Eerder schreef ik over hoe geweldig ik Lombok vind. Zo mooi, authentiek en veelzijdig. Het eiland wordt omringd door meer dan 25 kleinere eilanden, “gili” genaamd. En de bekendste drie zijn Air, Meno en Trawangan, oftewel de gili’s. Ik verbleef op gili Trawangan en ik heb een dagtripje naar Meno gemaakt. Een bezoek aan deze tropische pareltjes mag absoluut niet ontbreken tijdens je reis door Indonesië. En dit is waarom!

# Palmbomen, hagelwit zand, kraakblauwe zee, need I say more?

# Je bent er in een half uurtje per boot vanaf Bali of Lombok. Ook ideaal om je reis van Lombok naar Bali of visa versa te verbinden.

DSC_8794

# Voel je Robinson Crusoe op het kleinste eilandje Meno, met maar een handje vol bewoners en bezoekers.

# Klein simpel hutje of luxe resort met zwembad, je vindt het allemaal op de gili’s. En, nog beter, het één verpest het ander niet qua sfeer.

# Je vindt er de mooiste schelpen.

DSC_8670

# Het is er prachtig om te snorkelen. Ik heb vlak voor de kust zelfs minutenlang achter een mega grote zeeschildpad gesnorkeld. Geweldig!

# Er zijn geen auto’s op de eilandjes. De eilandjes zijn zo klein, je kunt alles gemakkelijk op je slippers doen of je huurt een fiets.

DSC_8926

# Voor een echte hippie vibe moet je naar Trawangan. De sfeer, relaxen op de loungekussens aan het strand, heerlijk eten, leuke winkeltjes, het klopt helemaal.

# En voor dansen tot in de laatste uurtjes ben je bij Gili T ook aan het juiste adres. Reggae, salsa, swingen met die heupen!

# De kans dat je de Bromo vulkaan vanaf Lombok ziet, is vrij klein. Maar bij zonsopkomst vanaf één van de gili’s zie je de contouren wel!

DSC_8694

# Op Gili T is een leuke hangout in het zuiden waar iedereen komt genieten van de zon die bij Bali onder gaat.

# Op de gili’s is waar magic happens 🙂