Lijstjes met favorieten van anderen lezen vind ik altijd leuk! Afgelopen week introduceerde Daphne van FoodandFlipflops.com de Traveltag Top 5 favoriete accommodaties en deelde ze haar fijnste plekjes op haar blog. Ze gaf de tag onder andere door aan mij. Tof!

Hoewel ik het vaak lastig vind om mijn all time favorieten te bedenken, hoefde ik niet zo lang na te denken over mijn fijnste overnachtingen. Een accommodatie spreekt mij aan als het totaalplaatje klopt: mijn verwachtingen, de minimale voorzieningen en de omgeving. Dus het zijn niet perse de beste of mooiste hotels waar ik de fijnste overnachtingen heb gehad, het zijn de slaapplekken waar ik met het meeste plezier aan terug denk. En dat zijn er nogal wat. Lucky me 🙂

Dit zijn mijn vijf favorieten geworden!

1. Hotel Prawita, Bali, Indonesië

Midden in het centrum van het chaotische Kuta vind je deze oase van rust en sereniteit. Het hotel heeft ruime en nette kamers tegen schappelijke prijzen, een fraaie Balinese tuin, een verfrissend zwembad en iedere ochtend een lekker ontbijtje. Ik heb er echt een top tijd gehad.

DSC_8938

2. Mijn hutje op Narasgandup, San Blas, Panama

Een tropisch eilandje in de Caribische zee zo klein dat je er in tien minuten rond bent gewandeld. Een handje vol rieten hutjes met kleine badkamertjes en wandjes waar de wind doorheen waait. Hier overnachten is absoluut niet goedkoop, 260 US Dollar per nacht. Maar dit idyllische plekje maakt dat het iedere dollar waard is en een van mijn favoriete accommodaties is. Zo peacefull en relaxt. Een beetje zonnebaden voor het huisje, een beetje snorkelen voor het huisje, vanaf het balkonnetje genieten van de zonsondergang en (zonder wifi!) helemaal tot rust komen. De Kuna mensen, de minderheid die op de San Blas eilanden wonen, zijn ook super vriendelijk en gastvrij. Ik heb er onvergetelijke dagen gehad.

Bounty_Eiland

3. Hostel America del Sur, El Calafate, Patagonië, Argentinië

Een mooi houten gebouw met dorms en private rooms (die goed verwarmd zijn! 🙂 ). Gelegen op een heuvel aan de rand van het stadje heeft het een prachtig panoramisch uitzicht over de bergen en Lago Argentino. Vaak worden er bbq’s gehouden, die met de saladebar en gegrilde groenten ook geschikt zijn voor vegetariërs. En vrijwel alle denkbare excursies in de omgeving kun je via hen regelen tegen een gangbare prijs.

Hostel uitzicht

4. Nora’s Homestay, Sumatra, Indonesië

Soms heb ik niet veel van een accommodatie nodig om ergens helemaal in mijn element te zijn. Een matras op de grond met een klamboe eromheen, een stang uit de muur die als douche functioneert. Dus zeker niet de kwalitatief beste accommodatie, maar wel zeker één van mijn lievelingsplekken. Nora, de eigenaresse, en haar familie zijn ontzettend gastvrij en creëren met hun vriendelijkheid en muziek een fijne sfeer. En tja, mensen, de jungle om je heen. Do I need to say more?

Nora

5. Jungle Lodge, Amazone, Peru

Niet zo gek dan dat nummer vijf ook een jungle plek is. In ongeveer 1,5 uur met de boot vanaf Puerto Maldonado bereikte ik de jungle lodge. Zoals de naam al doet vermoeden: midden in de jungle. De ruime lodges voor twee personen bestaan uit een bed met klamboe, een apart badkamertje en een veranda met hangmat. Vanuit daar kun je iedere dag kiezen tussen verschillende excursies, en alles in kleine groepen tot max. 6 personen. Tijdens het ontbijt, lunch (als je dan niet op pad bent) en avondeten in de gemeenschappelijke ruimte zit je met meerdere groepjes reizigers bij elkaar.

eco lodge amazone

Ik kan nog wel meer favoriete accommodaties noemen, zoals het heerlijke huis op Bocas Del Toro in Panama, of het fijne hotel in Hoi An in Vietnam. Wie weet maak ik nog eens een vervolglijstje.

Maar nu ben ik vooral nieuwsgierig naar de favorieten van andere reislustigen. Daarom geef ik de tag graag door aan de volgende lucky ones:
Linda van Onedaytrip.nl
Robert van Traveljunks.nl
Katie van Trends4Travel.com
Ivonne van MyFootprints.nl

Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie favoriete accommodaties op deze wereldbol! En ik zou het leuk vinden als je in je bericht linkt naar Daphne en mij 🙂