Wanneer je op reis gaat is het uiteraard belangrijk dat je de juiste spullen meeneemt. Met een enkele rugzak of koffer hebt je maar een beperkte hoeveelheid kleren tot je beschikking. Wees daarom zorgvuldig met het uitzoeken van de juiste items. Een van de beste en meest efficiënte merken is wat mij betreft zonder twijfel North Face.

North Face is al jaren erg populair. De ervaren reizigers onder ons hebben zeer waarschijnlijk wel ervaring met het Amerikaanse outdoor merk. Zo’n 50 jaar geleden besloten 2 fanatieke wandelaars en bergbeklimmers een winkeltje te openen voor mede-enthousiastelingen. Voor avonturiers, door avonturiers dus. De oprichters weten dus precies wat je nodig hebt wanneer je een lange reis gaat maken. Ondertussen zijn de tassen en jassen van het merk wereldberoemd.

Toen ik naar Patagonië ging moest ik me voorbereiden op verschillende soorten weertypen; door het groot verspreide gebied kan het soms fris zijn en maar soms ook erg warm. Van regen tot sneeuw en van vochtige lucht tot droge lucht, ik heb het allemaal meegemaakt. Ik was daarom blij dat ik een aantal vesten en windstoppers van North Face bij me had. Door het combineren van de verschillende artikelen kon ik lagen creëren en was er voor ieder weertype een mogelijkheid om me goed aan te kleden.

Laagje over laagje in Bolivia

De fleeces van het merk zijn ideaal. Het veel verkochte Glacier-jas model heeft een fijne ventilatie en is daarom perfect tijdens een bergwandeling. Door het fijne materiaal houdt de fleece warmte vast rondom je spieren, terwijl je zweet netjes wordt afgevoerd. Door de rits vindt ventilatie plaats. Aan het begin van de wandeling (onderaan de berg) kan de temperatuur erg verschillen van het einde van je wandeling (boven aan de berg). Daarom is het handig om ook een windstopper mee te nemen. Deze kun je over je wanneer nodig over je fleece heen aantrekken. Beide wegen bijna niks en passen precies in en klein tasje.

Vind je het onhandig om verschillende vesten en jassen mee te nemen op je trip? Dan is de drie-in-een Hikesteller Triclimate-jas een echte uitkomst. Deze jas is waterdicht, heeft goede ventilatie en door toegepaste geavanceerde technieken is de jas ook beschermd tegen lichte vochtigheid. Het jack bestaat uit 2 delen: een buitenjas en een binnenjas. Deze kun je aan elkaar ritsen of los van elkaar dragen. Ideaal voor een lange tocht en in een groot gebied met verschillende weertypen.

Welke kleding neem jij graag mee op reis?