We zitten alweer dik in het nieuwe jaar. De afgelopen weken zijn best wel even pittig geweest, omdat ik na vijf maanden verlof weer ben gaan werken. Des te leuker was het om bepaalde reiswensen om te zetten in reisplannen! En om verder te dromen natuurlijk. Ik neem je mee in mijn reisplannen en dromen voor dit jaar.

Naar de Waddeneilanden

Ik heb al heel wat eilanden bezocht, van de Indonesische Gili’s tot aan de Ballestas eilanden in Peru. Maar onze Waddeneilanden… schaam, schaam. En nu komt het er eindelijk van! Gisteren vierden Remco en ik onze verjaardagen voor familie. En Remco verraste mij met een early verjaardagskado. Een lang weekend Texel! Het is precies het weekend in februari voorafgaand aan mijn verjaardag. Plus de lieverd heeft ook nog eens op mijn verjaardag vrij gevraagd op mijn werk. (Dankjewel collegaatje!) 🙂 We gaan met onze Mats en mijn mams naar een Roompot huisje. Ik heb er nu al zin in!

Waar ik ook heel enthousiast over ben, zijn de eerste vliegtickets die we voor dit jaar hebben gekocht. We gaan in april naar…. (tromgeroffel) …. Jordanië! Ruim acht jaar geleden ben ik in mijn up door het schitterende land gereisd. En ik vind het super om nu met mijn gezinnetje terug te gaan. Na wat advies van andere reislustige ouders hebben we besloten om met een huurauto het land zelf te gaan verkennen. We vliegen op Amman en de route hebben we nog niet helemaal duidelijk, maar een bezoek aan Petra en een nachtje in de Wadi Rum woestijn zullen zeker niet ontbreken.

Ook leuk: een terugblik op het jaar in reizen

monastery petra jordanië

Korte tripjes

Voor het weekend van Hemelvaart eind mei zoeken we nog een bestemming. We willen immers optimaal gebruik maken van de betaalde vrije dagen en van het gratis vliegen met kleine Mats. Het liefst boeken we een goedkope vliegticket naar een onbekende stad. Tirana of Boekarest of zo. Tips zijn natuurlijk welkom!

In juni hebben we een extra lang weekend in Noord Frankrijk geboekt. Het weekendje vissen is vorig jaar zo goed bevallen, dat we het wel leuk vinden om dat weer te gaan doen. Lekker knus met zijn drietjes in een challetje aan het water, het klinkt als muziek in mijn oren.

De tweede helft van het jaar

Dan hebben we ook al wat dromen over de vakantie van eind juli en begin augustus. We gaan in ieder geval met de auto, maar we weten nog niet precies waarheen. Montenegro lijkt ons schitterend, maar is ook een eind rijden en daarom nu niet zo geschikt voor twee weken denk ik. Slovenië trekt ons ook heel erg. Alleen daar zijn meer mensen het over eens en we willen liever wat minder volle en minder toeristische plekken. Dan is er nog de vraag, kopen we een tent of huren we tenten/ hotelkamers/ appartementen. Aangezien we met Mats al genoeg mee sjouwen, denk ik dat het laatste het zal worden.

Richting de feestdagen

En verder… eh, daar hebben we nog niet over nagedacht. Oud & Nieuw vieren we traditioneel niet in Nederland. En ergens in oktober zou een goedkope vlucht ergens heen ook wel tof zijn. Maar dat zien we dan wel. Nu ga ik eerst eens wat hotels voor Jordanië uitzoeken 🙂

Wat zijn jouw reis plannen en dromen voor 2019?