Shirley van Endless Dutch Journey tagde mij om mijn mooiste reisjaar te delen. Daphne van Live The Life You Love heeft deze tag een tijdje terug bedacht met nieuwsgierigheid naar waar iedereen in dat jaar was en waarom dat jaar zo’n indruk maakte. En nu ben ik dus aan de beurt!

Na tien jaar reizen kijk ik terug op tien hele toffe reisjaren met reizen van twee tot vijf weken en korte tripjes. Maar mijn aller-allermooiste reisjaar? Dat is toch wel 2015! En dat valt dan weer mooi samen met een terugblik op de reisjes van afgelopen jaar 😉 Lees mee waar ik allemaal geweest ben en wat het zo bijzonder maakte.

Mijn jaar startte in Londen, waar ik met drie vriendinnen nieuwjaar vierde. Hoewel er op de heen- en terugreis zo’n beetje alles mis ging wat mis kon gaan, was het nieuwjaarsfeest op straat en het vuurwerk bij de Londen Eye wel heel erg gezellig. En voor mij de eerste keer om het in het buitenland te vieren. Zeker voor herhaling vatbaar!

IMG_1866

Later die maand ging ik voor het eerst met mijn lief een weekendje weg. Spannend, zo’n eerste tripje samen. Het werd Maastricht. We genoten van een wijnproeverij bij Thiessen, lekker Indiaas eten en we hebben flink geshopt.

Mijn wens om na jaren weer eens samen met paps en mams weg te gaan ging in april in vervulling. We gingen vijf dagen naar Berlijn. Wat een fantastische stad! Indrukwekkend ook. En zo fijn om die reis met zijn drieën te hebben kunnen doen.

gedenktstatte

In mei verliet ik voor het eerst dit jaar het Europese continent. Vier dagen struinde ik met een vriendin door de straten van Marrakech. We kwamen in een compleet andere wereld terecht. Ik vond het een geweldige stad, een hele ervaring, lekker eten, vriendelijke mensen. Ik was aangenaam verrast.

Mijn lief en ik besloten in juni spontaan te gaan kamperen in Giethoorn. Lekker back to basics. Het was heerlijk weer dat weekend, perfect voor met een bootje op het water.

ik boot

En waar mijn lief en ik in juli drie dagen heen zouden gaan, dat wisten we pas op het laatste moment. Srprs.me had voor ons Ljubljana uitgekozen. Een perfecte match! We zijn verliefd geworden op de stad en (voor zover mogelijk 😉 ) nog meer op elkaar. Mijn lief vroeg me daar ten huwelijk! Onvergetelijke trip!

ljubljana

Later die maand ging ik met mijn beste vriendinnetje naar Nijkerk. Geen hotspot, maar wel heel gezellig! Tijdens ons jaarlijkse uitje fietsten we lekker actief naar Spakenburg.

Toen verliet ik in september voor de tweede maal het Europese land en vlogen lief en ik naar de Malediven voor negen paradijselijke dagen. Snorkelen in het prachtige rif, verrukkelijk eten, lieve mensen. Maar het hoogtepunt van het jaar en van mijn leven: op een zandbank in de Indische oceaan gaven wij elkaar het ja-woord!

Afbeelding1

In het kader van de wittebroodsmaanden planden we sindsdien iedere maand een reisje. In dezelfde maand nog brachten we een weekend in het Ruhrgebied door met onder andere een dagje Movie Park en een bezoek aan de Zollverein in Essen.

In oktober bleven mijn man en ik dichterbij huis, namelijk in Den Haag. We voelden ons de koning en koningin in de mooie suite van het Gouden Hooft en genoten van allerlei leuke, bijzondere plekken in de stad.

A.badkamer

Een maand later was het weer eens tijd voor een vliegreis. Deze keer gingen mijn man en ik drie dagen naar Lissabon. We wandelden door verschillende wijken, genoten van lekker eten, het traditionele Fado gezang en als bonus ook nog eens lekker zonnig weer. Wat wil je nog meer in november?!

kasteel2 uitzicht

In december hebben manlief en ik twee tripjes gepland. Het eerste weekend waren we maximaal aan het ontspannen met een dagje sauna en voelden we ons thuis bij Oma Pietje in Batenburg. De tweede reis moet nog starten. Woensdag vliegen we naar Istanbul om daar nieuwjaar te vieren. Ik heb zo’n voorgevoel dat ook dat een hele toffe reis gaat worden!

Het is een beetje een lang verhaal geworden… maar dat is ook o.a. wat het jaar voor mij zo bijzonder maakt. Ik heb nog niet eerder zoveel reisjes in één jaar gemaakt. En stuk voor stuk fantastische bestemmingen gebleken. En daarnaast ook leuke dagtripjes gemaakt naar o.a. het Land van Ooit, de Zaanse Schans en Brugge. Ik vond het onwijs fijn zoveel op pad te zijn en met mijn passie bezig te kunnen zijn.

Maar niet alleen de plaatsen en het reizen is bijzonder, maar vooral de bijzondere ervaringen, zoals nieuwjaar in het buitenland, mijn lang gewenste reistattoo, met mijn ouders op pad, natuurlijk de verloving en het ultieme hoogtepunt: het trouwen. Hoe kan het dan ook anders dan dat dit mijn favoriete reisjaar is 😀

Ik ben nieuwsgierig naar jullie mooiste reisjaar? En wat maakte het jaar zo bijzonder?