Eerder schreef ik over hoe geweldig ik Lombok vind. Zo mooi, authentiek en veelzijdig. Het eiland wordt omringd door meer dan 25 kleinere eilanden, “gili” genaamd. En de bekendste drie zijn Air, Meno en Trawangan, oftewel de gili’s. Ik verbleef op gili Trawangan en ik heb een dagtripje naar Meno gemaakt. Een bezoek aan deze tropische pareltjes mag absoluut niet ontbreken tijdens je reis door Indonesië. En dit is waarom je de gili’s moet bezoeken!

Palmbomen, hagelwit zand, kraakblauwe zee, need I say more?

Je bent er in een half uurtje per boot vanaf Bali of Lombok. Ook ideaal om via de gili’s te bezoeken je reis van Lombok naar Bali of visa versa te verbinden.

DSC_8794

Voel je Robinson Crusoe op het kleinste eilandje Meno, met maar een handje vol bewoners en bezoekers.

Lees ook: de mooiste plekken op Java

Klein simpel hutje of luxe resort met zwembad, je vindt het allemaal op de gili’s. En, nog beter, het één verpest het ander niet qua sfeer.

Je vindt er de mooiste schelpen.

strand schelpen

Het is er prachtig om te snorkelen. Ik heb vlak voor de kust zelfs minutenlang achter een mega grote zeeschildpad gesnorkeld. Geweldig!

Er zijn geen auto’s op de eilandjes. De eilandjes zijn zo klein, je kunt alles gemakkelijk op je slippers doen of je huurt een fiets.

gili

Voor een echte hippie vibe moet je naar Trawangan. De sfeer, relaxen op de loungekussens aan het strand, heerlijk eten, leuke winkeltjes, het klopt helemaal.

Ook leuk: to do in en rond Ubud

En voor dansen tot in de laatste uurtjes ben je bij Gili T ook aan het juiste adres. Reggae, salsa, swingen met die heupen!

De kans dat je de Bromo vulkaan vanaf Lombok ziet, is vrij klein. Maar bij zonsopkomst vanaf één van de gili’s zie je de contouren wel!

Gili

Op Gili T is een leuke hangout in het zuiden waar iedereen komt genieten van de zon die bij Bali onder gaat.

Op de gili’s is waar magic happens 🙂 Daarom moet je tijdens je rondreis door Indonesië absoluut de gili’s bezoeken!