Er is inmiddels al heel wat kraamvisite voor onze kleine Mats op bezoek geweest. Wat is hij al verwend met zoveel liefde, aandacht, knuffels en toffe kadootjes! Ga jij binnenkort op kraamvisite bij het nieuwe wereldburgertje van reislustige ouders? Dan heb ik enkele ideeën voor je verzameld.

Persoonlijk vind ik houten speelgoed erg mooi. En dat is er genoeg te vinden met een knipoog naar reizen. Zoals een klein vliegtuigje waar de baby al snel mee kan spelen (of zijn tanden in kan zetten). Op reis worden natuurlijk de nodige foto’s gemaakt. Met een houten cmera kan de kleine er zelf mee spelen. Houden de ouders van Afrikaanse avonturen, dat kun je aan de kleine doorgeven met een setje safari figuurtjes.

Een houten loop- en duwwagentjes in de vorm van een vliegtuig is ook heel tof èn origineel. Dit is wel een iets duurder kado dan de andere ideeën, maar misschien kun je het samen met anderen geven, bijvoorbeeld bij een babyshower.

Wat ik een verrassend leuk idee vond, is Mats zijn eerste spaarpot met de tekst “Someday I’ll travel the world”. Dan kan hij alvast gaan sparen voor zijn wereldreizen ooit 😉

Kleertjes zijn natuurlijk altijd leuk om te geven en om te krijgen. En die zijn er genoeg te vinden met avontuurlijke teksten erop of je kunt het zelf laten bedrukken. Vaak zie je de tekst “Hello World”, maar er zijn ook andere mogelijkheden. 

Ken je dat spelletje met “er komt een vliegtuig aangevlogen, zo in je mondje” waarbij je de kleine een hap eten geeft? Nou, dat kan echt met lepel in de vorm van een vliegtuig. Een van hout bijvoorbeeld van Donkey. Het lepelgedeelte zelf is van metaal.

Er is een sjiekere variant, Zilverstad heeft namelijk een verzilverde kinderlepel in de vorm van een vliegtuig. Op de vleugels of romp kun je de naam van de kleine laten graveren, waarmee het kado persoonlijker wordt. Geef je liever een siliconen lepel, die zijn er uiteraard ook in vliegtuigvorm. En soms zelfs in een pakketje met een leuke slabber vol vliegtuigen erbij.

Het duurt nog wel even tot de kleine wereldburger zijn of haar eigen bagage zelf gaat meenemen. Je kunt hem of haar wel alvast voorbereiden met een eerste rugzakje of koffertje. Wij kregen een koffertje dat ook nog eens gepersonaliseerd is met de naam van Mats erop, heel uniek! 

Veel van de bovenstaande ideeën vind je online bij mijn blauwe vriend bol.com. Wil je nog meer ideeën opdoen? Loop dan eens binnen bij de Travel Store in de Waalse kerk in Dordrecht. Deze ‘store’ verzorgt reizen op maat en heeft daarnaast hele toffe travel gadgets, ook voor de kleintjes. Denk bijvoorbeeld aan kinderatlassen, kleurboeken van de wereld en leuke vakantiespelletjes, of een leuk geschenkpakket.

Veel plezier met geven! 

Dit bericht bevat affiliate links. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij Contact & Samenwerken.