Een paar jaar terug liep ik vol verwondering door de stad, volledig overdonderd door haar adembenemende schoonheid. Alle steden die ik ervoor heb bezocht en alle steden die ik erna heb bezocht en nog zal bezoeken, er is maar één stad zoals deze. Absoluut mijn eeuwige favoriet: Rome! Ik geef je tips voor je bezoek aan Rome.

Nu heb ik de geschiedenis van de Romeinen altijd al fascinerend gevonden, dus ik verwachtte ook wel dat Rome me goed zou bevallen. Maar dat het zo mooi zou zijn? Prachtige gebouwen, ruïnes van wat ooit was en pleinen met schitterende fonteinen. En juist ook het totaalpakket. Niet alleen de historie, ook verrukkelijk eten, gracieuze mensen, geweldige mogelijkheden om te shoppen, een bruisend uitgaansleven en een fijn klimaat. Ok, misschien een beetje heet in de zomer, maar laat dat dan het enige minpuntje aan de stad zijn. En met deze tips voor Rome wordt je bezoek een succes.

DSC_3803

Eén groot openlucht museum

Ik zou allerlei hotspots van Rome kunnen opsommen, maar zoals waarschijnlijk wel bekend is, is Rome één groot open lucht museum. Het Colosseum is uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen, maar in mijn ogen is de hele stad wonderbaarlijk. Het beste advies dat ik kan geven, en voor nu ook even het enige advies, is ga zelf te voet de stad verkennen. Je kunt makkelijk van het Coloseum naar Vaticaan Stad lopen, ook al begrijpen de Romeinen niet dat je niet ‘gewoon’ de metro pakt.

DSC_4364

Een reisgids is handig voor achtergrond informatie, maar een kaart heb je niet perse nodig. Alle bekendere plekken worden met bewegwijzering goed aangegeven. Onderweg, waar je ook loopt, kom je zoveel moois tegen dat het echt sonde is niet iedere minuut ervan te genieten. Struin door de kleinere straatjes, rust uit op een terrasje nippend van je Prosecco. Of je er nu twee dagen bent, of een week, of langer, Rome zal je niet gaan vervelen.

Ook leuk: wegwijs in de lekkerste zaakjes in Rome

Inspiratie met foto’s

Voor het geval je je afvraagt wat er behalve het Colosseum nog meer te zien is in Rome, volgt hier een klein voorproefje van al het moois in foto’s 😉 . Want naast tips voor Rome spreken beelden vast meer tot de verbeelding.

DSC_3736

DSC_3750

DSC_3907

DSC_4012

DSC_4075

DSC_4140

DSC_4341

DSC_4411

Een laatste tip

When in Rome, do as Romans do. Oftewel gedraag je zoals de anderen om je heen doen. En in Rome is dat doorgaans met elegantie en temperament. Ik geloof dat de Feyenoord voetbalsupporters dat vorig weekend iets anders hebben geïnterpreteerd. De onderhandeling over hoeveel schade de supporters hebben aangericht is nog niet afgerond. Ik hoop vurig dat de schade volledig te herstellen is. Want terugkeren naar Rome doe ik zeker. Ik heb ten slotte een muntje in de Trevi fontein gegooid 😉 .

DSC_3770

Ben je op zoek naar een fijn plek voor een overnachting midden in het centrum van de stad? Kijk dan hier voor een leuk Romeins designhotel.

De beste reistijd voor Rome is in de maanden mei, juni, september en oktober. Dan is het er niet te warm en niet te koud.

In dit bericht zijn betaalde links opgenomen. Ik deel uitsluitend mijn eigen mening en schrijf alleen over producten en diensten die ik zelf gebruik of waar ik achter sta. Meer informatie over deze links en affiliate marketing lees je hier.