De laatste tijd gaan er nogal wat traveltags in het rond. Oftewel reisbloggers vragen elkaar onderling naar hun favorieten. Ik vind het altijd erg leuk om de blogger beter te leren kennen via die lijstjes en ook nog eens zelf inspiratie op te doen. En ik werd al vaker aangetikt, zoals voor mijn reis top 5 en mijn 5 favo accommodaties. Vorige week riep Linda van OneDayTrip.nl de nieuwe traveltag Top 5 favo eettentjes in … in het leven. Zelf deelde ze haar 5 favoriete ettentjes in Azië en ik kreeg meteen trek. 🙂 Nu aan mij de eer. Dank je, Linda!

Favoriete eettentjes

Reizen is mijn grootste passie en lekker eten staat op de tweede plaats. En laat reizen en eten nou ook nog eens een hele mooie combi zijn! Want via de keuken kom je veel over een land te weten. Ik vind Aziatisch eten verrukkelijk, en Italiaans, en Arabisch… Eigenlijk vind ik veel verschillende keukens erg lekker. En dus deel ik mijn favoriete eettentjes met je… wereldwijd! Oh ja, en overal hebben ze uitgebreide vega keuzes 😀

1. Strelec in Ljubljana, Slovenië

Nooit eerder heb ik zo culinair genoten van een uitgebreid vegetarisch diner! En in een schitterende omgeving, een droomavond! Ik heb een grote voorliefde voor kastelen, en laat dit restaurant nou in een van de torens zitten van het Ljubljanski Grad. Vanaf het buitenterras kijk je uit over de prachtige stad met in de verte de pieken van de Alpen. Betoverend mooi.

ik strelec

En het eten… Verrukkelijk! De Chefkok heeft opleiding gehad bij ‘s werelds beste restaurant Noma en maakt in zijn eigen keuken van ieder gerecht een feest. Zelfs mijn vega menu was uitzonderlijk lekker. Het zou een sterrenzaak zijn, ware het niet dat Slovenië niet aan Michelin sterren doet. En een mooi voordeel daarvan is dat de rekening echt belachelijk laag is voor wat je krijgt, namelijk een onvergetelijke avond.

ei

2. Milas in Yogyakarta, Indonesië

Een vegetarisch restaurant verscholen in een prachtige tuin in de toeristische wijk van Yogya. Vijvers en tropische bomen nemen je zo weg uit de drukke stad. En het eten… Werkelijk alles is er verrukkelijk! Leuke bijkomstigheid, ze verkopen er allerlei handgemaakte souvenirs waar je de lokale nijverheid mee steunt.

milas

3. Naturaleza Sabia in Buenos Aires, Argentinië

Wie denkt dat je in Argentinië alleen maar beef en steak kunt eten, heeft het mis. Het land heeft voor vega veel meer te bieden dan empanadas met kaas en heeft me enorm verrast met de groente-BBQ en de vele vega tentjes. Mijn favoriet is in de bruisende stad Buenos Aires. Alles op de kaart leek me heerlijk en dus bestelden we meerdere gerechten om alles met elkaar te kunnen delen. Jammie!

San Telmo

4. Kasbah Café in Marrakech, Marokko

Mijn culinaire reis door de straten van Marrakech ligt nog vers in het geheugen. Wat me het meest bij is gebleven is Kasbah café. Dit café tegenover de Saïdische graven heeft een fijn dakterras, waar nevel wordt gespoten voor extra verkoeling. Er is een ruime keuze uit salades, vrijwel allemaal vegetarisch. Om je heen hoor je het klepperen van de ooievaars die op de oude stadsmuren wonen. Tip: bezoek dit café voor de vrijdag gebedsdienst, dan kun je het drukke komen en gaan naar de moskee vanaf het dakterras gade slaan.

2

5. Morning Glory in Hoi An, Vietnam

De Vietnamese keuken leent zich bij uitstek voor vegetariërs. Dat maakte de hele reis door het land een groot feest voor mij. Hoi An was toch wel favoriet voor mij. Niet zo gek dan dat een restaurant uit deze schitterende stad in de top 5 beland. Echte vegetarische loempia’s en zoveel meer vind je hier. Echt genieten! Mocht je thuis ook willen genieten van het eten, ze organiseren ook kookworkshops.

IMG_0629

De volgende reisfanaten nodig ik uit om hun favoriete eettentjes te delen:
• Anita van Reisvlinder.nl
• Annemiek van Travellist.nl
• Sigrid van MyTravelSecret.nl
• Daphne van LiveTheLifeYouLove.nl

Ik ben erg benieuwd naar jullie top 5 favoriete eettentjes! Post je een foto op Instagram, gebruik dan de hashtags #top5favoeettentjes en #traveltag!