fbpx
Argentinië Indonesië Marokko Slovenië Vietnam

Traveltag: Top 5 favoriete eettentjes … vega wereldwijd!

 • 19 augustus 2015

De laatste tijd gaan er nogal wat traveltags in het rond. Oftewel reisbloggers vragen elkaar onderling naar hun favorieten. Ik vind het altijd erg leuk om de blogger beter te leren kennen via die lijstjes en ook nog eens zelf inspiratie op te doen. En ik werd al vaker aangetikt, zoals voor mijn reis top 5 en mijn 5 favo accommodaties. Vorige week riep Linda van OneDayTrip.nl de nieuwe traveltag Top 5 favo eettentjes in … in het leven. Zelf deelde ze haar 5 favo eettentjes in Azië en ik kreeg meteen trek. 🙂 Nu aan mij de eer. Dank je, Linda!

Reizen is mijn grootste passie en lekker eten staat op de tweede plaats. En laat reizen en eten nou ook nog eens een hele mooie combi zijn! Want via de keuken kom je veel over een land te weten. Ik vind Aziatisch eten verrukkelijk, en Italiaans, en Arabisch… Eigenlijk vind ik veel verschillende keukens erg lekker. En dus deel ik mijn favoriete eettentjes met je… wereldwijd! Oh ja, en overal hebben ze uitgebreide vega keuzes 😀

1. Strelec in Ljubljana, Slovenië
Nooit eerder heb ik zo culinair genoten van een uitgebreid vegetarisch diner! En in een schitterende omgeving, een droomavond! Ik heb een grote voorliefde voor kastelen, en laat dit restaurant nou in een van de torens zitten van het Ljubljanski Grad. Vanaf het buitenterras kijk je uit over de prachtige stad met in de verte de pieken van de Alpen. Betoverend mooi.

ik strelec

En het eten… Verrukkelijk! De Chefkok heeft opleiding gehad bij ‘s werelds beste restaurant Noma en maakt in zijn eigen keuken van ieder gerecht een feest. Zelfs mijn vega menu was uitzonderlijk lekker. Het zou een sterrenzaak zijn, ware het niet dat Slovenië niet aan Michelin sterren doet. En een mooi voordeel daarvan is dat de rekening echt belachelijk laag is voor wat je krijgt, namelijk een onvergetelijke avond.

ei

2. Milas in Yogyakarta, Indonesië
Een vegetarisch restaurant verscholen in een prachtige tuin in de toeristische wijk van Yogya. Vijvers en tropische bomen nemen je zo weg uit de drukke stad. En het eten… Werkelijk alles is er verrukkelijk! Leuke bijkomstigheid, ze verkopen er allerlei handgemaakte souvenirs waar je de lokale nijverheid mee steunt.

milas

3. Naturaleza Sabia in Buenos Aires, Argentinië
Wie denkt dat je in Argentinië alleen maar beef en steak kunt eten, heeft het mis. Het land heeft voor vega veel meer te bieden dan empanadas met kaas en heeft me enorm verrast met de groente-BBQ en de vele vega tentjes. Mijn favoriet is in de bruisende stad Buenos Aires. Alles op de kaart leek me heerlijk en dus bestelden we meerdere gerechten om alles met elkaar te kunnen delen. Jammie!

San Telmo

4. Kasbah Café in Marrakech, Marokko
Mijn culinaire reis door de straten van Marrakech ligt nog vers in het geheugen. Het tentje dat me het meest bij is gebleven is Kasbah café. Dit café tegenover de Saïdische graven heeft een fijn dakterras, waar nevel wordt gespoten voor extra verkoeling. Er is een ruime keuze uit salades, vrijwel allemaal vegetarisch. Om je heen hoor je het klepperen van de ooievaars die op de oude stadsmuren wonen. Tip: bezoek dit café voor de vrijdag gebedsdienst, dan kun je het drukke komen en gaan naar de moskee vanaf het dakterras gade slaan.

2

5. Morning Glory in Hoi An, Vietnam
De Vietnamese keuken leent zich bij uitstek voor vegetariërs. Dat maakte de hele reis door het land een groot feest voor mij. Hoi An was toch wel favoriet voor mij. Niet zo gek dan dat een restaurant uit deze schitterende stad in de top 5 beland. De echte vegetarische loempia’s en zoveel meer vind je hier. Echt genieten! Mocht je thuis ook willen genieten van het eten, ze organiseren ook kookworkshops.

IMG_0629

De volgende reisfanaten nodig ik uit om hun favorieten te delen:
• Anita van Reisvlinder.nl
• Annemiek van Travellist.nl
• Sigrid van MyTravelSecret.nl
• Daphne van LiveTheLifeYouLove.nl

Ik ben erg benieuwd naar jullie top 5! Post je een foto op Instagram, gebruik dan de hashtags #top5favoeettentjes en #traveltag!

10 Reacties

 • Annemiek

  Wat een leuke lijst! Krijg er spontaan trek van. Ik ga de lijst zeker invullen, maar zal er nog even mee wachten (denk ik). Eerst nog in verschillende landen de specialiteiten proeven voordat ik een mooie top 5 kan maken 😉

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Ik krijg er ook zo weer trek van, hihi! Ben benieuwd naar jouw lijstje, neem de tijd!

   Beantwoord
 • Sabine

  Leuk lijstje! Voor ons vegetariërs is er zeker altijd wel wat lekkers te vinden, ook in echte vleeslanden! Die van Vietnam ziet er wel superlekker uit trouwens 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Inderdaad, op reis geniet ik eigenlijk overal wel van lekker vega eten, ook in de zogenaamde vleeslanden. In die voorste loempia op de foto van Vietnam zit toevallig wel garnaal :S Maar die echte loempia’s zijn zoooo lekker!

   Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Ah..ik krijg er ook trek van. De volgende keer als ik in Ljubljana ben, ga ik zeker dat restaurant uitproberen. Leuk dat je me getagd hebt. Wel lastig, omdat ik niet altijd de naam van het restaurant nog weet. Ik ga er eens heel goed over nadenken (kan even duren 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Moet je zeker doen. Wel even vooraf reserveren, het kan erg druk zijn.
   Graag gedaan, ben nieuwsgierig naar je top. Ennuh, als je namen niet meer weet, spreken de foto’s vast wel voor zich. 😉

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Wat een heerlijke lijst! Enne, nummer drie heb ik opgeschreven 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Haha, goed zo! Leuk klein tentje in een hele gezellige wijk, dus ook genoeg plekjes in de buurt voor gezellige borrels na het eten.

   Beantwoord
 • Marcella

  Wat veel lekkers, yum! En nog vega ook, dat is echt mijn ding. Tof om te lezen dat vega eten in Argentinië goed te doen. Dat vroeg ik me al wel eens af 😉

  Beantwoord
  • Reismuts

   Argentinie is wat dat betreft echt een verrassing geweest. Zeker in BA is veel keuze in vega.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.