Enorme open deur, marruh… ik vind reizen echt fantastisch! Ik ben er ook van overtuigd dat reizen gelukkig maakt; mij in ieder geval wel. Het onderweg zijn, bijzondere avonturen, prachtige plekken, ontmoetingen met geweldige mensen… herinneringen voor het leven! Ik kan genoeg redenen bedenken waarom je zou gaan reizen.

Maar soms zijn het juist hele kleine dingen op reis die me een geluksgevoel bezorgen. Iets onverwachts, een geur, geluid of een momentje van nog geen paar seconden. Van die geluksmomentjes waar ik spontaan een vreugdesprongetje door maak. En waar ik nog graag aan terug denk 🙂

Dit zijn er een paar:
# Het zand dat tussen je tenen knispert wanneer je met blote voeten over het strand loopt.
# Een lekke band hebben met de scooter … op nog geen 5 minuten loopafstand van een garage.
# Op een druilerige dag uren onderweg en net op het moment dat de zon onder gaat, breken de wolken open en wordt een schitterende zonsondergang zichtbaar.
# In een nietszeggend salonnetje in een onbekend plaatsje de beste massage ever krijgen.
# In een shabby restaurantje in de middle of nowhere iets onbekends van de menukaart bestellen en tot de ontdekking komen dat het een van de meest verrukkelijke prutjes ever is.
# In het donker uitgeput ergens aankomen en slapen in één of ander crappy houten hutje, om vervolgens bij het ontwaken te ontdekken dat je op een hemelse plek beland bent.
# Op één van de meest remote plaatsen ter wereld draait de chauffeur de radio aan en knettert muziek van de Beach Boys uit de boxen.
# Na een paar drankjes (ok, iets meer dan een paar) vroeg in de morgen uitgeblust terug bij je hostel aankomen en ontdekken dat ze echt een voortreffelijk ontbijt serveren met omelet en al.
# Verdwaald zijn, besluiten om na nog één rondje zoeken om te draaien, en zodra je de straat in draait, ben je waar je zijn wilde.
# Zonder dat je de lokale mensen verstaat, je welkom voelen en mee proosten.

Wat zijn jouw geluksmomentjes?