fbpx
Portugal

Een wandeling door Belém in Lissabon

 • 17 januari 2016

Eind vorig jaar bracht ik een lang weekend in Lissabon door. Ik raakte er niet uitgekeken. Eerder deelde ik mijn favoriete plekken in de oude wijk Alfama met je. De tweede dag wandelde ik door de wijk Belém. Een gebied langs de waterkant met weer een heel andere sfeer.

Als ontdekkingsreiziger voel je je in deze wijk helemaal thuis tussen de grootheden. Ik heb voor het gemak een wandelroute gemaakt langs verschillende hotspots. Deze kun je makkelijk in een halve dag doen. Er is geen metrostation, dus je hebt een bus of taxi nodig om er te komen.

Begin bij Mosteiro dos Jerónimos, een schitterend 16 eeuws klooster in gotische stijl. De buitenkant is al adembenemend mooi met alle details, wacht maar tot je binnen bent! Een bezoek aan de kerk (rechts) is gratis en zeker de moeite waard.

kerk

Bezoek ook het klooster zelf met haar binnenplaats. Foto-fans kunnen zich uitleven met alle doorkijkjes daar. Je betaalt € 10,- p.p. entree, of maak gebruik van een combideal met een andere hotspot, bijvoorbeeld het naast gelegen museum.

binnenplaats

Vanaf daar wandel je naar de overkant van de straat door het park en langs de fontein af naar de waterkant. Daar kom je bij Padrao dos Descobrimentos, een gigantisch monument dat bijna de rivier de Taag in lijkt te glijden met al zijn ontdekkingsreizigers erop. Op de grond ervoor vind je een grote wereldkaart met alle veroveringen van Portugal.

monument

Als je langs het beeld af tuurt, zie je in de verte de Golden gate look-a-like (Ponte 25 de Abril) en het Cristo Rei beeld aan de overkant. Vooral de brug lijkt een stuk dichterbij dan hij werkelijk is. Als je in bent voor een stevige wandeling, kun je langs de boulevard die kant op, maar er zijn ook andere manieren 😉 Daarover een andere keer meer.

Loop vervolgens over de boulevard richting het oosten. Je zult nu vast wel trek hebben gekregen! Bij À Margem kun je pauzeren voor een lekkere lunch. Bij mooi weer zit je buiten en als het te koud wordt, houden de glazen wanden de wind tegen, maar kun je nog steeds van het mooie uitzicht genieten.

Vervolg je wandeling langs de waterkant en dan kom je uiteindelijk bij de toren van Belém. Eerlijk gezegd vond ik deze een beetje tegen vallen. Je wordt door de stad ook zo verwend met al het moois. Maar het gebouw hoort als toonbeeld van de wijk eigenlijk wel bij je bezoek. Een betaald bezoek aan de binnenkant kun je wel echt overslaan.

toren belem

Op het parkeerterrein staan taxi’s en tuctuc’s te wachten om je naar de volgende bestemming te brengen.

Wil je meer weten over de tijd van de ontdekkingsreizen, huur dan een gids in via Get Your Guide.

Ben jij ook in Lissabon geweest? Wat vond je van de stad?

3 Reacties

 • Sabine

  Ja! Ik vond dat klooster echt heel mooi. Houd sowieso van kloosters en mooie gebouwen. De toren was ook leuk, maar niet zo mooi als het klooster 😀 Lissabon is trouwens een geweldige stad!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik vond het klooster ook schitterend. Lissabon heeft me enorm positief verrast, zoveel moois te zien. 🙂

   Beantwoord
 • 5 reisdilemma's bij het kiezen van de volgende bestemming - Reismuts.nl

  […] Hoezeer ik ook van de bergen hou, kies ik toch voor water. Het kan een meer zijn of een rivier. In veel steden is er gezelligheid langs de waterkant te vinden en dat spreekt me erg aan. Zoals de stadstrandjes aan de Spree in Berlijn en de boulevard aan de Taag in de wijk Belém in Lissabon. […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.