fbpx
Reizen en zo

Vier keer vrij!

 • 10 oktober 2015

Meestal schrijf ik ’s avonds en zelfs als mijn agenda wat drukker is, kan ik ’s avonds wel gaatjes vinden om nieuwe berichten te schrijven. Maar deze week is echt voorbij gevlogen! Door de files was ik helaas vaak pas later thuis en zo nu en dan had ik wat dingen gepland staan, waardoor de gaatjes even wat minder makkelijk te vinden waren. Maar ze zijn er altijd 😉 En zo moest ik er opeens aan denken. Wat ik zo heerlijk vind aan reizen: vrijheid!

De wijde wereld intrekken geeft mij een vrij gevoel op verschillende manieren. Herken jij ze ook?

🙂 Vrij in doen
Van opstaan tot slapen gaan mag je helemaal zelf weten wat je gaat doen. Erop uit trekken, een stad bezoeken, aan het strand liggen of simpelweg van de omgeving genieten, alles kan en alles mag, iedere dag opnieuw. Je kunt op reis doen waar je zin in hebt, heerlijk!

🙂 Vrij in tijd
Je ontkomt er thuis haast niet aan dat je agenda altijd deels gevuld wordt door je omgeving. Je moet op tijd op je werk verschijnen, bij de tandarts zijn, op tijd eten voor je gaat sporten, voor sluitingstijd in de winkel … vul maar verder in. Ok, het openbaar vervoer werkt in het buitenland ook op tijdschema’s (of meestal 😉 ), maar mis je de bus? Geen probleem, dan pak je de volgende. Je hebt op reis immers (vrijwel) alle tijd van de wereld!

DSC_0694

🙂 Vrij in zijn
Thuis heb je allerlei rollen te vervullen,binnen je familie of op je werk, op reis ben je … op reis. Een reiziger. Je ontmoet mensen die niet weten welke rollen je allemaal hebt en je kunt zijn wie je wilt zijn. Mijn ervaring is dat er een mega grote acceptatie onder reizigers is, ongeacht wie je bent, en dat voelt ontzettend welkom!

🙂 Vrij in denken
Wanneer je gaat reizen, blijven “Dat kan niet” en “Dat hoort niet” thuis. Onderweg heb ik al vaak mensen ontmoet die hun droom leefden, de wereld over reizen, een boek schrijven, werken met dieren. Allerlei dromen die thuis misschien wel zouden worden afgedaan als niet realistisch zijn toch echt werkelijkheid geworden. Ik krijg op reis ook vaak inzichten die oude denkpatronen doorbreken en weer nieuwe deuren open zetten. En waar een wil is…

En nu ga ik genieten van mijn vrije weekend 😀

8 Reacties

 • Linda | One Day Trip

  Helemaal mee eens. Nummer 1 en 2 sowies, maar ook 3 en 4 herken ik absoluut! Geniet van je weekend!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Leuk dat het herkenbaar is 🙂 Jij hebt straks een zee van vrijheid!! Fijn weekend!

   Beantwoord
 • Sigrid

  Echt heeel herkenbaar 🙂 Geniet van je weekend!!

  Beantwoord
 • Sabine

  Inderdaad! Helemaal mee eens 😀 Ik geniet met je mee dit weekend 😉

  Beantwoord
 • Mellisa

  Fijn zo een artikeltje over waarom reizen zo fantastisch is <3

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.