wandeling door het bos

Voor mij draait het bij hiken om de beleving. Het opsnuiven van de lucht of het aanschouwen van natuurlijke hoogtepunten: niets is zo puur als vrij en comfortabel erop uit te gaan voor een wandeling in de natuur. Remco en ik zijn er verslaafd aan en die passie delen wij maar al te graag. 

Adidas deelt die passie met ons, het merk kent met de Adidas NMD een schoen voor de moderne hikers. Voor wandelaars zoals wij eigenlijk. Het is een sportieve schoen die alles in huis heeft om de hikers meer plezier te bezorgen tijdens een tocht. Ik deel graag wat onderscheidende kenmerken van de Adidas NMD. 

De pasvorm

Een eerste blik op de schoen deed mij direct denken aan oneindig comfort. Adidas NMD kent een sportieve uitstraling, leuke kleuren variaties, strakke lijnen en vooral een heerlijke pasvorm. De beleving waarnaar ik op zoek ben, krijgt een boost door deze pasvorm. De schoen voelt als een sok en sluit nauw om elke voet. Die natuurlijke fit betekent zorgeloos wandelen. Het verfijnde bovenwerk van deze lichte schoen sluit ogenschijnlijk perfect aan op de meer degelijke en robuuste zool. 

In het uiterlijk van de Adidas Originals NMD komen daarmee twee werelden bij elkaar: in het onderwerk zit de degelijkheid van het Duitse merk en in het bovenwerk de creativiteit van de ontwerpers. Leuk weetje trouwens: de NMD ontstond een aantal jaar geleden in New York en staat bekend als de schoen waarbij bezieling, kunst en inspiratie van de urban subculturen leidden tot een iconisch ontwerp. Dat alles pakt Adidas dus samen in een constructie als een sok, een gebreid bovenwerk met de driestrepen en een vetersluiting. 

De demping

Elke pas moet bij een wandelaar uitnodigen tot het zetten van de volgende. En de pas die daarna komt. Die uitnodiging zit bij Adidas wel goed: de responsieve demping in dit model zorgt ervoor dat de voet energie ontvangt na het plaatsen van een pas. De schoen geeft letterlijk energie terug aan de loper. Die veerkrachtige sensatie wordt versterkt door de demping in de middenzool.

De Boost-technologie van het Duitse merk zit in die middenzool verwerkt. Door de lichte en strakke afwerking van de schoen levert dat de dragers een soepele tred op. De demping in de NMD brengt ons elke keer weer verder dan we aanvankelijk dachten. Luchtig, natuurlijk en energiek.  

Technische snufjes

Wat te denken van het bovenwerk van meshmateriaal voor het ademen en koel houden van de voeten? Of de EVA-blokken die onderdeel zijn van de middenzool? Die blokken zorgen voor stabiliteit en tegelijkertijd voor nog meer demping. Ook kennen de uitgaven van de Adidas NMD een rubberen loopzool. Om slijtage tot het minimum te beperken. 

De herkenbare hiellus, aan de achterkant van de schoen, maakt het makkelijk om de schoen op te pakken of om ergens aan te vast te maken. 

Technische snufjes, de beste demping en een pasvorm die je nauwelijks voelt: de Adidas NMD is gemaakt voor de moderne wandelaar.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder.