De lente begint er alweer aan te komen, wat betekent dat het bijna tijd is om weer te gaan kamperen. Voor velen is dat een feestje, maar het levert vaak ook wel een beetje stress op. Zo zal je niet de eerste zijn die vergeten is om de haringen mee te nemen, of vervelender nog, de tent. Wanneer je gaat kamperen in Nederland neem je natuurlijk aardig wat spullen mee, met de steeds veranderende weersomstandigheden. Er zijn een aantal spullen die vaak nog wel eens vergeten worden. Van een fiets of elektrische fatbike tot haringen: deze spullen mag je niet vergeten wanneer je gaat kamperen in Nederland.

Zit alles goed vast?

Iets wat je sowieso mee moet nemen, zijn haringen en een hamer. Soms is de grond hard, of sla je een haring krom. Daarom is het aan te raden om voldoende haringen mee te nemen. Ook het meenemen van een hamer is handig, anders wordt het lastig om de haringen in de grond te slaan. Neem daarnaast ook ducttape en tie-wraps mee. Deze zijn perfect om snel dingen te maken, wanneer deze stuk zijn gegaan. Een voorbeeld is een gat in de tent: dit kun je makkelijk “repareren” met een stuk ducttape.

Vermaak jezelf tijdens de vakantie

Je wil natuurlijk niet dat je je gaat vervelen tijdens de vakantie. Kies er daarom voor om een fiets of elektrische fatbike mee te nemen. Zo kun je op een gezonde manier de omgeving verkennen, terwijl je geniet van het zonnetje. Ook op de regenachtige dagen wil je jezelf kunnen vermaken. Neem daarom een aantal bordspellen mee, zodat je samen met de rest van het gezelschap kunt genieten van een leuk spel.

Belangrijke documenten meenemen

Als laatste zul je ook belangrijke documenten mee moeten nemen, die natuurlijk goed bewaard moeten blijven. Zo zul je een legitimatiebewijs, een rijbewijs en contant geld mee moeten nemen, voor het geval je ergens niet kunt pinnen. Ook is het handig om verzekeringspapieren en schadeformulieren mee te nemen, mochten ze nodig zijn. Moet je een langer stuk rijden, of heb je een auto die je al eens eerder in de steek heeft gelaten? Sluit dan zeker een wegenwacht abonnement af. Zo ben je overal op voorbereid. Als laatste is het handig om een EHBO-koffer mee te nemen. Je hoopt natuurlijk dat er niets gebeurt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien sla je per ongeluk op je vinger, in plaats van op de haring. Dan is het toch fijn om een verband bij je te hebben. Veel plezier met kamperen!