informatiecentrum kun je meer leren over dit megaproject.

Campertip: Camperplaats Westerschouwen ligt op een steenworp afstand en vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de omgeving.

Bonustip: Neeltje Jans

Hoewel mijn lijst officieel vijf plekken telt, kan ik het niet laten om Neeltje Jans als bonustip toe te voegen. Dit eiland, onderdeel van de Oosterscheldekering, is ten eerste een goede plek om meer te leren over de Deltawerken. Daarnaast is er ook een waterpark dat erg leuk is, zeker als je een campervakantie met kinderen in Zeeland houdt. Ook vind je er de viswinkel Neeltje Jans. Daar kun heerlijke verse vis, schaal- en schelpdieren kopen voor op de barbecue als je terugbent bij je camper.

Campertip: Camping Neeltje Jans is de beste uitvalsbasis als je graag hier wilt overnachten.

Campervakantie in Zeeland

Een campervakantie in Zeeland betekent een gezellige vakantie met stranden en de zee, prachtige landschappen en lieflijke Zeeuwse dorpjes. Of je nou van rust houdt of liever een actieve vakantie houdt met watersporten, in Zeeland is het allemaal mogelijk. Helaas ben je niet de enige die Zeeland een fijne bestemming vindt. Het leuke van een campervakantie vind ik dat je ter plekke kunt zien waar je gaat slapen. In een hoogseizoen raad ik je aan toch even vooraf een camperplaats in Zeeland te reserveren, zodat je verzekerd bent van een plek.

Onze reizen door Zeeland zijn mijn favoriete herinneringen van onze vakanties in eigen land. De zon schijnt er vaak, en zo niet, de wind blaast de wolken wel van de zon vandaan. Eerder deelde ik ook mijn favoriete strandwandelingen in Zeeland.