fbpx
Argentiniƫ Braziliƫ Caribbean Indonesiƫ Panama Peru

Traveltag: top 5 favoriete accommodaties

 • 26 juli 2015

Lijstjes met favorieten van anderen lezen vind ik altijd leuk! Afgelopen week introduceerde Daphne van FoodandFlipflops.com de Traveltag Top 5 favoriete accommodaties en deelde ze haar fijnste plekjes op haar blog. Ze gaf de tag onder andere door aan mij. Tof!

Hoewel ik het vaak lastig vind om mijn all time favorieten te bedenken, hoefde ik niet zo lang na te denken over mijn fijnste overnachtingen. Een accommodatie spreekt mij aan als het totaalplaatje klopt: mijn verwachtingen, de minimale voorzieningen en de omgeving. Dus het zijn niet perse de beste of mooiste hotels waar ik de fijnste overnachtingen heb gehad, het zijn de slaapplekken waar ik met het meeste plezier aan terug denk. En dat zijn er nogal wat. Lucky me šŸ™‚

Dit zijn mijn vijf favorieten geworden!

1. Hotel Prawita, Bali, Indonesiƫ
Midden in het centrum van het chaotische Kuta vind je deze oase van rust en sereniteit. Het hotel heeft ruime en nette kamers tegen schappelijke prijzen, een fraaie Balinese tuin, een verfrissend zwembad en iedere ochtend een lekker ontbijtje. Ik heb er echt een top tijd gehad.

DSC_8938

2. Mijn hutje op Narasgandup, San Blas, Panama
Een tropisch eilandje in de Caribische zee zo klein dat je er in tien minuten rond bent gewandeld. Een handje vol rieten hutjes met kleine badkamertjes en wandjes waar de wind doorheen waait. Hier overnachten is absoluut niet goedkoop, 260 US Dollar per nacht. Maar dit idyllische plekje maakt dat het iedere dollar waard is en een van mijn favoriete accommodaties is. Zo peacefull en relaxt. Een beetje zonnebaden voor het huisje, een beetje snorkelen voor het huisje, vanaf het balkonnetje genieten van de zonsondergang en (zonder wifi!) helemaal tot rust komen. De Kuna mensen, de minderheid die op de San Blas eilanden wonen, zijn ook super vriendelijk en gastvrij. Ik heb er onvergetelijke dagen gehad.

Bounty_Eiland

3. Hostel America del Sur, El Calafate, Patagoniƫ, Argentiniƫ
Een mooi houten gebouw met dorms en private rooms (die goed verwarmd zijn! šŸ™‚ ). Gelegen op een heuvel aan de rand van het stadje heeft het een prachtig panoramisch uitzicht over de bergen en Lago Argentino. Vaak worden er bbqā€™s gehouden, die met de saladebar en gegrilde groenten ook geschikt zijn voor vegetariĆ«rs. En vrijwel alle denkbare excursies in de omgeving kun je via hen regelen tegen een gangbare prijs.

Hostel uitzicht

4. Noraā€™s Homestay, Sumatra, IndonesiĆ«
Soms heb ik niet veel van een accommodatie nodig om ergens helemaal in mijn element te zijn. Een matras op de grond met een klamboe eromheen, een stang uit de muur die als douche functioneert. Dus zeker niet de kwalitatief beste accommodatie, maar wel zeker ƩƩn van mijn lievelingsplekken. Nora, de eigenaresse, en haar familie zijn ontzettend gastvrij en creƫren met hun vriendelijkheid en muziek een fijne sfeer. En tja, mensen, de jungle om je heen. Do I need to say more?

Nora

5. Jungle Lodge, Amazone, Peru
Niet zo gek dan dat nummer vijf ook een jungle plek is. In ongeveer 1,5 uur met de boot vanaf Puerto Maldonado bereikte ik de jungle lodge. Zoals de naam al doet vermoeden: midden in de jungle. De ruime lodges voor twee personen bestaan uit een bed met klamboe, een apart badkamertje en een veranda met hangmat. Vanuit daar kun je iedere dag kiezen tussen verschillende excursies, en alles in kleine groepen tot max. 6 personen. Tijdens het ontbijt, lunch (als je dan niet op pad bent) en avondeten in de gemeenschappelijke ruimte zit je met meerdere groepjes reizigers bij elkaar.

eco lodge amazone

Ik kan nog wel meer favoriete accommodaties noemen, zoals het heerlijke huis op Bocas Del Toro in Panama, of het fijne hotel in Hoi An in Vietnam. Wie weet maak ik nog eens een vervolglijstje.

Maar nu ben ik vooral nieuwsgierig naar de favorieten van andere reislustigen. Daarom geef ik de tag graag door aan de volgende lucky number seven:
Daphne van livethelifeyoulove.nl
Linda van Onedaytrip.nl
Kirsten en Erik van Travelaar.nl
Robert van Traveljunks.nl
Katie van Trends4Travel.com
Ivonne van MyFootprints.nl

Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie favoriete accommodaties op deze wereldbol! En ik zou het leuk vinden als je in je bericht linkt naar Daphne en mij šŸ™‚

15 Reacties

 • Linda | One Day Trip

  Hele vette top 5! 260 USD is inderdaad niet goedkoop, maar als je het er fijn vond is dat het enige dat telt šŸ™‚

  Ik ga even goed nadenken over mijn top 5!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Thanks! San Blas was ook wel de duurste plek ever, maar ook wel heel bijzonder. Ben benieuwd naar de jouwe!

   Beantwoord
 • Daphne

  Wat snel! Thanks! Super mooie top 5!
  San Blas ben ik ook geweest, prachtig! Helemaal vergeten, oeps! Maar jeetje, is dat nu zo duur? Ik was er in 2002 maar de prijs lag toen veel lager!
  Ik ga de andere opschrijven! Leuk x

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Ik had op San Blas ook wel een erg bijzonder hutje. Er waren er maar vijf op het eilandje en er woonde slechts een familie, dus allemaal heel
   Kleinschalig. Hoorde toen al dat er ook goedkopere opties zijn, maar dit was het toch ook wel waard. Op enig moment waren wij de enige die er verbleven, een heel eiland voor onszelf haha!

   Beantwoord
 • Sigrid | My Travel Secret

  Gave Top 5! Die in Peru ga ik zeker onthouden, lijkt me echt iets voor mij šŸ˜‰ En Nora’s….heerlijk plekje en een begrip in Bukit Lawang. Het kwam ook als een klap toen ik vorig jaar (of is het al weer 2 jaar geleden?) hoorde dat Nora plotseling was overleden šŸ™

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je!
   Oh nee! Ik wist niet dat ze overleden is, wat ontzettend treurig! Ik was er dik twee jaar geleden…

   Beantwoord
 • Robert | Traveljunks

  Thanks voor de tag. Ik wist meteen dat mijn verblijf op San Blas ook in mijn top 5 zou staan. De rest weet ik ook wel, alleen moet ik effe nadenken welke ik moet schrappen van m’n favolijstje šŸ˜‰

  Beantwoord
  • Reismuts

   Graag gedaan! Haha, dat ‘probleem’ had ik ook. Een top tien zou ook goed mogelijk zijn. šŸ˜‰ Succes met kiezen!

   Beantwoord
 • Sabine

  Allemaal zien ze er super uit! Die eerste op Bali lijkt me echt heerlijk om te relaxen šŸ™‚

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Dat hotel op Bali was echt genieten. De andere plekjes op hun manier ook wel natuurlijk.

   Beantwoord
 • Marcella

  Jouw top 5 wordt gewoon mijn wishlist. Stuk voor stuk prachtige accommodaties en ook landen die ik nog graag wil bewonderen. Patagoniƫ staat aan top!

  Beantwoord
 • ivonne

  Mijn favorieten staan er dan eindelijk op! Best lastig om er 5 te kiezen, er zijn zoveel leuke!

  Beantwoord
 • De Happy Travel Tag - Reismuts.nl

  […] Een tag is een bericht waarin een blogger een aantal vragen beantwoordt, vaak met als doel de persoon achter de blog beter te leren kennen via grappige en/of interessante persoonlijke vragen. En andere bloggers worden getagd om de vragen ook te beantwoorden. Eerder vulde ik de Wildlife Tag , de Traveltag van mijn mooiste reisjaar, mijn favo eettentjes en favo slaapplekken. […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.