Chinese tempel

Sinds ik mama ben geworden volg ik een aantal mamabloggers, waaronder Mama Tassel. Zij beantwoordde onlangs de vragen van de Happy Tag. Deze tag bracht me op het idee om er een Happy Travel Tag van te maken. Ik geef je de vragen en natuurlijk ook mijn antwoorden.

Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?

Eén favoriete herinnering heb ik niet, het zijn er zoveel. Die herinneringen zijn juist waarom ik reizen zo tof vind. Ik kan er wel eentje noemen die denk ik het echte begin van mijn reisvirus markeert.

Mijn allereerste verre reis met backpack was naar Thailand. Mijn reisvriendinnetje en ik sloten onze rondreis af op Koh Tao. En daar op een heuvel met een drankje in mijn hand keek ik uit over de baai. De zon ging langzaam onder en de zee en lucht veranderde in duizend tinten rood, roze en oranje. Ik dacht terug aan de waanzinnig toffe weken die we hadden gehad en wist zeker, dit wil ik echt veel vaker gaan doen!

Van welke keuken word je blij?

De Indonesische keuken vind ik echt verrukkelijk! Gado Gado en allerlei noedels en rijstgerechten, daar geniet ik enorm van. En zeker ook – of misschien zelfs nog meer – de zoetere dingen vind ik om te smullen, zoals spekkoek en lapis.

Sajoer Lodeh, een groentegerecht met specifieke kruiden, heb ik wel eens zelf geprobeerd te maken en het was wel lekker. Maar dat en de andere gerechten zijn nooit zo lekker als dat ik het echt in Indonesië eet. Dat komt toch wel door de beleving die veel sterker is als je echt op een plek bent denk ik.

Welke films die zich in het buitenland afspelen vind je leuk?

In het verfilmde boek Eat, Pray, Love met Julia Roberts komen twee van mijn lievelingsplekken voorbij, namelijk Rome en Bali. Daarom vond ik die film wel heel leuk om te zien. Ik vind het vaak leuk om in een film plekken te zien waar ik zelf geweest ben. Toevallig was ik in Brugge tijdens de opnames van In Bruges. Dus om die film te kijken, was daardoor extra leuk ter herkenning.

ubud
Het mooie groene hart van Bali bij Ubud

Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Dat is met stip Danza Kuduro van Don Omar ft. Lucenzo. Wat een heerlijk nummer is dat! Als het een plaatje zou zijn, had ik het inmiddels grijs gedraaid, maar het is ook zeker het meest beluisterde nummer op mijn telefoon. Lekker swingend. Ik raak er meteen in een happy vakantie mood. Zelfs als ik ook niet op reis ga 😉

Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Slippers! Het liefst loop ik de hele tijd op mijn Havaianas. Behalve als ik een hike ga maken, dan trek ik altijd mijn wandelschoenen aan. De stevigheid en grip ervan vind ik dan wel fijn.

Een tag is een bericht waarin een blogger een aantal vragen beantwoordt, vaak met als doel de persoon achter de blog beter te leren kennen via grappige en/of interessante persoonlijke vragen. En andere bloggers worden getagd om de vragen ook te beantwoorden. Eerder vulde ik de Wildlife Tag , de Traveltag van mijn mooiste reisjaar, mijn favo eettentjes en favo slaapplekken.


Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?

Een goede zonnebrandcrème. Ik verbrand op zich niet snel, maar ik ben er wel eens door verrast. En dat doet dan zo zeer! Soms kon ik niet eens slapen van de pijn van de verbrande plekken, laat staan een rugzak omdoen. Een bruin tintje vind ik altijd wel fris en gezond staan, maar ik vind goed smeren tegenwoordig ook heel belangrijk voor behoud van een gezonde huid.

Wat doe je op de momenten dat het op reis even tegen zit?

Bestolen worden, van een paard vallen, vertraging van een vlucht, ik heb het allemaal al eens meegemaakt. Gelukkig werden de eerste twee situaties gedekt door mijn doorlopende reisverzekering en zijn er vaak mogelijkheden voor financiële compensatie door je verzekering. Vlucht-vertraagd.nl weet daar alles van en verzorgt je claim op basis van no cure no pay.

Emotioneel gezien, ik werd in al die situaties natuurlijk niet blij. Dan bedenk ik me wel altijd, tegenslagen horen bij reizen. En ik heb de instelling dat ik één moment niet de sfeer voor de hele dag, of laat staan de hele reis, laat bepalen. Er zijn altijd positieve kanten aan of na alles te vinden. En je houdt er op zijn minst een leuk verhaal voor naderhand aan over.

Hier kon ik nog lachen, niet veel later ging dit paardje ervan door met mij erop.

Noem drie redenen waarom reizen jou happy maakt?

Reizen maakt mij happy vanwege het ultieme gevoel van vrijheid dat ik ervaar. De grote, wijde wereld in te trekken geeft me een bijzonder power gevoel. Alsof alles mogelijk is.

Daarnaast vind ik de verwondering die ik voel op nieuwe plekken bijzonder. Dat heb ik vooral bij plekken waar ik nog niet eerder geweest ben en die compleet anders zijn dan thuis qua cultuur, geuren, geluiden, alles.

Maar niet alleen tijdens het reizen voel ik me zo gelukkig, ook vooraf en naderhand. (In mijn geval dus best wel vaak 😉 ) De voorpret, bedenken waar we heen zullen gaan en alles uitzoeken, vind ik super leuk. En de ervaringen die ik op reis opdoe, blijven voor altijd als herinneringen bij me. Die zijn denk ik de voornaamste reden voor dat reizen me zo happy maakt. Die herinneringen zijn voor mij goud waard.

Graag geef ik de tag door aan Marith van Marexplores, Patricia van Blogs van Kaylinn en Patricia, Natascha van Mama Duizendpoot en Inge van Elsarblog. Dames, veel plezier met invullen!

Nu ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar jouw antwoorden op deze vragen.