Eerder deelde ik mijn mooiste verre reizen met je. Naast verre reizen geniet ik altijd heel erg van citytrips. Door de jaren heen heb ik die ook al veel gemaakt. Soms met de auto, soms met het vliegtuig. Ik heb er eens goed over nagedacht en deel mijn vijf favoriete citytrips met je. En natuurlijk vertel ik je waarom deze favoriet zijn.

Rome – 2010 & 2017

Misschien heb je het al eerder op Reismuts gelezen. Van alle favoriete citytrips is Rome echt mijn all time favoriete stad ter wereld. Ik hou van de sfeer die doordrongen is met een boeiende geschiedenis en tegelijkertijd modern is. De schitterende gebouwen, het lekkere eten, shoppen. Deze stad is het voor mij echt helemaal! Niet zo gek dat ik er al twee keer naar toe ben geweest.

Ook leuk: de lekkerste zaakjes in Rome

Istanbul – 2016

Een van de leukste dingen van reizen is om verwonderd te worden. Nu ga ik voor een citytrip van een paar dagen niet al te ver, maar met zo’n vier uur vliegen beland je in Istanbul al in een totaal andere wereld. De stad ligt zowel in Europa als in Azië en doet erg oosters aan. Wist je dat ze voorheen Constantinopel heette en van groot belang was in het Romeinse Rijk? Daar zie je nog veel restanten van tussen de vele moskeeën.

Lissabon – 2015

Mijn eerste kennismaking met Portugal was meteen goed. Wat een onwijs leuke stad is Lissabon! De wijken zijn erg verschillend, waardoor het lijkt of je steeds in een andere stad terecht komt. Die variatie vind ik erg leuk. Het kasteel in het centrum trekt natuurlijk je aandacht, ook de wijk Alfama met de vele trappetjes en Belèm aan de kust zijn heel fijn.

Ook leuk: Fado muziek en meer in Bairro Alto in Lissabon

Sevilla – 2017

Tijdens mijn rondreis door Europa deed ik deze stad in Andalusië als laatste aan en was de bedoeling om te relaxen. Dat lukt er erg goed! Zelfs in de winter is het er aangenaam warm, waardoor je de hele dag buiten kunt doorbrengen. De Moorse invloeden in de architectuur vind ik erg mooi. En dan nog te zwijgen over het eten… Daar hebben ze echt de allerlekkerste tapas die ik voor je op een rij heb gezet in deze tapas gids!

Ljubljana – 2015 & 2019

Soms is het niet persé de stad, de geschiedenis, het lekkere eten of de gebouwen in een stad die mijn hart stelen. Soms is het de herinnering die er gemaakt is. En dat is de reden dat de Sloveense hoofdstad in dit rijtje van favoriete citytrips thuis hoort. Ruim vier jaar geleden vroeg Remco mij er ten huwelijk na een bijzonder romantische dag. Zoiets blijft me natuurlijk voor altijd bij. Dit jaar gingen we met ons gezin een dag terug. Even weer de herinnering ophalen.

Wat zijn jouw favoriete citytrips?